Погледът на кандидат-кмета Донка Михайлова

МИ2023 БСП Предизборни срещи
Предизборната програма на кандидат-кмета Донка Михайлова е изключително наситена. Каквато бе и програмата в трите досегашни мандата на кмета Донка Михайлова. Ето нейният поглед към предизборните случки, кратките текстове са от личния й профил във фейсбук.


По-млада община
Толкова искам повече талантливи млади хора като Вероника да се връщат. Мнозина, като нея, вече го направиха. Затова си поставяме за цел да постигнем на първо място: по-млада община. Считаме, че за това е нужно: ограничаване на негативните демографски тенденции чрез целенасочени местни политики за заетост и по-високи доходи, балансирано развитие и нарастване на привлекателността на общината. Постигане на по-добро образование, спорт и култура, стимулиране на раждаемостта,
 
нарочни политики за подобряване на качеството на живот в селата и грижа за здравето на хората. 40 са проектите и мерките, с които ще го постигнем. Ще ги откриете в предизборната ни платформа.

В общинската болница
С д-р Петьо Маринов, началник на хирургичното отделение в общинската болница (МБАЛ „Д-р Георги Стоев-Шварц“) и кандидат за общински съветник от БСП,  се срещнахме с ръководството на болницата.
 
Търсихме мнението на ръководството относно ангажиментите, които поемаме за мандат 2023-2027 за общинската болница. Постигнахме единомислие, че важна задачa ще бъде да продължим подкрепата на болницата за поддръжката на сградния фонд и да подпомагаме удовлетворяването на актуалните нужди от медицинска апаратура. Продължаваме финансирането на фонда, който отпуска стипендии на студенти по медицина, сключили договор за работа поне 5 години в някоя от болниците в града. Разясних проекта, който подадохме в партньорство с Медицинска академия – Плевен в края на септември. Чрез него търсим финансиране за 16-срезов скенер, дигитален мамограф и улстразвукова система с кардиологично и абдоминално приложение; изграждане на зала за телемедицина; закупуване на мобилен кабинети за профилактика и диагностициране в отдалечените населени места на общината болница. Обсъдихме идеята ми за създаване на звено за долекуване и продължително лечение и евентуалните трудности в това отношение. Използвах посещението и за да видя окончателно завършеното преди няколко дни Ковид отделение и да обсъдим на място предстоящия ремонт на Спешна помощ, който започва до дни.

Признанието им ме топли!
Довършване
на разширението на Центъра за дементни в Добродан; Изграждане на нов Център за възрастни във Врабево; Ремонт на дома за стари хора в Добродан; Продължаваща грижа в дома за стотици възрастни; По-нататъшно развитие на услугата Домашен социален патронаж във всички населени места в общината.
 
Това са само част от услугите за възрастните хора,  залегнали в предизборната ми платформа, които представих на среща в Клуба на пенсионерите в Троян. С кандидатите за общински съветници от БСП, участващи в срещата Васил Гадевски, Камен Спасовски и Владислав Петков припомнихме и за създаденото в изтичащия мандат – две нови социални услуги в недостроената поликлиника, една в Дълбок Дол, до 900 души с грижа в дома по време на Ковид кризата, осигуряване на безплатен топъл обяд на над 130 души в крайна бедност, отпуснати средства в размер на 37,8 хил. лв.  на 65 нуждаещи се жители на община Троян, основната част от които са възрастни. Възрастните хора питаха и за проблеми от градското ежедневие – състоянието на уличната мрежа, културни събития, разказваха спомени за родителите ми. Признанието им ме топли!

Фирмата работи успешно
С кандидатите за общинските съветници Владимир Хаджийски,  Младен Богдански и Камен Спасовски имахме среща в изградената през мандата нова общинска фирма, управляваща сепарираща и компостираща инсталации.
 
Фирмата работи успешно и в резултат на дейността й най-значимият компонент на такса битови отпадъци (отчисления към РИОСВ) намалява наполовина. Това позволи таксата за годината да не се вдига, въпреки ръста на минималната заплата и цената на горивото. Обсъждахме проекти от предизборната ми платформа в рамките на една от управленските цели – зелена община. След изграждането на важни елементи на комуналната система на града и общината – 85% от ВиК системата на града и цялостно изграждане на системата за управление на отпадъците през мандат 2023-2027 г., планираме: • Нова система за улично осветление в града и селата; • Рекултивация на първа и втора клетка на депото за битови отпадъци; • Станция за контрол и замерване на вредните емисии/фини прахови частици и мерки за ограничаването им; • Разделно събиране на хранителните отпадъци; • Вграждане на изкуствен интелект в добре изградена система за видеонаблюдение в общината.

Интересът във Врабево
Очаквах липса на заинтересованост от хората към кампанията. Мислех, че умората от поредица избори ще бележи и изборите за местна власт. Срещите ми в Гумощник, Борима, Врабево, в  кооперация „Обнова“ ме опровергават – активен диалог, доверие и подкрепа, но и парещи  въпроси… Хората разбират, че местните избори са нещо различно, че това е властта, до която имат достъп и която в най-голяма степен реагира на проблемите им,  искат решения на проблемите си, без да се интересуват кой носи отговорност за решенията (май нямам среща, на която да не ме питат кога ще оправим постоянното спиране на тока в селата).
 
Интересът във Врабево към срещата на независимата кандидатка Мария Михова, която подкрепяме, заедно с други партии, е показателен.

С уважение и с обич
Може и така
. След изборите си тръгва досегашният кмет на Балканец Теменужка Зунева – енергична, загрижена за всеки човек от селото, отговорна, правеща всичко с обич и мотивация.
 
Идва новият кмет – Станимир Колев, интелигентен млад човек, единствен кандидат и на практика вече кмет. Под аплодисментите на хората от селото, присъстващи на тазвечерната ни среща, се вълнуваме и говорим за бъдещето. С уважение и с обич.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |