„Чавдар“ и „Дрийм тийм“ с първи мачове

 * „Чавдар“ – достойно при гостуването си на фаворита „Хебър“ в Пазарджик * „Чичковците“ разкатаха новака „Алеко“ (Свищов)

Баскетбол Сезон 2023/24

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

МЪЖКИЯТ отбор на „Чавдар“ (Троян) започна участието си за сезон 2023/24 с първи мач в Пазарджик. За незапознатите ще направя уточнение защо в Пазарджик и защо срещу отбор от регион Юг на „А“ ББЛ. Защото регион Център, в който нашият отбор се състезаваше дълги години, вече не съществува. Както многократно съм подчертавал, в централна и западна Северна България баскетболът почти не се развива или ако се развива (в някои градове), е на много ниски ниво. И нищо чудно, че в началото на сезона за регион Център заявки бяха подали само два отбора – нашият „Чавдар“ и „Чардафон“ (Габрово), а първенство с два отбора бива ли?! Така двата състава имаха възможност да избират – да се състезават в регион Изток или в регион Юг, където групите бяха с по пет отбора. „Чавдар“ предпочете регион Юг, а в „Чардафон“ изглежда са преценили, че силите им са малко и предпочетоха да се състезават в по-долното ниво на първенството – „Б“ ББЛ, регион Център.

И ТАКА в неделя, 8 октомври, в Пазарджик троянският отбор откри сезона срещу един от фаворитите в групата, този на домакина „Хебър“. Едва ли са били много оптимистите, залагащи за победа на „Чавдар“, трябва да призная, че и аз, който познавам отлично съставите на двата отбора, бях скептично настроен. В хода на мача обаче се видя, че дяволът не е толкова черен и със самочувствие и опит, демонстрирани от „старите кримки“ Цецо Острев и легионерите Венци Георгиев и Максим Ненов „Чавдар“ бе равностоен през по-голяма част на мача. Спечели първата част, но „късата пейка“ и умората си казаха думата, постепенно силите се изчерпваха и следващите три четвъртини бяха загубени, а от там и мача с 75:90. Следващата неделя, 15 октомври, предстои вторият мач в групата срещу не толкова претенциозния отбор на „Пловдив Мамбас“ в зала „Сила“ в Пловдив. Противникът е преодолим, пожелаваме успех на „чавдарци“! 

УДАРНО започна сезона и отборът на „Дрийм Тийм“ (мъжкият ни Б отбор, добил популярност и като „Чичковците“. Срещу новия отбор в групата – „Алеко“ (Свищов) троянските „чичковци“ бяха безпощадни и наказаха противника с безмилостното 103:59. Очертава се и тази година Дрийм Тийм“ (Троян) да бъде хегемон в региона („Чичковците“ завършиха миналия сезон без загуба).Успех и в предстоящата кампания! 

Стефан Генков, треньор по баскетбол 

Бел. ред. От наши източници научихме, че родата на нашия Стефан Генков-Лимона – дъщерята, зетят и двамата внуци, които живеят в Калгари, Канада – са пропътували 800 км до Ванкувър, за да гледат българската звезда на „Сакраменто Кингс“ Александър Везенков в мача срещу канадския „Торонто Раптърс“ (приятелски мач преди старта на сезона в НБА). Както се казва – кръвта на вода не става. А за срещата – отличен дебют на Везенков, който игра само 11 минути, но бе най-резултатен от съотборниците си с 12 точки и получи много високи оценки.

 Начало

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |