В едно изречение (52)

* „Троянски кон“ ще стопанисва новооткритият троянски пъмптрак на Турлата * Троянските керамици Неда Личева и Рада Таракчиева се представиха в побратимения ни Перн-ле-Фонтен (Франция)

Хубава работа, (ама) троянска
Рубриката на Т21 – „В едно изречение“, стартирала през м. февруари м. г., бе замислена само за печатното ни издание, но впоследствие решихме да я „прехвърлим“ и в сайта на вестника. Заглавието подсказва – кратки новини в едно изречение, разбира се, по значими троянски теми. И още нещо: по възможност преобладаващо добри новини, има ги (и тях). Надяваме се да ви е интересно, приятно четене.
НОВИЯТ троянски пъмптрак – трасе с изкуствени неравности за екстремно каране и скокове с планински велосипеди на площ от 600 кв. м, намиращо се в съседство с лесопарк „Турлата“ и по-точно в непосредствена близост до съставния му и първи в Троян и района кучешки парк (и до една недостроена и изоставена  сграда, чиито остатъци стърчат от десетилетия и вероятно новото съоръжение и вече осъщественото цялостно облагородяване на района ще ускорят разчистването им – бел. ред.) – бе официално открит в събота, 3 август, като лентата преряза лично кметът Донка Михайлова, която, според традицията си, оперативно коментира случилото се в профила си във фейсбук, думите й: „Обичам усещането, което изпитвам когато след усилия и проблеми оставяме създаденото, за да носи радост. Днес усещането беше особено осезателно, защото радостта е за троянските деца. Предоставихме трасето за по-нататъшно управление на нашия партньор Клуб „Троянски кон”. Благодаря на Държавно горско стопанство Троян за поредния жест на подкрепа при изграждането на оградата и на Църковното настоятелство на храм „Света Петка” за това, че ни предостави терена срещу символичен наем“; в казаното от г-жа Михайлова има новина – новият общински пъмптрак се предоставя за стопанисване на троянското гражданско сдружение „Велоклуб „Троянски кон“ с председател известния бизнесмен Димитър Вълев, логичен ход, тъй като „Троянски кон“ бе активен помагач при изграждането на пъмптрака, а и неговите членове, основно деца, ще са сред основните ползватели на съоръжението.  

ТРОЯНСКИТЕ керамици Неда Личева и Радина Таракчиева в периода 19-23 юли се представиха със свой щанд в побратимения ни френски град Перн-ле-Фонтен (Южна Франция, на 100 км от Марсилия) – поредна инициатива по повод 20-годишнината от подписването на документа (хартата) за побратимяване между Троян и Перн-ле-Фонтен (състояло се на 22 май 2004 г.), която бе отбелязана с общоградски празник във френския ни побратим на 17-19 май, тържественото поставяне в центъра на града на масивен каменен блок с изобразени гербовете на двата града и надпис „20 ans de jumelage“ (20 години от побратимяването) и гостуването на официална троянска делегация, водена от кмета Донка Михайлова; посещението на Неда и Рада бе по покана на Комитета за побратимяване в Перн-ле-Фонтен и тамошната Асоциация „Керамици на улицата“, като освен в побратимения ни град двете троянки показали своята керамика и на традиционния базар в близкия гр. Бедоан, в който участвали керамици от цяла Франция, гостенките от Троян имали шанса да посетят и районния център – прочутия старинен гр. Авиньон, където по това време вървял световноизвестният театрален фестивал, на който тази година имало 40 сцени в града и 140 сцени в района и се представили близо 1200 театрални компании от цял свят.  
 
Т21 
  
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |