Изненадваща загуба на „Чавдар“, „Троян Волей“ отново без мач

* На фона на издънката на мъжкия ни баскетболен отбор радващо е представянето на юношите до 16 години; радващо – троянският възпитаник Никодим Моев все по-напред * „Анатоли Пенев, просто се чудя откъде намира толкова сили и енергия това момче да бъде „на всеки километър“
Баскетбол, волейбол Сезон 2023/24  

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
БАСКЕТБОЛ

ИЗНЕНАДВАЩО мъжкият представителен отбор на БК „Чавдар“ (Троян) загуби гостуването си на „Пловдив Мамбас“, един от посредствените отбори в групата, който троянци бяха победили в първия кръг и то в Пловдив. Този път срещата се игра в Пазарджик (неведнъж съм изказвал недоумението си защо такива мачове в ББЛ се играят по старата система „балон“, въведена по време на пандемията  – не е логично два отбора да играят на неутрален терен пред мижава публика, докато може първенството да се провежда по изпитаната система на разменно гостуване; спомняте си миналия ни домакински мач, когато зала „Чавдар“ се пукаше по шевовете от публика, но и в БФБ е пълно с чиновници, които явно не ги интересува желанието на зрителя, пък после защо българският баскетбол е на дъното!? – бел. авт.).

НО ДА СЕ ВЪРНЕМ на терена в зала „Иван Симеонов“ в Пазарджик. Неизвестно защо „Чавдар“ толкова подцени противника, че беше в камерен състав и без възлови играчи – капитана Кочев, отлично представящия се този сезон Камен Пенчев и ветерана Острев. Логично, в този състав, въпреки присъствието на легионерите плевенчани Генов, Цветанов и Георгиев „Чавдар“ изпусна въздуха още в началните минути, а играчите на „Пловдив Мамбас“ усетиха , че сега му е времето да победят и го сториха с резултат 81:71. Решаваща се оказа втората част, в която чавдарци вкараха само 8 точки. На фона на бледото представяне се отличи Георги Бойнов с 26 точки, Максим Генов добави 16 точки. След този мач „Чавдар“ отстъпи второто място на „Хасково“, водачи са „Хебър“ (Пазарджик).

Никодим Моев с екипа на БК „Чавдар“ (Троян), 2021 г.
НА ФОНА на издънката на мъжкия отбор радващо е представянето на юношите до 16 години, зона Мизия, които на турнира в Плевен победиха последователно домакините от „Спартак“ с 84:63 и „Чардафон“ (Габрово), 79:29. И в двата мача над всички от нашите беше Иван Христов, брат на златната ни биатлонистка Лора Христова, какво да се каже – кръвта вода не става.

ИСКА МИ се да ви информирам и за един много радващ момент за троянския баскетбол - едно момче, рожба на троянската школа, Никодим Моев, след като близо две години игра и тренира в „Рилски спортист“ (Самоков), при много сериозен тренировъчен процес и професионални треньори, от тази година се състезава в елитната юношеска група за отбора на „Спартак“ (Плевен). Но не само това – изглежда потенциалът на Никодим е забелязан от треньора на мъжете Любо Минчев и нашето момче вече е в редиците и на мъжкия тим на плевенчани, който тази година се представя много силно и по моему ще бъде в тройката на НБЛ.

ВОЛЕЙБОЛ

МЪЖКИЯТ отбор на „Троян Волей“ отново не игра. След смъртта на Стефка Великова – президент и треньор на „Олимпиец“ (Плевен), отборът бе разформирован, а това доведе до пренареждането на мачовете в „А“ НВЛ, район Хемус, който вече е в състав от четири отбора.

Анатоли Пенев, треньорът, който е „на всеки километър“
НО ЗА РАДОСТ на феновете на „Троян Волей“ юношите старша възраст, в неделя, в зала „Чавдар“, в кръг от първенството, за първи път от много време се наложиха над „Раковски“ (Севлиево), с тайбрек и 3-2 след като губеха с 0-2. Браво на момчетата за показаната воля, психика и интелигентна игра, адмирации и за треньора Анатоли Пенев, неуморим в тренировъчната работа и разсъдливо водещ мачовете на отбора. Преди тази среща кадетките на „Троян Волей“ изиграха два мача – биха „Импулс“ (Долна Оряховица) и загубиха от „Бдин“ (Видин) и засега са на втора позиция в групата. Поради отпуск по майчинство на треньорката Гергана Кинова и тези мачове се водеха от Анатоли Пенев, просто се чудя откъде намира толкова сили и енергия това момче да бъде „на всеки километър“!

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата Сезон 2023/24:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |