Започва изграждането на инфраструктурата на Малкия пазар

* Кметът Михайлова подписа договора с избрания изпълнител ДЗЗД „Екопътстрой консорциум“ (София) – стойността е 339,8 хил. лв., срокът до началото на м. август
Началото
Подписването на договора, 27 февруари 2018 г.
НА 27 ФЕВРУАРИ кметът Донка Михайлова е подписала договор с ДЗЗД „Екопътстрой консорциум“ (София), представлявано от Иван Иванов, за изграждане на прилежащата инфраструктура на новия Малък пазар, научихме на редовната месечна кметска пресконференция (1 март). Столичното дружество спечелило обществената поръчка в конкуренция на още две фирми („Хидрострой БГ63“ ЕООД, Самоков и „Медия Интер Груп“ ЕООД, София), заради предложената с почти 40 хил. лв. по-ниска цена от втория – 339,8 хил. лв. без ДДС.

СРОКЪТ за изпълнение е 145 дни от подписването на протокола за откриване на строителна площадка, което се предвижда да стане до 10 март. Т. е. изграждането на прилежащата инфраструктура на новия Малък пазар трябва да приключи в началото на м. август 2018 г.

Демонтажът на старите павилиони е към края си, 7 февруари 2017 г.
СТРОИТЕЛНИТЕ работи включват изграждане на водопровод, канализация и електрозахранваща мрежа, асфалтиране на участъка, нови тротоари, изграждане на част от зелените площи. Фирмата изпълнител трябва да събори и общинската къща (до бившия „Бар 12“) и павилиона за закуски в горната част на терена; уточнено бе, че на по-късен етап ще бъде съборена и общинската къща до споменатия павилион. При подписването на договора г-жа Михайлова е подчертала голямата обществената значимост на обекта и е заявила на представителя на ДЗЗД „Екопътстрой консорциум“, че Община Троян и троянци ще следят за стриктното изпълнение строителните работи.

Т21
Начало

Още по темата:

10 коментара:

Анонимен каза...

А можеше да се превърне в малък парк, но орките нямат нужда от паркове.

Анонимен каза...

Да и търговците да се преместят на пазара, където им е мястото.Не да пустее сега и да се превръща в циганска седянка.

Анонимен каза...

Номер 2 не е прав. Както знаете на големия пазар на пейките е "работното" място на циганите. Те не са там на седянка, а "работят". Минете в делничен ден и ще видите, че здрави млади мъже, които камък да стиснат-вода ще пусне-мръхтят по цял ден по пейките. От какво живеят-не знам...Всъщност всички знаем, ама си траем, че току ни подпукала КЗД (комисия за защита от дискриминация)

Анонимен каза...

А с къщата какво ще стане? Говори се,че искали голямо обезщетение и за това не е съборена.

Анонимен каза...

Защо циганския коптор до павилиона за закуски ще бъде съборен по късно, защото орките са по хора от другите ли...

Анонимен каза...

Нещо има грешка в сумите.
Уж сумата е по-ниска от на вторият, а пак е цитирана сумата на първият.

Анонимен каза...

Съгласен съм с коментарите. Защо цигари нацията на Троян с пълен сила не е важен тема за кмета на града Донка Михайлова? Пълно е, до кога ще има компромиси? Някой на тези ежемесечни пресконференции зададе ли поне веднъж простичкия въпрос: Г-жо Михайлова, имате ли да данни кол с цигани живеят към момента в Троян, каква политика ще предприемете за ограничаването на броя им и имат ли документи за собственост за земята върху която живеят? Никой ли не вижда тези проблеми, че чете там за измисления завод на Мондешки и добрите инициативи на добрия кмет Донка Михайлова?

Unknown каза...

Мале,малее,малееее... коментараджийте.

Анонимен каза...

Ай, сиктир бе, полендак...

Дядо Иван каза...

Номер 1, като какъв парк ти се привижда на това място? Като какво наричаш ти парк - шадраванче плюс три пейки, плюс две брезички, плюс пясъчник? За кого парк? За какво парк? Колко "парка" са нужни на троянци в центъра на Троян, когато всички (практически) кафенета затварят в 20 часа дори през лятото. Хората в нормалните градове, след като се приберат от работа и се пооправят или в почивните дни, надвечер след 19 часа излизат на кафе. Тук в 20 часа в центъра можеш да срещнеш само зомбита.

Та да се върнем на парка - варианти - 1. Шепа разкрепостени младежи се наливат с бира от двулитрови шишета, седнали на облегалките и стъпили на седалките на пейките. 2. По-малка шепа бабички, натирени с по едно едва проходило внуче, обменят последните реплики на Юлиян Вучков. 3. Мангустите си създават място за общуване и забава, както те го разбират.

Пазарчето беше едно от малкото успешни създания на "демокрацията" в Троян и дано се възроди в нова премяна, а не остане поредната общинска бутафория, направвена за да може едни хора да усвоят едни пари.

А ако толкова бленуваш за парк, поискай от г-жа кметицата да ти го направи на мястото на стария пазар. И без това стои празен по цяла седмица, за да живне малце в четвъртък. Пък и ако се посъборят още няколко общински сгради и се измести улицата през Къпинчо, може да се слее със съществуващия парк пред несъществуващото кино. ;)

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |