Кой ще управлява ВиК дружеството и Пазарите?

* Двамата конкуренти на инж. Тонимир Гечев за шефското място във „ВиК Стенето“ ЕООД се отказаха * Росен Веселинов е фаворитът за наследник на Николай Вълков в „Общински пазари“ ЕООД
Конкурси

ПРЕЗ МИНАЛАТА седмица бяха проведени конкурсите за управители на две троянски общински дружества – „Вик Стенето“ ЕООД и „Общински пазари“ ЕООД. Конкурсите бяха обявени заради изтичане на мандатите на настоящите управители (в края на 2016 г. мандатът на управителя на „Общински пазари“ ЕООД Николай Вълков бе удължен без конкурс с една година заради предстоящо пенсиониране, през 2017 г. във връзка със строителството на новия Малък пазар последва ново удължаване на мандата на вече навлезлия в пенсионна възраст управител – бел. ред.).

инж. Тонимир Гечев
РАЗБИРА СЕ, фокусът на вниманието бе и си остава върху водното дружество. Най-напред – защото основен кандидат е настоящият управител инж. Тонимир Гечев, който е начело на дружеството вече две десетилетия (от 1 януари 1999 г.). Един безспорно кадърен и успешен управител, който обаче през годините си навлече гнева на някои хора и фирми (знае се за продължителната съдебна сага с голямата дървопреработвателната фирма „Велде България“ АД), а в последната година влезе в открит конфликт с кмета Донка Михайлова, задълбочил се по време на предизборната кампания за Местни избори 2019. От друга страна – безводието в Перник и други селища на страната изостри неимоверно чувствителността към „водната“ тема; като не бива да се забравя, че Троян също има затруднения и в този смисъл съвсем не е без значение кой ще ръководи общинския воден оператор.

РЕШЕНИЕТО на комисията, председателствана от ресорния зам.-кмет Ангел Ангелов, още не е готово/обявено. Все пак научихме, че кандидатите за управител на „Вик Стенето“ ЕООД били трима, но двамата конкуренти на инж. Гечев не се явили на защитата на управленската си програма. „Моята програма е от 156 страници и е изготвена по 15-те показателя, спуснати от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР). Подготвих и представих една добра програма, която дава добри шансове за развитие на дружеството през следващите три години“, коментира за Т21 инж. Гечев. Според изискванията при защитата на програмата си кандидатите трябва да получат минимална оценка 4.50, но ако резултатът им е по-слаб – избор няма да има и трябва да се обяви нов конкурс.

Росен Веселинов
СИТУАЦИЯТА около конкурса за управител на „Общински пазари“ ЕООД като че ли е по-ясен – там фаворит е общинският лидер на БСП и общински съветник Росен Веселинов, който в момента работи като юрисконсулт във „Велде България“ АД (Лесопласт).

Т21





Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |