Д-р Антимова: Чувствам се длъжна да направя коментар

* „Ние (съветниците от групата на ГЕРБ) сме отворени за предложения от гражданите и от общинската администрация, за да работим заедно за нашия град!“ * „Категорично не приемаме обвиненията за пасивност и незаинтересованост, които отправяте във Вашата статия“

д-р Юлиана Антимова
Право на отговор
Д-Р ЮЛИАНА АНТИМОВА е известно троянско джипи (общопрактикуващ лекар), уважавана и търсена, с една от най-големите тукашни практики. Общински съветник от ГЕРБ, съпруга на рано напусналия ни д-р Пламен Нанков, също общински съветник. Текстът на д-р Антимова, който ще прочетете по-долу и е адресиран до главния редактор на Т21, е в отговор на статията ни „Кметът размаха пръст на съветниците. Авторката не е съгласна с оценката ни, че при обсъждането на програмата за приоритетите в работата на Общински съвет Троян през 2024 г. (т. 5 в дневния ред на януарската сесия на местния парламент) кметът Михайлова е разкритикувала съветниците, „размаха (им) пръст, образно казано“ за недостатъчно подготвените и несъгласувани с администрацията предложения. „Взаимоотношенията на Общинския съвет и Общинската администрация не се основават на „размахване на пръст“, а на сътрудничество и взаимодействие“ и „аз лично не приемам казаното от г-жа Михайлова като критика, а като конструктивно предложение за по-нататъшната ни съвместна работа“, заявява д-р Антимова. „Категорично не приемаме обвиненията за пасивност и незаинтересованост, които отправяте във Вашата статия“, казва още съветничката, с което обаче ще си позволим да не се съгласим – тъй като подобни обвинения, доколкото ги има, са в изказването на кмета (направено на споменатата общинска сесия), цитирано напълно коректно.
Т21
УВАЖАЕМИ Г-Н МАРИНОВ, тъй като името ми бе споменато във Ваша статия, се чувствам длъжна да направя коментар.

ВЗАИМООТНОШЕНИЯТА на Общински съвет Троян и Общинската администрация не се основават на „размахването на пръст“, а на сътрудничество и взаимодействие. Аз лично не приемам  казаното от г-жа Михайлова като критика, а като конструктивно предложение за по-нататъшната ни съвместна работа. Надявам се връзката с общинските структури да е двупосочна и администрацията да търси активно съдействие от съветниците по въпроси, които са в професионалната им компетентност.     

ЗАДЪЛЖЕНИЕ
на администрацията е да внася за разглеждане и одобряване от Общинския съвет на предложения с проекти на наредби, правилници, инструкции и решения, за което администрацията разполага с необходимия административен капацитет и звена, съставени от експерти в съответната област. Функциите и структурата на Общински съвет Троян са определени от Правилника за работа на Общински съвет и чл. 21 на ЗМСМА, като той няма необходимата административна структура, която да изготвя подобни документи (прилагам схема за структурата на Община Троян – бел. авт.).

Схема на структурата на Община Троян, кликни за уголемяване
ОСНОВНИТЕ задачи на общинските съветници са да осъществяват връзката на гражданите с общинската администрация, да приемат решения, които са в полза на общината и да контролират тяхното изпълнение. Общинските съветници от ПП ГЕРБ сме внесли много предложения за работата на Общинския съвет, за капиталовите разходи на Общината, провели сме неколкократни срещи с кмета във връзка с Програмата за управление и Бюджета на Община Троян. Категорично не приемаме обвиненията за пасивност и незаинтересованост, които отправяте във Вашата статия. Фактът, че общинските съветници от ПП ГЕРБ постоянно се споменават в публикации означава, че активно участваме в работата на Общински съвет и може би това не се харесва от всички!

ПРЕЗ ИЗМИНАЛАТА
седмица с нас се свързаха граждани във връзка с това, че при буря е разрушена козирката на входа на Детската млечна кухня, което принуждава майки с малки деца да изчакват на открито при всякакви метеорологични условия. Другият сигнал е за разрушена от вандали ограда на детска площадка в жк „Лъгът“, което създава опасност за малките деца. Възможно най-бързо – още на 19 февруари 2024 г. – ще внесем в постоянните комисии на Общинския съвет тези проблеми за разглеждане.

НИЕ СМЕ отворени за предложения от гражданите и от общинската администрация, за да работим заедно за нашия град!

16 февруари 2024 г.
С уважение: 
д-р Юлиана Антимова-Нанкова
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |