Трима са кандидатите за шеф на Националното изложение - Орешак

* Претенденти са троянците Иван Хаджийски и Христо Калистерски и ловчалията Иво Чехларов; събеседването с представяне на 3-годишните управленски програми е на 5 януари
Предстоящо
Иван Хаджийски, Христо Калистерски, Иво Чехларов

ТРИМА са кандидатите за управител на общинското дружество „Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата“ ЕООД в с. Орешак (НИХЗИ), научи Т21 – известният троянски художник Иван Хаджийски, колегата му от Ловеч Иво Чехларов (познат на троянската публика от участието си в пленера по дървопластика в Троян през 2009 г.) и Христо Калистерски, председател на изключително активния регионален клон на Национално дружество „Традиция“. Събеседването с кандидатите и представянето на програмите им за развитието на културната институция в периода 2021-2023 г. ще се състои на 5 януари.

В МОМЕНТА временно изпълняващ длъжността управител е финансистът Радион Букарев, който няма да участва в надпреварата. Г-н Букарев пое НИХЗИ - Орешак за период не по-дълъг от 6 месеца след трусовете в дружеството през лятото на 2020 г. (м. юни) – прокурорско-полицейската проверка, освобождаване на титуляря Иван Чакъров, празната каса и временно преустановяване на дейността; а задачата му за частична стабилизация бе изпълнена.

ПРОВЕЖДАНЕТО на конкурс за управител на НИХЗИ - Орешак бе одобрено на сесията на Общинския съвет в Троян през м. октомври след доста разгорещен дебат и спорове за състава на изборната комисия. В крайна сметка бе прието въпросната комисия да се състои от четирима представители на общинската администрация и трима общински съветници (а не обратното).

КАКВИ са очакванията от бъдещия шеф на Националното изложение в Орешак? Най-напред е финансовата стабилизация на дружеството, което продължава да има сериозни затруднения – неразплатени задължения за десетки хиляди и теглен заем от 50 хил. лв. от друго общинско дружество („Общински пазари“ ЕООД). На второ място, но не по значение – възстановяване в пълен мащаб на същинската дейност (изложбена, търговска, представителна) и позициите на национален център на художествените занаяти и възлов троянски туристически обект.

Т21 


Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |