Нашата Лора – световна шампионка!

* 20-годишната троянка и възпитаничка на троянската школа завоюва златото в спринта на 7,5 км на Световното първенство по летен биатлон в Словакия
Бшиатлон
ГОЛЯМАТА млада надежда на българския женски биатлон – 20-годишната троянка Лора Христова, спечели титлата в супер спринта на 7,5 км при девойките днес (24 август) на Световното първенство по летен биатлон, провеждащо се в Осърбле, Словакия. Новата световна шампионка направи пет грешки при стрелбата, но с фантастично бягане отвя следващите я по петите украинки Олесандра Меркушина, останала втора на 9,5 сек от победителката, и „бронзовата“ Олена Хоронова. Другата троянка, участвала в този старт – Стефани Йолова, също направи добро класиране и зае 15-то място на 1:14:3 мин. от шампионката. Третата троянска националка, Лора Радковска, нямаше ден и не успя да преодолее квалификациите.

НАКРАТКО
за новата ни световна шампионка. Лора Христова е родена на 23 април 2003 г. в Троян и е възпитаничка на троянския клуб по биатлон и стрелба „Аякс“ с президент инж. Минко Топалски. Участва в Зимната олимпиада в Пекин (м. февруари 2022 г.), а броени дни след олимпийския си дебют спечели престижното 6-то място на 10 км индивидуално на Световното първенство за младежи в Солт Лейк Сити (САЩ) и взе бронз с българската дамска щафета на 3х6 км. През м. февруари т. г. Лора завоюва сребърен и бронзов медал на зимното Европейското първенство в Латвия. Миналата година шампионката завърши средното си образование в троянското СУ „Васил Левски“ и в момента е студентка в НСА, София.

Т21

 Още по темата:

1 Коментара:

? каза...

Браво!!! Браво и на малката тенисистка от другата статия. Но, да си призная, нищо не съм направил за успехите им. Те са " наши", защото са от града ни, но успехът им е заслуга на тях, родителите, треньорите и други, които са полагали грижи.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |