„Троян Волей“ отложи мачовете си, в лагера на „Чавдар“ – тъжно

* „Троян Волей“ отложи заради тежката метеорологична обстановка домакинските си мачове в неделя; радостна новина – Йордан Лалев с повиквателна за националния до 18 години * Нерадостно за БК „Чавдар“ – мъжете паднаха от лидера „Хебър“, първа загуба и то тежка за „Чичковците“
Баскетбол, волейбол Сезон 2023/24
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
ВОЛЕЙБОЛ

ТАЗИ неделя (26 ноември) домакински мачове в Троян трябваше да играят мъжкият представителен отбор и юношите старша възраст на ВК „Троян Волей“, но поради тежката метеорологична обстановка и след разбирателство между клубовете мачовете бяха отложени за по-късна дата.

РАДОСТНА новина за „Троян Волей“ дойде от БФВ - на лагер с юношеския национален отбор до 18 години беше повикан Йордан Лалев, наред с 21 играчи от цялата страна. На позицията, на която играе Данчо, са петима представители на софийски и пловдивски отбор и само един от нашия регион – атестация за добрата работа на треньора Анатоли Пенев и на цялото ръководство на клуба, насочена към изграждането на перспективни млади кадри от собствения клуб. Неведнъж съм подчертавал, че основното в работата на един треньор е да създава собствени играчи, които в бъдеще да са в основата на мъжкия отбор, другото е „ала-бала“. Пожелаваме му достойно представяне!

БАСКЕТБОЛ

МЪЖЕ. Нерадостна беше седмицата на отборите на БК „Чавдар“ във всички направления. „А“ НБЛ, регион Юг. В зала „Чавдар“, събота, 25 ноември, 17:00 ч. мъжкият тим на „Чавдар“ (Троян) посрещна лидера в региона „Хебър“ (Пазарджик), от който бяхме загубили първия си мач като гост. Сега, с оглед на домакинското предимство, в пълен състав „Чавдар“ се готвеше за реванш, такава бе и настройката на многобройната публика, изпълнила до краен предел тясната ни заличка. Виждаха се правостоящи и пълно балконче.

Момент от мача на „Чавдар“ срещу „Хебър“, Троян, 25 ноември 2023 г., сн. ББЛ
Мачът започна с вихрено начало за троянци, които бързо поведоха с 10:2 под възторжените аплодисменти на публиката. Постепенно обаче хебърци се окопитиха, започнаха да изравняват играта и изравниха и резултата. Все пак частта завърши в наша полза – 22:19. През втората четвъртина умората взе да си казва думата и ветераните от троянския отбор все по-често търсеха спасение на пейката, а „Хебър“ натискаше газта, частта бе спечелена от гостите с 15:24, третата четвърт беше изцяло за „Хебър“ – 33:12, и по трибуните настана тишина. В края на частта се почувства някакъв живец в редиците на „Чавдар“, последва серия от 12:0 за нашите, разликата падна до 8 точки и се създаде впечатлението, че преломът е налице – уви, гостите от „Хебър“ отговориха подобаващо и убиха надеждите на играчи и публика. Последната четвърт само узакони победата на пазарджиклии – 16:9 и крайното 86:63 за „Хебър“.

ПОДРАСТВАЩИ. Преди мъжката среща се играха два мача от зона Мизия за юноши до 15 години. Отборът на Цветослав Острев победи „Алеко“ (Свищов) с 82:19, но загуби от „Дунав 2007“ (Русе) с 41:57.

ЧИЧКОВЦИ. И накрая да видим какво става и в „пенсионерската“ група. В предишни коментари, понеже следя изкъсо нещата във всички първенства, изказах опасенията си, че тази година нашият „Дрийм Тийм“, мъжкият ни Б отбор, познат и като „Чичковците“, ще си намери майстора от пълния с младоци отбор на „Етър“ (Велико Търново). И това наистина се случи, но не според предвижданията ми за загуба с минимална разлика. Напротив, „Етър“ просто размаза „Чичковците“ с резултат 101:63 и оглави класирането без загуба, а нашите любимци остават втори с 5 победи и една загуба.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |