Великденският базар на НУПИ

* Цялата събрана сума е за подкрепа на 17-годишната Дани Йорданова от Смолян, която се нуждае от лечение в чужбина * Нека не спираме да „благо-творим“, защото понякога малкото е повече, а доброто е бумеранг, който се връща към самите нас
 
Благотворителност
 
ЗА ПОРЕДНА година училищната общност на НУПИ „Проф. Венко Колев“ (Троян) организира благотворителен Великденски базар, провел се на 21 април. Каузата, към която се присъединиха ученици, учители и родители, бе „Да помогнем на Дани“ и е в подкрепа на 17-годишната Даниела Йорданова от Смолян, която се бори с тежката диагноза остра лимфобластна левкемия. Болестта при Даниела се завръща за трети път, затова за да бъде излекувана, трябва да се предприеме лечение с трансплантация на стволови клетки и костен мозък в чужбина. За щастие член от семейството е 100% съвместим като донор за тази операция.
   
СЪПРИЧАСТНОСТ, доброта и безкористно желание за помощ – съвкупност от  качества на нашите ученици, с които безкрайно се гордеем! Вдъхновени от благотворителната кауза, те ръчно изработиха великденски картички, сувенири и лакомства. За пръв път на базара ученици от специалността художествена керамика представиха свои произведения на отделен щанд, който очаквано предизвика най-голям интерес сред купувачите.

СОЦИАЛНАТА ангажираност е част от образователния процес в нашето училище, но целта на кампанията не е единствено в набирането на средства. Всички преживяхме незабравими емоции и запазихме в сърцата си урока, че състраданието е преди благотворителността, че споделянето е повече от притежанието. Нека не спираме да „благо-творим“, защото понякога малкото е повече, а доброто е бумеранг, който се връща към самите нас. 

АКО ЖЕЛАЕТЕ да се присъедините към нашата кауза и да дарите средства, може да го направите на отворената сметка за лечение на Дани:
„ИНВЕСТБАНК“ АД
BIC: IORTBGSF
БАЕ: IORT8019
IBAN: BG 61 IORT 8048 5094 5384 00
ДАНИЕЛА АНГЕЛОВА ЙОРДАНОВА
Нека доброто остане по-дълго в сърцата ни, да направи дните ни по-топли, по-усмихнати и ведри!

НУПИ „Проф. Венко Колев“  

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |