Ивайло Ченчев обеща подкрепа за спортната зала и ролбана

* На среща в Троян председателят на парламентарната Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта заяви, че двата троянски проекта са сред най-добре подготвените и обмислени, които е виждал в практиката си
Срещи
ПО ПОКАНА на кмета Донка Михайлова във вторник, 19 април, на работна среща в Троян пристигнаха председателят на Комисията по въпросите на децата, младежта и спорта в Народното събрание Ивайло Ченчев и колежката му от парламентарната група на левицата и народен представител от нашия избирателен район Вяра Емилова. Домакин на събитието бе общинският Информационно-културен център (ИКЦ), а в препълнената зала присъстваха десетки представители на спортните клубове в града. Сред участниците бе и зам.-областният управител на Ловеч и наш съгражданин Росен Веселинов. Голямата цел на срещата бе да се търси подкрепа от централната власт за реализацията на два троянски инфраструктурни проекта, свързани със спорта: нова многофункционална спортна зала и ролбан за летния биатлон (до стрелбището в района на мотополигона).

В НАЧАЛОТО г-жа Михайлова аргументира искането ни, представяйки спортните характеристики на Троян – 27 работещи троянски спортни клуба с над 900 организирани спортисти в тях, основно деца (според направени анализи всяко трето троянско дете тренира някакъв вид спорт), които в момента трудно успяват да намерят синхрон при използването на крайно недостатъчната и овехтяла спортна база. Като подчерта, че реализацията на проекта за нова многофункционална спортна зала вече е стартирал – поставен е трафопост за електрозахранването на обекта и започва работата по цялостната реконструкция на ул. „Мир“, основната транспортна връзка към залата. Кратка презентация направи директорът на дирекция „Устройство на територията“ в общинската администрация инж. Николай Хитров, който уточни, че Община Троян има пълна готовност да стартира изграждането на залата веднага след осигуряване на финансирането.

ПО ВТОРИЯ обект – ролбана (3-километрова асфалтова пътека по пресечен терен), бе напомнено, че проектът за изграждане на съоръжението е одобрен за държавно финансиране, но строителството тъй и не започва. А липсата на ролбан е пречка пред амбицията на Троян, създал най-силната школа по биатлон в България в последното десетилетие, да стане национален център за летен биатлон. Предпоставка за това е и откритото през 2012 г. модерно стрелбище за биатлон, което с изграждането на ролбана ще се развие в сериозен комплекс за летен биатлон. Напомнено бе още, че г-жа Емилова се е ангажирала с подкрепата (виж „Вяра Емилова пита спортния министър за троянския ролбан“ – бел. ред.) и че проектът е внесен повторно с актуализирана  стойност 460 хил. лв. Колко логично и адекватно е троянското искане си личеше и по още нещо, сред участниците в срещата бяха трима троянски национали по биатлон – Владо Илиев и Милена Тодорова, №1 в мъжкия и женския ни биатлон, израснали и защитаващи и днес цветовете на своя троянски клуб, и младата надежда Лора Христова, заедно с друго знаково троянско име в зимните ни спортове, двукратния световен шампион по ски ориентиране Станимир Беломъжев.

ОТ СВОЯ страна г-н Ченчев заяви пълна подкрепа за многофункционалната спортна зала и ролбана за биатлон, като подчерта нещо особено важно – че двата троянски проекта са сред най-добре подготвените и обмислени, които е виждал в практиката си. В ход е и подготовката на среща с министъра на спорта Радостин Василев и министъра на финансите Асен Василев, за да бъде поставен категорично въпросът и пред тях.

Т21, по информация от Община Троян


Още по темата:
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |