Завърши поредната балканска Купа „Троян“

* Отлична организация, много троянско злато и вечният въпрос – кога най-после държавата и БФБиатлон ще изпълнят обещанието си за ролбана * Кметът Михайлова се срещна с новия шеф на федерацията Атанас Фурнаджиев
Летен биатлон
Злато за нашите Цветан Данаджиев и Симона Василева от отбора на „Аякс“
ЗА ПОРЕДНА година Троян бе домакин на състезанието по летен биатлон за Купа „Троян“ за мъже и жени, младежи и юноши, балкански формат с участието на състезатели от България, Сърбия, Гърция, Босна и Херцеговина, Македония (9-11 септември). Стартовете се проведоха на трасето към мах. Длъжковска (над Старите гробища), чието стрелбище бе обновено през настоящата година. И домакинството, както и предишните години, бе на ниво – съорганизатори са БФБиатлон и Клуб по биатлон и стрелба „Аякс“ (Троян) с партньорството на Община Троян).  
 
Разговор на кмета Михайлова с шефа на биатлона Атанас Фурнаджиев, присъстват още ресорният зам.-кмет Русенова и представители на клуб „Аякс“
ПОРЕДНОТО добро троянско домакинство обаче не намалява силата на въпроса кога най-после държавата и федерацията ще финансират изграждането на обещания преди цели 10  години и обещаван многократно след това и от държавата (спортното министерство), и от федерацията ролбан край новото модерно (вече не чак толкова ново и не чак толкова модерно) стрелбище за биатлон в района на Мотополигон Троян, открито най-тържествено и с министерско участие през 2012 г. и стоящо пусто заради липсата на ролбана?! „Балканското състезание за Купа „Троян“ беше повод да се срещна с новия председател на БФБиатлон Атанас Фурнаджиев (заместил именитата си предшественичка, олимпийската шампионка Катя Дафовска, тръгнала си след серия скандали и обвинения – бел. ред.) и да обсъдим нашата амбиция Троян да се превърне в център за летен биатлон“, коментира в профила си във фейсбук кметът Донка Михайлова. Което пак казва същото – изпълнете обещанието си за ролбана!

ОТКРИВАНЕТО и закриването на Купа „Троян“ (2022 г.) се състоя на централния троянски площад „Възраждане“, където бе и награждаването в комплексното класиране, а отличията връчиха г-жа Михайлова и г-н Фурнаджиев.

Официалното откриване на Купа „Троян“ бе на градския площад, 10 септември 2022 г.
В СПРИНТОВИТЕ бягания през първия ден при мъжете (10 км) победата спечели Валентин Карабаджаков („Рожен“), следван от Благовест Стоянов („Банско“) и Урос Лалевич (Босна и Херцеговина), четвъртото място бе за домакините – Николай Тодоров („Аякс“). При младежите (7,5 км) триумфира Филип Суботич (Босна и Херцеговина), следван от троянеца Цветан Данаджиев („Аякс“) и гърка Василеос Розенлис. При девойките (7,5 км) победата бе за Троян – спечели Симона Василева („Аякс“); троянско момиче се качи най-високо на почетната стълбичка и при момичетата (6 км) – Вяра Чолакова („Аякс“).  В преследването през втория ден при мъжете (12,5 км) първият и вторият от спринта си размениха местата – победа за Стоянов, второ място за Карабаджаков и трето за нашия Тодоров. При младежите – хубава победа и реванш на троянеца Цветан Данаджиев, изпреварил гърка Антанасиос Гастис и босненеца Филип Суботич. При девойките (10 км) – победа за Анастасия Войнович (Босна и Херцеговина), следвана от троянката Симона Василева („Аякс“) и Цветелина Терзиева („Рожен“). При момичетата (7,5 км) троянският триумф бе пълен – победа и поредно злато за Вяра Чолакова и второ място за съотборничката и в „Аякс“ Ирина Георгиева.
 
Т21

 Още по темата:
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |