Южнокорейска изложба в Националното изложение в Орешак

* Представянето – със съдействието на посланик Шин Бунам * 36-те експоната ще бъдат дарени на Националното изложение * Иван Чакъров: „Щастливи сме, че нашето световно културно семейство се увеличава с още един член“
За пръв път
Консулът Ким Миънг (вляво) заедно с Иван Чакъров и Донка Михайлова открива изложбата
ИЗЛОЖБА на произведения на традиционните занаяти и приложните изкуства от Република Корея (Южна Корея) бе открита на 3 юли в Националното изложение в Орешак. Това е първото представяне на южнокорейски майстори тук и бе осъществено с активното участие на Негово превъзходителство посланика на Южна Корея в София Шин Бунам, като колекцията е специално селектирана за представянето в България (Орешак). А чудесната новина е, че всичките 36 експоната ще бъдат дарени на Националното изложение и ще обогатят фонда „Приложно изкуство на народите“. 

Еспонати от изложбата
След откриването
Експонати от изложбата
ИЗЛОЖБАТА бе открита от ръководителя на консулския отдел в посолството г-жа Ким Миънг заедно с кмета на Троян Донка Михайлова и директора на Националното изложение Иван Чакъров. „С дълбоко уважение и благодарност екипът на Националното изложение приема това дарение, което, по думите на г-жа Ким, е само  началото на по-интензивен културен обмен, който е най-приложимото средство за общуване между отделните народи. Щастливи сме, че нашето световно културно семейство се увеличава с още един член – Република Корея“, сподели г-н Чакъров.

КОРЕЙСКАТА изложба се реализира три месеца след посещението на Негово превъзходителство посланик Шин Бунам и съпругата му в Троян (17 март 2017 г.). При тази си визита ръководителят на корейската дипломатическа мисия у нас посети Националното изложение и получи покана за участие на Република Корея в традиционните международни изяви в Орешак.

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |