Успешна седмица за „Чавдар“ и „Троян Волей“

* „Чавдар“ размаза слабака „3.6.9“; кой ли болен мозък прати срещата между Троян и Пловдив в Хасково?? * „Чичковците“ опердашиха новака „Алеко“ * „Троян Волей“ с три от три и начело в региона, плейофите са близо * Да бъде и през новата 2024-та!
Баскетбол, волейбол, сезон 2023/24
БАСКЕТБОЛ
„Чавдар“ мачка пловдивския „3.6.9.“, с топката е Леонид Бажанов, Хасково, 17 декември
УСПЕШНА се оказа тази седмица за мъжкия отбор на „Чавдар“ и „Дрийм Тийм“ (троянският мъжки Б отбор, познат и като „Чичковците“) в първенствата на „А“ и „Б“ ББЛ.
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
МЪЖЕ. При гостуването си (неделя, 17 декември) на „3.6.9.“, младежки отбор от Пловдив и очевидно най-слабия в групата, „Чавдар“ нямаше никакви проблеми и направо ги размаза с резултат 115:63. И пак, по решение на кои ли болни мозъци, мачът се игра в Хасково, където домакините не проявиха никакъв интерес към двата отборите и трибуните бяха полупразни??? За протокола – силна игра на Георги Бойнов (33 точки) и на по-големия брат от фамилия Бажанови  – Леонид (30 точки). Съответно 20 и 19 точки реализираха Цецо Острев и Цветан Тодоров.

ЧИЧКОВЦИТЕ. Така в края на есенния полусезон „Чавдар“ и „Хасково“ са с равен брой точки и си поделят второто място след лидера „Хебър“ (Пазарджик). Между тези два отбора са и следващите два мача – един отложен и един от редовния пролетен дял на първенството. Безпроблемно протече и срещата между „Дрийм Тийм“-а ни и новака в групата „Алеко“ (Свищов). Във Велико Търново „Чичковците“ надиграха категорично „новаците“ с резултат 88:55.

ВОЛЕЙБОЛ
Мъжкият тим на „Троян Волей“ завърши полусезона като лидер в „А“ НВЛ, регион Хемус
МЪЖЕ. Отличен полусезон – с три мача и три победи „Троян Волей“ оглави класацията в „А“ НВЛ, регион Хемус. След последната среща срещу „Локомотив“ (Червен бряг) играна в неделя в Троян (17 декември) и спечелена от играчите на Анатоли Пенев с 3:2 гейма, нашият отбор почти си е осигурил класирането за следващия етап – плейофите. Както и на мачовете на баскетболистите в зала „Чавдар“ в миналия кръг, така и тези на волейболистите сега се радваха на многобройна публика. Въпреки неудобния час залата бе пълна и не се виждаше свободно място по трибуните, което е индикация за все по-нарастващия интерес на троянци към тези два спорта. Вярно, не играем на европейско и световно ниво, но динамиката, интригата, напрежението по време на мачовете привлича зрителя и му създава емоции по всяко време на играта. След последния кръг на есенния дял „Троян Волей“ е начело с 8 точки, на второ място е „Осъм“ (Ловеч) с 5 т. и т. н.

ПОДРАСТВАЩИ. През тази седмица юношите старша възраст на „Троян Волей“ спечелиха последния си мач, като гости на Пвликени, с 3-0 гейма, оглавиха класирането без загуба и чакат уверено втория полусезон. Кадетите също са без загубен мач и оглавяват класацията в в своята възрастова група в регион Хемус. Момичетата на Гергана Кинова, треньорката е в отпуск по майчинство и отборът се води от треньора на мъжете Анатоли Пенев, също се представят отлично – взеха две победи на турнира в Троян, като биха „Севлиево Волей“ с 3-1 и „Коко Волей“ (Габрово) с 3-0, резултати, даващи самочувствие на момичетата.

ОТ МОЕ име – водещия на спортната рубрика, и от името на редакцията на Т21 пожелавам весели празници на двата клуба и нови и нови успехи през следващата 2024 г. Да бъде!


Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата Сезон 2023/24:

 

1 Коментара:

Questions каза...

Авторът е пропуснал предната успешна седмица за баскетбола. След много атрактивна игра от Чавдар , беше победен Локомотив Пловдив . В последната част повече игрови минути получиха най младите играчи от отбора , които показаха , че има нови много добри таланти. Преди тях 12 годишните спечелиха две срещи срещу връстниците си от Чардафон и Шампион Плевен. Това беше като подгряване на публиката за основният мач.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |