„Чавдар“ би пловдивския „Академик“, „Троян Волей“ загуби в Тетевен

* Троянци биха пловдивчани в… Хасково – кой ли болен мозък продължава да налага тази безумна система на провеждане на първенството тип „балон“ * „Чичковците“ отупаха и „зографите“ от Трявна * „Троян Волей“ без италианеца Давиде е половин отбор * Йордан Лалев отново с призовка за лагер на проектонационалите

Баскетбол, волейбол Сезон 2023/24
БАСКЕТБОЛ   
Момент от победния мач на троянци („Чавдар“) срещу пловдивчани („Академик“) в… Хасково, „А“ ББЛ, регион Юг, 28 януари 2024 г.
МЪЖЕ. Мъжкият отбор на „Чавдар“ се представи на ниво тази неделя, 28 януари, и отвя отбора на „Академик“ (Пловдив) с 92:64 в зала „Дружба“ в Хасково („А“ ББЛ, регион Юг). Отново изказвам недоумението си кой болен мозък продължава да налага тази безумна система на провеждане на първенството тип „балон“, възприета по време на пандемията от ковид вируса и разбираема тогава, но алогична сега?! Така ли ще популяризираме баскетбола – като играем мачовете на неутрални терени без публиката и на двата отбора?! Кой фен би се затирил от Троян до Хасково, за да гледа мача?! Дори и за пловдивчани бе неудобно. За мен лично този, който продължава да налага тази абсурдна система, е гробокопач на българския баскетбол!
 
Самият мач в Хаскова протече при пълната хегемония на троянци. Макар и да загубиха първата и четвъртата част от младия състав на академиците – съответно с 19:22 и 15:20, в другите две четвъртини нашите бяха убедителни – 25:12 и 33:10, което реши спора и доведе до крайното 92:64 за „Чавдар“. Този път отборът ни бе в оптимален състав – с тримата плевенски легионери, Кочев и Острев, макар вече без Камен Пенчев и братята близнаци Георги и Христо Бойнови. Отварям скоба, за да съобщя на интересуващите се – Камен премина в отбора на „Хебър“ (Пазарджик), а братята са част от елитния юношески състав на „Левски“ (София), важна крачка в развитието им. Това бе 8-ма победа за троянци, която ги нареди на второто място във временното класиране. 

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
 ЧИЧКОВЦИТЕ. Отборът на „Дрийм тийм“ (мъжкият Б отбор на „Чавдар“, известен и като „Чичковците“) също се представи на ниво тази седмица и отупа отбора на „Зограф“ (Трявна), мачът се игра във Велико Търново, резултатът – 95:77 .

ВОЛЕЙБОЛ  

МЪЖЕ. Лошо стартира годината мъжкият отбор на „Троян Волей“. Гостувайки на „Тетевен Волей“, нашите се представиха под нивото си и регистрираха първата си загуба за полусезона – 1-3. В редиците на отбора ни не беше стожерът на тима, италианецът Давиде Бонкомпани, зает със семейни дела в Италия, а без него „Троян Волей“ е половин отбор.

В събота, 3 февруари, предстои дербито на областта – в домакински мач в зала „Чавдар“ „Троян Волей“ излиза срещу „Осъм“ (Ловеч). Очаква се оспорван двубой и макар „Троян Волей“ да победи при гостуването ди в Ловеч в първия им мач през м. ноември м. г., то сега „Осъм“ е значително по-силен – след трагичната кончина на президента и треньор на отбора на „Олимпиец“ (Плевен) Стефка Великова, плевенският тим се разформирова и част от най-добрите му играчи преминаха в Ловеч. Лично аз съм резервиран за крайния изход на двубоя, но дано не съм прав.

Йордан Лалев – с нова повиквателна
ЮНОШИ. Старша възраст също не се представиха добре в началото на пролетния полусезон и загубиха в Ябланица от местния „Изгрев“ съо 2-3 след тайбрек. Доста обидно звучи тази загуба, като се има предвид тамошният потенциал. Единствено кадетите на клуба заслужиха адмирации с представянето си на турнира в Троян, печелейки и трите си мача с по 3-0, съответно срещу „Царевец“ (Велико Търново, „Коко Волей“ (Габрово) и „Павликени“ (Павликени).

ДАНО! Тук му е мястото да отбележим, че юношата на клуба Йордан Лалев отново е призован на лагер с връстниците си от страната (20 момчета, от които ще бъдат избрани 14 – бел. ред.) за попълване състава на националния отбор. Тази втора повиквателна говори, че той се е представил на ниво в първия лагер. Пожелаваме му успех и сега и дано най-после Троян да има национален състезател и в колективните спортове. Досега, през годините, в баскетбола на лагери за селекция за националните гарнитури бяха викани не едно и две троянски момчета при подрастващите в различните възрастови групи, но всичко свършваше дотук... до първия тур и толкова?

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата Сезон 2023/24:

1 Коментара:

Questions каза...

Авторът не бива да пропуска и подрастващите, и в баскетбола. В събота 12 годишните имаха мачове в Горна Оряховица. Поради заболявания и други причини , присъстваха само 7 момчета. Те се представиха на ниво с Чардафон от Габрово. Започнаха малко сковано първата част , която загубиха с 10:4 , но в останалите части наложиха високо темпо на игра и победиха с 43:29. Браво на момчетата , защото показаха голяма воля за победа , въпреки намаления си състав.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |