Трагедия на старта на волейболния сезон

* Президентът и треньор на плевенския „Олимпиец“ и двама волейболисти на клуба загинаха в автомобилна катастрофа на пътя Ловеч – Плевен в събота следобед, четвъртият в колата – бивш играч на „Троян Волей“, е в тежко състояние * Започнахме сезона с чиста победа (3:0) над гостуващия „Тетевен Волей“
Поклон
След срещата в зала „Чавдар“ – играчите и треньорие на „Троян Волей“ и „Тетевен Волей“ сведоха глави и на колене почетоха паметта на загиналите, Троян, 11 ноември 2023 г. 
ТРАГИЧЕН пътен инцидент с три свидни жертви помрачи старта на волейболния сезон в събота, 11 ноември.

ВЕЧЕРТА в домакински мач в зала „Чавдар“, започнал в 18:00 ч., мъжкият тим на „Троян Волей“ надделя с 3:0 над гостуващия „Тетевен Волей“ – в динамичен и никак нелек сблъсък, в който блестяха тримата „наемници“ в троянските редици: безспорно най-добрият в тази среща – либерото Андрей Николов, безпощадният италиански бомбардир Давиде Бонкомпани, който за втори сезон е при нас и новото попълнение Мартин Бърдаров, печелил титла в „А“ РВГ и със стаж от висшата лига. Поздравления за всички момчета на треньора „маестро“ Анатоли Пенев, страхотно начало и отчетлива заявка за реализация на голямата цел, от която останаха на крачка през миналия сезон – влизане във висшата лига. Поздравления и за неукротимата и вярна троянска волейболна публика!

НО ДВА часа по-рано, малко преди 16:00 ч., се бе случило нещо страшно – в катастрофа на пътя Ловеч – Плевен, недалеч от разклона за с. Слатина, на място загинаха президентът и треньор на плевенския волейболен клуб „Олимпиец“ Стефка Великова (59 г.) и волейболистите от клуба Калоян Минков (23 г.) и Симеон Симеонов (25 г.); четвъртият в автомобила – също волейболист на „Олимпиец“, 19-годишният Павел Калев, играл преди две години за „Троян Волей“, е в тежко състояние и е настанен в плевенска болница с опасност за живота. Момчетата и треньорката са пътували за мач в Ловеч с местния ВК „Осъм“. По предварителна информация причина за катастрофата е мократа и хлъзгава настилка – колата на волейболистите изгубила управление, ударила се в крайпътно дърво, след което отскочила обратно на шосето и се блъснала в друг автомобил. Водачът на второто возило също пострадал, но по-леко и е настанен в ловешка болница. Почти по същото време, около 17:00 ч. на 11 ноември, в инцидент на пътя Велико Търново - Ловеч загина известният ловешки футболист, футболен треньор и мениджър Ферарио Спасов (61 г.), класирал „Литекс“ (Ловеч) в А група през сезон 1996/97 г., а две години по-късно извел ловчалии до шампионската титла – колата му била пометена отзад от мощен спортен автомобил, шофиран с бясна скорост, около 150 км/час, от 24-годишния криминално проявен Нончо от Лясковец.

В ЗАЛА „Чавдар“ научиха за инцидента с плевенските волейболисти след края на срещата – играчи и треньори сведоха на глави и на колене почетоха паметта на загиналите. „Ръководствата и волейболистите на „Троян Волей“ и „Тетевен Волей“ изказват най-искрени съболезнования към семействата, приятелите и съотборниците на загиналите в тежката катастрофа спортисти от волейболен клуб „Олимпиец“, Плевен. Поклон пред паметта на невероятния президент, треньор и човек Стефка Великова и на волейболистите Калоян Минков и Симеон Симеонов. Светъл да е пътят им нагоре!“, написаха във фейсбук страницата на троянския клуб. От Българската федерация по волейбол (БФБ) обявиха тридневен траур, а всички срещи през сезона ще започват с минута мълчание.

Т21 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |