Нашият Йордан Лалев с повиквателна за националния до 18 години

* От понеделник до сряда троянският център ще е на лагер на националите в София * За четирите години от основаването на „Троян Волей“ – четири повиквателни на негови възпитаници за представителните отбори на България
 
Йордан Лалев
Волейбол Сезон 2023/24
 
ПРЕЗ лятото (2023 г.) един от големите млади таланти на нашия ВК „Троян Волей“ – Йордан Лалев, получи повиквателна за разширения състав на България във възрастовата група до 16 години и участва в тренировъчния лагер на проектонационалите „Турнир на талантите 2023“ в Стара Загора. Троянският център влезе в разширената национална селекция след показаното през сезона в редиците на „Троян Волей“ при юношите и мъжете и на срещите от националното тестиране, домакин на което бе Троян. Преди броени дни, научихме го от Калоян Кюркчиев от ръководството на ВК „Троян Волей“, Данчо отново е получил повиквателна за националния отбор – вече във възрастовата група до 18 години.

 ОТ ПОНЕДЕЛНИК до сряда, 27-29 ноември, троянският талант ще е на лагер в София с останалите национали – тренировките ще са в зала „Левски София“ и повиквателни са получили само 21 момчета от страната. А ден по-рано, в неделя, 26 ноември, ще вземе участие в две домакински срещи на ВК „Троян Волей“ в зала „Чавдар“ – при юношите старша възраст срещу връстниците им от „Павликени“, Павликени (13:00 ч.) и няколко часа по-късно в редиците на представителния ни мъжки тим срещу „Локомотив“, Червен бряг (16:30 ч.).

ЗА ЕДВА
четирите години от основаването си ВК „Троян Волей“, припомнят от клуба, вече има получени четири повиквателни за разширения национален отбор. През сезон 2022/23 г. Елена Ангелова бе забелязана от волейболните специалисти, което нямаше как да се случи без всеотдайната работа на треньорката Гергана Петрова, вече щастлива майка на малкия Мартин, най-новото попълнение в семейството на „Троян Волей“. Капитанът на националния ни отбор до 17 години Петьо Иванов също е преминал през „Троян Волей“ – роден е в Червен бряг, но в продължение на година и половина тренира в нашата школа, после играе при партньорите ни от „Левски“ (София), откъдето влезе в националния, изведе го до класиране за Европейското първенство в Черна гора през лятото и е с основна заслуга за завоюваната европейска вицешампионска титла. 
 
Третата повиквателна бе за Йордан Лалев в националната селекция до 16 години и четвъртата е пак за него, в отбора на България до 18 години. „Усърдната и непрестанна работа в детско-юношеската школа на „Троян Волей“ отново показва своите резултати“, е коментарът в клубната страница във фейсбук.

ЙОРДАН ЛАЛЕВ
е включен и в групата национали, които под ръководството на треньорката Десислава Величкова ще гостуват на връстниците си от националния отбор на Италия до 18 години, европейски шампион в по-долната възрастова група U17 от тази година. Нашите и „Скуадра адзура“ ще проведат съвместен тренировъчен лагер в Рим в края на м. декември – важен етап от подготовката на малките „лъвчета“ и сверяване на часовника с най-силната школа в света.

Т21, по информация от ВК „Троян Волей“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |