Български и троянски успех в Антхолц-Антерселва

* Смесената щафета на България завърши на престижното 10-то място в старта за Световната купа в италианския зимен център; половината от квартета ни – троянци, Владо Илиев и Лора Христова * Троянци сред публиката викат за нашите
Биатлон
Владимир Илиев, Лора Христова
ОТЛИЧНО представяне на България в класическата смесена щафета (двама мъже и две жени) на 4х6 км от стартовете за Световната купа по биатлон в италианския зимен център Антхолц-Антерселва (20 януари). Българският квартет завърши 10-ти и даде най-добър резултат на стрелковия рубеж, само 4 пропуска. А важното за нас е, че двама от четиримата български състезатели са наши съграждани, възпитаници на троянската школа и състезатели на троянския клуб „Аякс“ – лидерът в мъжкия ни биатлон и световен вицешампион от 2019 г. Владимир Илиев и 20-годишната трикратна световна шампионка по летен биатлон при девойките от миналата година Лора Христова. Другите двама в българския тим бяха младите ни надежди – банскалията Благой Тодев (22 г.), който направи перфектна стрелба без нито една грешка, и националката от Сапарева баня Валя Димитрова (20 г.).

ЛОГИЧНО
и напълно според прогнозите победител в състезанието стана щафетата на Норвегия, водена от големите звезди на световния мъжки биатлон братята Бьо (Тарей и Йоханес). За радост на домакините на второ място се класира щафетата на Италия, трети са шведите.

ДЕН ПО-РАНО (19 януари) нашата Лора се представи силно в индивидуалното бягане на 12,5 км при жените и завърши на 25-то място, най-доброто й класиране досега в старт за Световната купа. Другите три българки в този старт останаха доста по-назад – Валя Димитрова и Даниела Кадева съответно 65-та и 84-та, а Мария Здравкова завърши 96-та.

Селфито на съветника Богдански (вдясно) с Владимир Илиев, Антхолц-Антерселва, 20 януари 2024
И ОЩЕ ЕДНА троянска новина от  Антхолц-Антерселва – за нашите в публиката викаха няколко троянци, сред тях и общинският съветник от левицата инж. Младен Богдански. „Голямо браво!“, бе лаконичният, но красноречив коментар на съветника към селфито му с Владо Илиев във фейсбук.

Т21 

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |