Мирослав Вълев юбилейно в Серяковата къща

* На 19 септември, четвъртък, от 18:00 ч., в галерия „Серякова къща” се открива юбилейна изложба иконопис и фотография на известния троянски иконописец Мирослав Вълев
Предстоящо
АВТОРЪТ е роден на 19 септември 1964 г. в гр. Троян. Завършва троянското Художествено училище (сега НУПИ „Проф. Венко Колев“), а с иконопис се занимава от 1988 г. От 1993 г. е член на Дружеството на троянските художници (ДТХ). За него пътуването е висшето състояние на духа – пътешествал е в Атон, Непал, Катар, Израел, Палестина и цяла Европа. Занимава се с авио- и железопътен моделизъм, филателия, нумизматика, фотография, но на първо място за него е иконописта. Понастоящем работи във Военния географски център в Троян. В деня на откриването на изложбата ще навърши 60 години.

ИКОНИ на Мирослав Вълев се намират в Троянския манастир, Митрополитската църква „Св. св. Петър и Павел“ в Силистра, Великотърновската и Пловдивската митрополия, църквата „Св. Петка“ в Троян, църквата „Св. Николай Летни“ в с. Гумощник. Негово дело са иконите за иконостасите в църквата в мах. Баба Стана в с. Орешак, с. Искър, Варненско, с. Горно Трапе, с. Черни Осъм. Негови икони има в частни колекции в Гърция, Франция, Германия, Италия, Белгия, Нидерландия, Испания, Англия, Австрия, Швейцария, Чехия, Унгария, САЩ, Канада, Австралия, Нова Зеландия, ЮАР.

ИЗЛОЖБАТА ще открие  д-р Десислава Вутова, уредник в Музея на занаятите, а творбите на Мирослав Вълев ще могат да бъдат видени в галерията до 8 октомври.

Галерия „Серякова къща“

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |