За Малкия пазар и малките камъчета

* Надявам се този наш сигнал да не остане без последствия и издънките да бъдат коригирани, още повече че обектът е в гаранционен срок
Лично мнение
Новият Малък пазар, Троян, м. декември 2018 г.
ЩЕ ЗАПОЧНА с уговорката – фен съм на новия Малък пазар, даже голям фен. Поне по две основни причини. Защото онова предишното нещо, старият Малък пазар, вече не можеше да се трае; въпреки самоотвержения, къртовски и буквално денонощен труд на тогавашните наематели и въпреки че въпреки всичко бе най-търсеният търговски обект в Троян. И основното – защото тръгналият преди броени дни, дано му върви като по вода, нов Малък пазар е удобен за продавачи и купувачи, т. е. функционален, чудесно се вписва в околното пространство (въпреки предварителните прокоби на злоумишлениците), звучи модерно и елегантно; накратко: цивилизова и европеизира тази част на Троян.

НО? За жалост при нас, в Троян и в България, винаги има (поне) едно „но“. Оказва се – потвърдиха го абсолютно всички продавачи, с които говорих – че ефектната голяма пергола (навес), чиято основна функция е да предпазва стока и хора от дъжд и сняг, не е изпълнена качествено и когато вали, капе по сергиите със зарзавата и по главите на купувачите?! Подобна строителна издънка има и вътре – лично се уверихме, че фаянсовите плочки в едно от сервизните помещения, а нищо чудно така да е и в останалите, се клатят като бабешки зъби и няма начин да не изпопадат?! Надявам се този наш сигнал да не остане без последствия и издънките да бъдат коригирани, още повече че обектът е в гаранционен срок. Има още нещо – не мога да давам акъл на стопанина „Общински пазари“ ЕООД (респективно Община Троян), които вложиха сериозни средства в обекта и е логично да се опитат да си ги избият, но като че ли попресолиха манджата с високата начална тръжна месечна наемна цена от около 18 лв./кв. м; което обяснява защо половината от павилионите стоят празни.

И мастър шеф Христо Вълчевски пазарува тук
ВМЕСТО заключение. Малкият пазар стана, както се изрази кметът Донка Михайлова в емоционалния си коментар във фейсбук. Така е! Затова не бива да допуснем малките камъчета да обърнат колата.

Генадий Маринов

Още по темата:

1 Коментара:

Unknown каза...

Язък за хвалбите.Много надежди ,емоций, коментари ,пари за строеж и накрая....! Същото ще излезе и с новото кръгово. Отново слаб контрол. Отново някой не си е свършил работата. На Троян му е хубава май само природата.С две думи- Хубава работа, ама троянска.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |