Отлично начало за 2024-та и лошо продължение

* Спукахме от бой „Хасково“ в Троян, подценихме ги и ни го върнаха при гостуването * „Чичковците“ с победа и изненадваща загуба * Троянчето Християн Топалски – проектонационал
Баскетбол, сезон 2023/24
ПЪРВИТЕ МАЧОВЕ
Нашият Венци Кукенски („Дрийм тийм“) е развинтил двама от търновските „Гочита“, „Б“ ББЛ, регион Център, 6 януари 2024 г.
МЪЖЕ. Отлично започна годината за БК „Чавдар“ (Троян). В отложен мач от есенния полусезон представителният ни мъжки отбор срещна в домакински мач в Троян едноименния тим на Хасково. Мачът се игра на 6 януари и премина през пълната доминация на троянци. Интрига имаше само през първата четвърт от играта, завършила 24:24, след което през останалите три четвъртини гостите буквално „сдадоха екипа“ – 26:16, 30:13 и 20:7 и краен резултат 100:60 за нашите. Така „Чавдар“ се утвърди на второто място в групата („А“ ББЛ, регион Юг), след лидера „Хебър“  и следван от „Хасково“. 
 
ЮНОШИ. По рано същия ден и на същото място (6 януари, троянската зала „Чавдар“) и юношите ни до 19 години зарадваха своите привърженици с две ценни победи – над „Етър 49“ (Габрово) с резултат 82:54 и над „Дунав“ (Русе) с 77:54. С тези победи „Чавдар“ си осигури временното лидерство в Дивизия Изток, зона Мизия и Загоре.
Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
ЧИЧКОВЦИТЕ. Очаквана победа постигна и нашият „Дрийм тийм (мъжкият Б отбор на „Чавдар“, познат и като „Чичковците“) над посредствените „Гочита“ от Велико Търново с 67:61. И „Чичковците“ са на второ място – в „Б“ ББЛ, зона Център.

РЕДОВНОТО НАЧАЛО
Играч на домакините е надскочил нашите в изненадващо загубения от „Чавдар“ мач в Хасково, „А“ ББЛ, регион Юг, 14 януари 2024 г.
МЪЖЕ. И след като размазаха „Хасково“ в отложения мач от есенния полусезон, в редовния първи кръг на пролетния полусезон жребият бе отредил на представителния ни мъжки тим отново среща с „Хасково“ (14 януари). Едва ли някой е очаквал резултат по-различен от победа за „Чавдар“ след разгромния резултат седмица по-рано в Троян. Но в Хасково се играе много трудно, имат дългогодишна традиция и съм го усещал на гърба си и като състезател, и като треньор. И който отбор ги подцени, си пати. Явно нашите бяха решили, че ще е лесен мач и не бяха в оптимален състав. Но мачът тръгна от самото начало с предимство за домакините и така продължи до края. И въпреки че разликата не нахвърляше 6-8 точки за „Хасково“, „Чавдар“ не съумяваше да я стопи на повече от 2 точки. В крайна сметка домакините се поздравиха с победата с резултат 83:75. По този начин отборът на Хасково остана с 3 загуби, а нашите навъртяха 4 загуби и двата отбора са съответно 2-ри  и 4-ти във временното класиране в регион Юг.
 
Християн Топалски
ЮНОШИ. Същия ден в Стара Загора се игра и мачът на юношите ни до 19 години. Местният отбор на „Берое“ се наложи над „Чавдар“ с 74:64 . Така двата тима делят първо и второ място в Дивизия Изток, зона Мизия и Загоре.
 
ЧИЧКОВЦИТЕ. Продължава първенството и в „Б“ ББЛ, регион Център. Троянският „Дрийм тийм“ изненадващо допусна загуба от посредствения отбор на „Етрос“ (Велико Търново). Търновци спечелиха мача с резултат 83:76. Лидер в групата остава друг отбор от Велико Търново – „Етър 49“, който досега е без загуба, на второ място се нареди „Локомотив“ (Горна Оряховица).

ПРИЗНАНИЕ

НАКРАЯ искам да отбележа една много важна новина. Възпитаникът на треньора Цветослав Острев от момчешкия отбор на БК „Чавдар“ до 14 години  – Християн Топалски, е повикан на регионален лагер в Русе заедно с още 13 момчета от зони Мизия и Добруджа. Пожелаваме му да се представи добре и да заслужи място в национална гарнитура. А това е най-добрата атестация за работата на един треньор. Успех!

Стефан Генков, треньор по баскетбол
Снимки: bblbasket.com, bgbasket.com

Още по темата Сезон 2023/24:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |