Великденско добро за нуждаещите се

* Община Троян организира благотворителна Великденска кампания, с хранителни пакети и поздравителни картички бяха зарадвани над 140 души * Великденски подаръци и за настанените в Троян украински бежанци * Иван Макариев: „За да те дари Господ, трябва да даряваш“
Дарители 
Малка изложба и голяма радост от великденските картички, изработени от троянски деца
ЗА ПЪРВА година общинската администрация в Троян организира благотворителна Великденска кампания в подкрепа на самотно живеещи възрастни хора и семейства в нужда. С хранителни пакети с козунаци, великденски яйца и хранителни продукти от първа необходимост бяха подпомогнати над 140 човека от града и троянските села, подбрани по изготвен с помощта на кметовете и кметските наместници списък на нуждаещите се. Към всеки от хранителните пакети бяха прибавени поздравителни великденски картички, саморъчно изработени от деца от троянските училища и детски градини. Кметът Донка Михайлова също се включи в разнасянето на великденските пакети.

Кметът Михайлова на раздумка с възрастна нашенка след връчването на великденския подарък
„ОБЩИНСКОТО ръководство и всички служители на отдел „Социална политика“, ангажирани с кампанията, биха желали да изразят своята признателност към гражданите и фирмите, които се включиха с дарения. Особена благодарност дължим на децата и учениците от детските градини и училищата, както и на техните родители и близки, които станаха част от кампанията – с изработка на поздравителни картички, провеждане на благотворителен базар и закупуване на хранителни продукти! Горди сме, че обединихме сили в настоящата инициатива, така че да помогнем на нашите съграждани в нужда да посрещнат празничните дни, усетили човешката ни доброта и съпричастност!“, коментираха от Община Троян.

СЪВМЕСТНО със социалния отдел в общинската администрация дарителска кампания за Великден – най-важния празник за православните християни, организираха и доброволците за подкрепа на бежанците от войната в Украйна, настанени в Троян (по данни от 18 април те са 54 души, основно майки с деца, приютени в 14 частни жилища). За троянските украинци също имаше пакети с великденски лакомства – козунаци, яйца шоколади и други хранителни продукти.

Иван Макариев с група жени от Дома за стари хора в с. Добродан
В ТРОЯН се случи и не една частна дарителска инициатива за празника на празниците, както е наричан Великден. Един от примерите – Иван Макариев, собственикът на троянската таксиметрова фирма „Дим такси“, закупи козунаци, яйца, шоколадови вафли и други лакомства за всеки един от обитателите на Дома за стари хора в с. Добродан и лично им ги поднесе. „Днес реших да зарадвам хората от дома в Добродан, 28 човека. Две от жените се разплакаха и ми стана мъчно, понеже моята майка е покойница и все едно, че виждах нея. Пожелах им Господ здраве да им дава. И накрая, приятели и познати, спазвайте това правило – за да те дари Господ, трябва да даряваш. Амин!“, коментира в профила си във фейсбук г-н Макариев.

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |