Иван Чакъров подаде оставка, за вр. и. д. е предложен Радион Букарев

* Кандидатурата предстои да бъде гласувана от Общинския съвет, новият шеф на Националното изложение – до провеждането на конкурс и за не повече от 6 месеца
Тема с продължение
СЪС СВОЕ заявление от 13 юли т. г. управителят на общинското дружество „Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата - Орешак“ ЕООД Иван Чакъров е подал оставка, стана ясно от материалите за възлагане на управлението, внесени от кмета Донка Михайлова за разискване и гласуване на предстоящата сесия на Общинския съвет в четвъртък, 23 юли. Според пояснението г-н Чакъров е пожелал правомощията му да бъдат прекратени на основание чл. 15, т. 5 от договора за управление, съгласно който прекратяването може да стане без предизвестие при взаимно съгласие на страните. Вносителят препраща и към чл. 70, ал. 2 от Правилника за прилагане на Закона за публичните предприятия, постановяващ, че в случай на предсрочно прекратяване на договора за управление може да се назначи временно изпълняващ длъжността до провеждането на конкурс, но за срок не по-дълъг от 6 месеца,.

НА ТАЗИ база и предвид „необходимостта от осигуряване на непрекъснатост на управлението на дружеството и опасността от настъпване на трудно поправима вреда“ кметът Михайлова предлага за вр. и. д. управител на Националното изложение - Орешак за срок не по-дълъг от 6 месеца да бъде назначен Радион Букарев, до момента ръководител на сектор „Земеделие и гори“ в общинската администрация. И още – да не се освобождава от наказателна отговорност досегашния управител Иван Чакъров, което явно е свързано с резултатите от скорошния одитен доклад на дружеството, установил финансови нарушения и образуваното досъдебно производство. 

КАНДИДАТЪТ за вр. и. д. управител на общинското дружество „Национално изложение на художествените занаяти и изкуствата - Орешак“ ЕООД Радион Букарев е икономист, с магистратура по счетоводство и контрол. Преди назначението си в Община Троян през 2014 г. е работил в троянската митница, частна фирма и банка. „Задачата на временния управител ще бъде в рамките на няколко месеца финансово да стабилизира дружеството, да назначи служители, тъй като досегашните са освободени, да започне да нормализира текущата работа на дружеството, да осигури финансиране за дейността и направи пълен преглед на фондовете. В предстоящите десет дни Националното изложение ще бъде отворено (отново) и ще продължи да приема посетители“, уточниха от Община Троян.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |