„Чавдар“ мачка във всички възрасти, „Троян Волей“ с ударно начало

* „Чавдар“ тръгна с победа, „Чичковците“ мачкат, юношите и те * Юношите и младшата на „маестро“ Пенев – убедителни

Баскетбол, волейбол, Сезон 2023/2024
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
ПОРАДИ здравословни проблеми, избори и ред други причини прекъснах редовната си спортна рубрика за около половин месец. Насъбра се доста материал за отразяване при колективните спортове, което ми е приоритет. Но, преди да се впусна в спортната материя, да отдам нужното внимание на политиката. Както стана известно на всички жители на община Троян, при проведените кметски избори на кметския стол отново, още на първия тур и с явно превъзходство с над 77%, седна Донка Михайлова. Като мощен снегорин тя отвя конкуренцията на другите политически партии и формирования и зарадва троянци. Да й е честита поредната кметска победа!
 
БАСКЕТБОЛ

МЪЖЕ.
Сега към баскетбола. Започвам информацията и коментара си по йерархичен ред. Мъжкият отбор на БК „Чавдар“ (Троян) в този период изигра два мача в „А“ ББЛ, регион Юг. Срещу „Пловдив Мамбас“ (Пловдив) спечели с резултат 51:42 в един ниско резултатен и слаб мач. В другият мач прегази с категоричното 117:60 , явно най- слабия, съставен предимно от юноши отбор на „3.6.9“ (Пловдив). На 10 ноември е първото домакинство на отбора ни срещу „Академик“ (Пловдив).
 
Стартовият състав на „Чавдар“ в мача срещу „3.6.9“ (Пловдив), 117:60
ЮНОШИ. Юношеският отбор на „Чавдар“ до 19 години играе в дивизия „Изток“, зона Мизия и Загоре, и спечели и двата си първи мача – срещу „Берое“ (Стара Загора) с резултат 78:62 и срещу втория отбор на „Спартак“ (Плевен) с 69:45.Искам да отделя малко повече внимание на това троянско поколение, което преди две години участва на републикански финали и по моему можеше да се класира в тройката, но се задоволи само със 7-о място. А сега би трябвало да е в гръбнакът на мъжкия ни отбор, но по необясними за мен причини това не се случва. Само близнаците Бойнови играят успешно в мъжкия тим, а голяма част от останалите се „пенсионираха“ преждевременно и се подвизават в отбора на „Чичковците“ (мъжкия Б отбор на „Чавдар“ – „Дрийм тийм“)???
 
При юношите до 16 години отборът на „Чавдар“ също върви успешно. В първите два мача би последователно двата отбора на Велико Търново  – „Етър 49-1“ с резултат 86:35 и „Етър 4“ с 83:35. Юношите до 15 години – това е отборът, воден от Цветослав Острев, който прави изключение от казаното в заглавието. Падна и в двете си срещи със „Спартак“ (Плевен) с убийствена разлика – 44:107 и 18:51. Победи „Дунав“ (Русе) с 76:69 и баскетболното джудже „Алеко“ (Свищов) с 82:19. По моему тази генерация е твърде несполучливо  селектирана, припомням и миналогодишните й тежки загуби, но не е късно за корекции в селекцията и подготовката!

МОМЧЕТА. Момчета до 14 години – в тази възрастова група момчетата на Острев са абсолютен хегемон. Убедителни победи над „Раковски“ (Севлиево), „Дунав“ (Русе), „Локомотив“ (Горна Оряховица), „Чардафон“ (Габрово) и едноличен лидер в групата. Момчета до 13 години – имат една победа срещу „Алеко“ с 55:19 и загуба от „Дунав“ с 68:75; фаворити тук са „Спартак“ и „Дунав“. Момчета до 12 години – и тук възпитаниците на Острев бележат победа, срещу „Шампион“ (Плевен) с 53:23, и загуба,  от „Локомотив“ с 27:51. Смущава ме загубата от Горна Оряховица, отбор без традиции да се опълчва на нашите отбори? В заключение можем да обобщим: Обещаващо начало за сезона!

 ЧИЧКОВЦИ. Да не забравим и пенсионерската група в „Б“ ББЛ, където „Дрийм тийм“ (Троян), спечелил популярност като „Чичковците“, отново и тази година гази наред, Под ножа му вече паднаха „Алеко“ (Свищов), „Гочитата“ (Плевен), „Етрос“ (Велико Търново) и „Зограф“ (Трявна), все отбори далеко от нивото на „Дрийм тийм“. Единственият сериозен конкурент на нашите виждам да бъде отборът на „Етър 49“ (Велико Търново).
 
ВОЛЕЙБОЛ

СЕГА да надникнем в къщичката на  ВК „Троян Волей“. Както информират от клуба , тази година ще е още по-успешна от миналата, гаранция за това са увеличената бройка на трениращите и тримата треньори, които полагат къртовски труд за извоюване на нови позиции на волейболната карта на България. Мъжкият ни отбор още не е започнал първенството, но ще бъде достатъчно силен, за да е отново хегемон в региона. Старшата възраст на „маестро“ Анатоли Пенев стартира ударно с класика срещу „Тетевен Волей“, 3-0 (25:9, 25:8 и 25:18). По рано през седмицата и младшата възраст регистрира три победи, всичките с по 3-0  – срещу „Коко Волей“ (Габрово), „Царевец“ (Велико Търново) и „Павликени“ (Павликени). Желаем успех и сбъдване на мечтите на „Троян Волей“ през сезон 2023/2024.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

П. П. Накрая ми се иска да припомня и на двата клуба, че догодина по това време мачовете ще се играят в новата спортна зала на Троян, а това ги задължава отсега да готвят отбори за многолюдна и претенциозна публика.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |