Отличен за „Купа Амбарица“

* КБ „Амбарица“: „Най-многобройното детско състезание по летен биатлон през последните години“ * Депутатът Миховски: „Ще направя и невъзможното, за да се реализира така очакваният проект
 (за ролбана)“
Отзвуци
Момент от състезанието, "Купа  Амбарица - лято 2017", Троян, 13-15 октомври 2017 г.
ПО ПЕТКОВДЕН, празника на града ни (13-15 октомври) Троян бе домакин на мащабното състезание по летен биатлон за деца „Купа Амбарица – лято 2017“; „най-многобройното детско състезание по летен биатлон през последните години“, по думите на съорганизаторите от Клуб по биатлон „Амбарица“ (Троян). Над 130 деца от всички сериозни клубове в България взеха участие в стартовете, които се състояха на трасето, подготвено в района на мотополигон „Троян“ до новото стрелбище за биатлон (открито през 2012 г.). Сред гостите на мащабната детска надпревара бяха олимпийската шампионка и председател на Българската федерация по биатлон (БФБ) Катя Дафовска и троянските национали Владо Илиев, Емилия Йорданова и Деси Стоянова.

В РАЗГОВОРИТЕ около състезанието е бил обсъден и един наболял проблем на троянския биатлон – необходимостта от изграждане на състезателно трасе (ролбан) към стрелбището, с което комплексът за биатлон да добие завършен вид. За този ролбан се говори от години и е имало доста обещания, включително на най-високо управленско ниво, но досега няма решение. Новината този път е, че троянският депутат инж. Иван Миховски, който присъства на състезанието и на церемонията по награждаването, пое публичен ангажимент да свърши работата.

Разговор за бъдещия ролбан, отляво – инж. Иван Миховски, инж. Минко Топалски и Каролина Цочева (КБС "Аякс"), Георги Радковски (КБ "Амбарица") и Георги Терзийски
ЕТО КАКВО обяви в страницата си във фейсбук малко по-късно г-н Миховски: „Радвам се за това, което видях на „Купа Амбарица – лято 2017“, толкова деца се състезаваха с амбицията за победа и толкова млади хора бяха на полигона, за да съпреживеят надпреварата. Като народен представител от област Ловеч, а и като троянец ще направя и невъзможното, за да се реализира така очакваният проект (за ролбана – бел. ред.), който е от изключително значение не само за биатлона в България, а и за развитието на област Ловеч. Областният управител Георги Терзийски вече работи по въпроса. Сигурен съм, че ще срещна и подкрепата на моите колеги в парламента. Това е важно за региона“.

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

Веднага след изявлението депутат М се е заел да биядисва ица, които да раздаде в подкрепа на построяването на ролбана!Също така си обновил профилната снимка във фейсбук.На нея той е заел мъжкарска поза с която показва че се бори.

саНо герП !

Анонимен каза...

"Ролбана е от изключително значение не само за биатлона, а и за развитието на област Ловеч"???
Поредната "мисъл, родена в птичи мозък". Не, това не е изненада, както не е изненада и самата статия, в която децата, биатлона и самото състезание се ползват само за фон, върху който фон на злочестите троянски читатели отново са им натрапени поредните смехотворни управници с тяхното епично "ще, ще....". Уж статията е за състезание по биатлон, а над 80% от текста е за величието на поредните управленски и политически недоразумения.
След броени дни Прохода Троян-Кърнаре отново ще откъсне Троян, а и голяма част от област Ловеч за близо 6 месеца от половин България. Движението на стоки, хора и капитали отново ще бъде стопирано или поне силно затруднено с обходни маршрути и загуба на време и средства. Това изобщо не смущава същите тези политици и управленци, а и няма защо - нали ще развиват региона с.... ролбан. Няма значение, че биатлона е зимен спорт. Няма значение, че на Беклемето нищо не се прави и че там трябва да се насочат усилията за този и не само за този спорт. И не само за спорт, а и като сериозна туристическа дестинация и индустрия.
Но, нека не виним единствено депутата Миховски и областния управител. Нито кмета на Троян, нито ОбС си мърдат пръстчето по въпросът и то по една много проста причина - нито знаят, нито могат. Очевидно един подобен и значим за Троян проект, не е по техните скромни възможности. Тези смехурковци ги търси само за проекти с лепене на стиропор /с първа копка/, пренареждане на пазарни павилиончета и празнично подреждане на слама и тикви на площадчето. И всичко това гарнирано от оглушителните медийни и ПиАр вувузели с големите успехи на троЕнските управници.

Анонимен каза...

Многознайко вземи се скрий недоправеняк такъв..

Анонимен каза...

Добре е да се спомене, че нивото на управниците напълно отговаря на масовото ниво, чийто представител виждаме в лицето на кретена с коментар 3-ти. Нали не си представяте една овца да реагира срещу глупавия си пастир? Тя затова е овца - за да я стрижат и доят, а агнетата в чужбина. Най-много да проблее, колкото да напомни, че е жива все още.
Троян отдавна е видимо опростачен. Кретените като 3-ти винаги ни го напомнят. Едва ли някой очаква от подобен дебил с отчайваща неграмотност и нисък интелект да прави съдържателен коментар или да защитава позиции с факти и аргументи. Освен първосигнална просташка реакция с някое изреченийце от каруцарския му лексикон - друго не може да се очаква.
Този нещастник е като кучето на лозето. Ни яде грозде, ни дава на другите да ядат. А най-страшното - този и тези като 3-ти, това са бъдещето на Троян. В огромната си част, стойностните хора отдавна се изнесоха, а мнозина други стягат куфарите.
Още малко остава, 3-ти, и ще можете официално да обявите вашият Троян като градът на победилата простащина.

Анонимен каза...

Простащината отдавна тържествува в Троян.Нужно е само да погледнеш другия материал за селското парче паркирало на тротоар!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |