Започна градежът на храм в Белодробната болница

* Параклисът ще носи името на лечителя духовник св. Лука Симферополски, символичната първа копка бе осветена
 от Ловчанския владика Гавриил
Вяра
Екипът на Белодробната болница пред входа на лечебното заведение, Троян
ЛИЧНО Негово Високопреосвещенство Ловчанският владика Гавриил освети началото на строежа на параклис в Белодробната болница (СБАЛББ) в Троян. Символичната първа копка бе направена в понеделник (3 юли) в присъствието на много гости, сред тях – игуменът на Троянския манастир Велички епископ Сионий, наместникът на Троянска духовна околия отец Марин Божков, народният представител Иван Миховски, двамата зам.-областни управители троянци Бойко Пъдарски и Илиян Тодоров, председателят на групата общински съветници на ГЕРБ в местния парламент инж. Марин Радевски и др.

НОВИЯТ храм ще носи името на руския лечител и божи служител св. Лука Симферополски, а инициативата за изграждането на Божия дом е на троянското Сдружение за превенция и лечение на белодробни заболявания, в което членуват всички лекари и медицински сестри от Белодробната болница начело с директорката д-р Цветомила Дудевска, д. м. Проектът за параклиса е гръцки и ще бъде изпълнен от гръцка фирма, а Ловчанският епархийски съвет е дал одобрението си на свое заседание в началото на м. юни. За градежа на храма бе обявена дарителска кампания, като имената на всички помагачи ще бъдат записани в специална дарителска книга и ще получат сертификат и договор за дарение. По предварителни разчети нужната сума е 14 500 лв.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |