„Троян Волей“ направи фурор – 4 от 4, „Чавдар“ отпадна за купата

* Черешката на тортата бе регионалното волейболно дерби при мъжете „Троян Волей“ срещу „Осъм“, Ловеч – „кървав“ мач, инфарктен четвърти гейм и убедителна победа за нашите с 3:1 * „Чавдар“ загуби сблъсъка си със столичната „Политехника“ за Купата – 80:69
Волейбол, баскетбол
 Сезон 2023/24
ВОЛЕЙБОЛ
Мъжете на „Троян Волей“ след победата над „фламингите“ от „Осъм“, вляво прав е треньорът Анатоли Пенев, зала „Чавдар“, Троян, 3 февруари 2024 г.
ВК „ТРОЯН ВОЛЕЙ“ вече е безспорен хегемон в регион „Хемус“ на „А“ НВГ. Тази седмица се играха мачове при мъжете, юношите старша възраст, кадетките и прекадетките. В събота, 3 февруари, във Видин кадетките на клуба, водени от Анатоли Пенев (треньорката им Гергана Кинова е в отпуск по майчинство), загубиха първия си мач от фаворита в групата „Бдин“ (Видин), но във втория биха „Импулс“ (Долна Оряховица), заеха второто място в групата и продължават напред. В неделя, 4 февруари, в домашния турнир в Троян прекадетките ни се представиха много силно, спечелиха и двата си мача – срещу „Севлиево Волей“ (Севлиево) и „Коко Волей“ (Габрово), и по този начин оглавиха групата и също продължават напред. Веднага след турнира на прекадетките се игра мачът при старшата възраст юноши между „Троян Волей“ и „Изгрев“ (Ябланица). Троянските юноши бяха безапелационни и спечелиха мача с класическото 3-0 и също оглавиха групата.

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков
ЧЕРЕШКАТА на тортата, както се казва, бе регионалното дерби при мъжете – „Троян Волей“ срещу „Осъм“ (Ловеч), събота, зала „Чавдар“. Троянци започнаха много мощно и убедително спечелиха първите два гейма, в третия обаче се отпуснаха, гостите се възползваха и го спечелиха, намалявайки на 2-1. В четвъртия гейм резултатът се движеше точка за точка, но към края нашите дръпнаха с 24:19 и имаха 5 мачбола; и когато всички – и играчите на терена, и станалата на крака публика – очакваха края, „фламингите“ нанизаха пет безответни точки. Но в крайна сметка логичното се случи – при 24:24 нашите показаха по-здрави нерви и спечелиха с 26:24, а оттам и мача с 3:1. Което пък предсрочно ги направи победители в групата – с 4 победи от 5 мача, и ги класира за четвъртфиналните плейофи.

РЕКАПИТУЛАЦИЯТА от мачовете през уикенда (3-4 февруари) в различните възрастови групи и от класиранията е повече от показателна – 4 мача и 4 победи и продължаване в следващата фаза на първенството, като прибавим и победите на кадетите миналата неделя - оценка Отличен. И всичко това е резултат на всеотдайната работа на целия екип на „Троян Волей“ – треньорът Анатоли Пенев, Маестрото, както си позволих да го титулувам, главно действащо лице в тренировъчния и състезателния процес, треньорката в женското направление Гергана Кинова, президентът на клуба Веско Василев, главен двигател на повечето от нещата, свързани с финансирането и организацията, неизменно до отборите на всяко състезание. Накрая, но не по значение, ще завърша с инициатора за създаването на клуба и мениджър на мъжкия отбор, спортния журналист в БТВ Калоян Кюркчиев – всеотдаен на каузата на троянския волейбол.

БАСКЕТБОЛ
Момент от мача за Купата на „А“ ББЛ между „Политехника“ (София) и „Чавдар“ (Троян) – 80:69, зала „Сила“, Пловдив, 3 февруари 2024 г.
В СЪБОТА в Пловдив, зала „Сила“, започна турнирът за Купата на „А“ ББЛ. В първия си мач „Чавдар“ (Троян) срещна състава на „Политехника“ (София), намиращ се на 5-то място в Западната „А“ ББЛ. Двата отбора направиха равностоен мач, но по-дългата резервна скамейка и възможности за ротация на столичани в крайна сметка наклониха везните в тяхна полза. Краен резултат – 80:69 за „Политехника“ и край на участието на „Чавдар“. От тази неделя, 11 февруари, продължава първенството в регион Юг на „А“ ББЛ.

Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата Сезон 2023/24:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |