Троянец бе избран за спортист №1 на НСА за 2018-та

* Павлин Дишев заслужи признанието за медалите си (златен и два бронзови) от Световното по шотокан карате-до, наградата – медал на НСА и чек за стипендия * На шеста позиция в призовата десетка – троянката Изабела Христова, републиканска шампионка по джудо
Оличници
Павлин Дишев получи отличието си за №1 на НСА за 2018 г. от зам.-кмета на София доц. Чобанов
ТРОЯНЕЦ бе избран за спортист №1 на Националната спортна академия (НСА) за 2018 г. Призьорът е големият шампион по карате Павлин Дишев, възпитаник на троянския клуб по карате „Атнес“, в момента студент 4. курс треньорски профил в академията.

Ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев връчи медала на нашето момче
ПРИЗНАНИЕТО дойде за медалите му от Световното първенство по шотокан карате-до, провело се в Молдова през м. октомври – бронз в кат. 68 кг, злато отборно при мъжете и бронз отборно микс (мъже и жени). Наскоро шампионът дари няколко от отличията си на Община Троян, а на ноемврийската сесия на местния парламент тържествено му бе връчена общинската премия за световните постижения.

Момент от церемонията по награждаването в НСА, София, 13 декември 2018 г.
Отличията за спортните герои на НСА за 2018 г.
НА ЦЕРЕМОНИЯТА в НСА (13 декември) присъстваха някои от най-големите имена на българския спорт и възпитаници на академията – олимпийската шампионка в тройния скок Тереза Маринова, двукратната олимпийска медалистка в скока на височина Йорданка Благоева, шампионът по плувен маратон Петър Стойчев, профибоксьорът в тежка категория Кубрат Пулев и др., а сред официалните гости бе министърът на спорта Красен Кралев. Призът на спортния герой №1 на НСА за 2018-та Павлин Дишев бе връчен от зам.-кмета на София доц. Тодор Чобанов и ректора на академията проф. Пенчо Гешев. Нашето момче получи специален медал и чек за стипендия, осигурена от председателя на Съвета на настоятелите на НСА Красимир Дачев.

Нашата Изабела Христова, №6 в класацията, получи наградата си от ректора и зам.-ректора на НСА
В ЧЕЛНАТА десетка на най-добрите спортисти на НСА за 2018 г. има още едно троянско име – на 6-та позиция е второкурсничката треньорски профил в академията Изабела Христова, възпитаничката на клуба по джудо и самбо „Чавдар“ (Троян). Признанието за троянското момиче е за тазгодишните й републикански титли по джудо за жени до 23 г. и девойки и третото място на Държавното лично първенство при жените. И от нас – честито на Павлин и Изабела!

Т21

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |