Валентин Дацов е единственият кандидат за „Общински пазари“ ЕООД

* Претендентът да оглави общинското дружество е от Орешак, икономист и идва от частния бизнес, през 2015 г. участва в кметската
надпревара в селото

Избори
ЕДИНСТВЕНИЯТ кандидат – 61-годишният Валентин Дацов, успешно премина първия кръг на обявения от Община Троян конкурс за избор на управител на „Общински пазари“ ЕООД, общинското дружество, което стопанисва трите пазара в Троян (Малкия, Централния и в жк „Лъгът“) и на чиято издръжка е общинското издание „Троянски глас“. На провелия се на 21 април предварителен подбор по документи комисията по избора, назначена със заповед на кмета Донка Михайлова на 18 април и председателствана от ресорния зам.-кмет Ангел Ангелов, взе следното решение: „Допуска до следващите етапи на конкурса за възлагане управлението на „Общински пазари“ ЕООД единствения кандидат  Валентин Дацов“.

Валентин Дацов
сн. troyanexpress.com

КОНКУРСЪТ бе обявен след като бившият управител Росен Веселинов, който пое „Общински пазари“ ЕООД през м. януари 2020 г., в началото на тази година бе назначен за зам.-областен управител на област Ловеч и според изискване на Закона за публичните предприятия трябваше да напусне дружеството. Тогава за временно изпълняващ длъжността управител, но за срок не по-дълъг от 6 месеца, бе назначен Николай Вълков, управител в периода 2010-2020 г., сега пенсионер.

КАНДИДАТЪТ за шеф на „Общински пазари“ ЕООД Валентин Дацов е роден и живее в с. Орешак. Завършил е техникум в Ловеч и счетоводство и контрол в Стопанската академия в Свищов. Известно време работи в комсомола (казионната младежка организация преди 1989 г.), а от началото на 90-те години се занимава с частен бизнес. На местните избори през 2015 г. бе кандидат за кмет на Орешак, издигнат от БСП и в кандидатската листа на социалистите за общински съветници.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |