Мъжете на „Чавдар“ и „Троян Волей“ – отново безгрешни!

* Волейболистите ни разгромиха „фламингите“ в Ловеч с категоричното 3:0, плейофите са близо  * Баскетболистите ни опердашиха и четирите отбора на Пловдив, малките яко падат
Волейбол, баскетбол Сезон 2023/24
ВОЛЕЙБОЛ
Отборът на „Троян Волей“, разгромил „Осъм“ в Ловеч, 19 ноември 2023 г.

МЪЖКИЯТ тим на „Троян Волей“, след убедителната победа в миналия първи кръг от първенството в „А НВГ над „Тетевен Волей“, тази седмица (19 ноември, неделя) имаше деликатната задача да се справи като гост на специалния на всички троянски любители на спорта отбор на „Осъм“ (Ловеч). Изразявам се така, защото в годините назад всяка спортна проява на каквото и да е ниво и при какъвто и да е спорт между двата ни съседни града (Троян и Ловеч) е преминавала при особен заряд и голям интерес, превръщаше се в истинско дерби.

НЕВЕДНЪЖ
съм припомнял на сегашното поколение за онази хилядна публика, която се стичаше на стадиона за футболните мачове между нашия „Чавдар“ и ловешкия „Кърпачев“. Сега картината е по-различна – отборът на Ловеч е във второто ниво на българския футбол, бяха и в елита, докато „Чавдар“ няма отбор дори в „А“ Окръжна група. През 70-те години на миналия век и при баскетбола бе същото, докато „Чавдар“ не отказа ловчалии и ги прати да практикуват хандбал (вместо баскетбол). В днешно време се заформя конкуренция на волейболния терен, но както вървят нещата, „Троян Волей“ е на път да ги откаже и от волейбола. 
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
СЛЕД ТОВА малко отклонение да се върнем към игралното поле в Ловеч. Още в първия гейм троянските волейболисти започнаха ударно, не дадоха глътка въздух на противника и финишираха гейма с категоричния резултат 25:11. Вторият гейм бе повторение на първия и пред разочарованата ловешка публика се стигна до идентичен завършек – 25:12. Този развой на срещата отказа част от зрителите и те се заизнизаха към изхода . В третия гейм нашите явно подцениха противника, а и излязоха на терена с по-голяма част от резервите си, и ловчалии успяха да дръпнат в резултата, като на моменти разликата достигна 6 точки за Ловеч. Но постепенно троянци стегнаха редиците, разликата започна да се топи и в крайна сметка им показахме „кой е батюто“ в тази игра – 25:22, и крайнота 3-0 гейма за „Троян Волей“. След този мач „Троян Волей“ оглави еднолично групата в  „А“ НВЛ, регион Хемус и плейофите са съвсем близо.

СЛЕДВАЩАТА неделя, 26 ноември, в зала „Чавдар“ в Троян ще се играят два волейболни мача: юношите старша възраст на „Троян Волей“ ще премерят сили с връстниците си от „Павликени“ (13:00 ч.), а мъжкият ни отбор среща „Локомотив“, Червен бряг (16:30 ч.). И една радостна вест - треньорката в женското направление на ВК „Троян Волей“ Гергана Кинова е родила син, името му е Мартин. И от нас – да е жив и здрав малкият юнак!

БАСКЕТБОЛ

СЛЕД КАТО мъжете на „Чавдар“ (Троян) победиха последователно трите пловдивски отбора: „Пловдив Мамбас“ „3.6.9“ и „Академик“, тази неделя дойде ред и на четвъртия „Локомотив“. Което се случи в зала „Сила“ в Пловдив. Макар и без капитана Ради Кочев и Цветослав Острев , но с пълното плевенско присъствие на Максим Генов, Венцислав Георгиев и Цветан Тодоров нашите категорично надиграха „локомотивци“ и записаха поредната победа – 70:60, в отделните части 23:12, 11:17, 25:19 и 11:12. И в този мач отново над всички бе Камен Пенчев с 24 точки, следван от Максим Генов (17 т.), Георги Бойнов (11 т.) ,Цветан Тодоров (10 т.) и Венцислав Георгиев (6 т.).След този кръг „Чавдар“ (Троян) е твърдо на 2-ро място след „Хебър“ (Пазарджик), от когото е единствената ни загуба и срещу когото ни предстои нова, този път домакинска, среща в зала „Чавдар“ тази неделя, 26 ноември. Надяваме се на достоен реванш.

ПРИ ПОДРАСТВАЩИТЕ имаше два домакински мача на 13-годишните в зала „Чавдар“ – от първенството на зона Мизия. За съжаление момчетата на Цветослав Острев загубиха и двете срещи – първо от „Спартак“ (Плевен) с 33:45, а след това от „Локомотив“ (Горна Оряховица) с 50:68. Хайде от Плевен иди-дойде, клуб с традиции, с школа, но от Горна Оряховица, в тези възрасти те вече втора година редовно бият нашите отбори. И е време да се удари тревожно камбаната за стягане на редиците. Успех в предстоящите мачове във всички възрасти!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

1 Коментара:

Questions каза...

Мачът на Чавдар по програмата на БФБ е на 25.11 от 17 ч. Преди това има мачове на 15 годишните. Има ли промяна от обявената програма?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |