Ловеч на воден режим от утре

* Чешмите ще са сухи през два дни и само през нощта, причината – „продължителното засушаване и силното намаляване на дебита на водоснабдителна група „Черни Осъм“ и водоизточниците за гр. Ловеч“

Дай вода
 
ОБЛАСТНИЯТ ни град Ловеч влиза в режим на подаването на питейна вода и забрана за използване на питейна вода за поливане на зелени площи и миене на балкони, улици и автомобили. От 5 октомври, но не всекидневно, а през два дни (5-и, 8-и, 11-и и т. н.), вода няма да има в кв. „Червен бряг“ и района между улиците „Подп. Тутолмин“, „Полк. Александър Кусев“ и „Княз Имеритински“, като чешмите ще са сухи само през нощта (00:00 ч. – 06:00 ч.). Ден по-късно, от 6 октомври (6-и, 9-и, 12-и и т. н.), воден режим по същата схема се налага на централната градска част заедно с кварталите „Кольо Фичето“, „Вароша“, „Здравец“, промишлените зони и част от вилните зони. От 7 октомври (7-ми, 10-и, 13-и и т. н.) „режимни“ стават и кв. „Младост“ и ул. „Ген. Гембитски“.

ОГРАНИЧЕНИЯТА във водоподаването в Ловеч са разпоредени от ловешкия  воден доставчик „ВиК“ АД - Ловеч, част от държавния воден холдинг (в който насила се опитват да вкарат и „непослушното“ троянско общинско водно дружество „ВиК Стенето“ ЕООД – бел. ред.). А причината за неочаквания воден „подарък“ за ловчалии е посочена в писмо на „ВиК“ АД до кмета Корнелия Маринова от 3 октомври, подписано от изпълнителния директор на дружеството инж. Данаил Събевски – „поради продължителното засушаване и силното намаляване на дебита на водоснабдителна група „Черни Осъм“ и водоизточниците за гр. Ловеч“.
 

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |