Инж. Гечев: Троян не е заплашен, ако сме разумни

* „Опасност от воден режим в Троян няма, но ако питейната вода се използва по предназначение и се прекрати практиката на поливане и други подобни", коментира управителят „ВиК Стенето“ ЕООД
Тема с продължение Актуализиран
НЕПРИЯТНАТА ловешка водна новина – режим на питейната вода в областния ни град, въведен от 5 октомври, стресна и троянци, пък и драстично намалелият дебит на всички реки в района е очевиден, затова потърсихме за коментар управителя на троянското водно дружество „ВиК Стенето“ ЕООД инж. Тонимир Гечев. Въпросът ни бе недвусмислен – има ли опасност от воден режим и в Троян.

„ОПАСНОСТ от воден режим в Троян няма, но ако питейната вода се използва по предназначение и се прекрати практиката на поливане и други подобни, предупреждението ми е и към Община Троян. Все пак засушаването е сериозно и дано завали, в момента сме включили във водоподаването за града и резервното водохващане „Миревското“. Но пак повтарям – ако сме разумни, Троян не е заплашен от воден режим“, заяви инж. Гечев. Оптимистичен, но донякъде отговор.

Т21
 
Бел. ред. От 9 октомври бе наложено допълнително затягане на водния режим в Ловеч – всекидневно прекъсване на водоподаването и в по-дълги интервали от денонощието, от 23:00 ч. до 6:00 ч.
 
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |