Националното изложение - Орешак ще представи България в Китай

* Китайското Изложение на културните и творческите индустрии ще се проведе от 12-ти до 14 април в 7-милионния град Нинбо * Иван Чакъров: „Доверието, което ни гласуват нашите китайски партньори,
 за мен не е  изненада“
По света и у нас
Иван Чакъров, Ту Сюесон и Донка Михайлова, Орешак, 7 март
НА 7 МАРТ директорът на Китайския културен център (ККЦ) в София Ту Сюесон заедно с Ю Лу, отговорник за организирането на събития при ККЦ, бяха на работно посещение в Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в Орешак. Целта – да обсъдят с управителя Иван Чакъров предстоящото участие на НИХЗИ в четвъртото китайско Изложение на културните и творческите индустрии в гр. Нинмо. В срещата участва и кметът на Троян Донка Михайлова.

ПОКАНАТА към Националното изложение - Орешак да представи България на големия международен форум получаваме малко след посещението на г-жа Михайлова и г-н Чакъров в Китайското посолство в София през м. януари. Троянската визита е във връзка с международния Фестивал на занаятите и изкуствата, който ще се проведе в Орешак в началото на м. май 2019 г. Китай е традиционен партньор в организираните през годините от Националното изложение - Орешак международни културни събития, което си личи и от дарените множество китайски предмети на изкуството, съхранявани във фонда „Приложно изкуство на народите“. 

„ДОВЕРИЕТО, което ни гласуват нашите китайски партньори, за мен не е  изненада. То е естествен резултат от усърдието, с което работихме в последните години съвместно с Община Троян за възстановяване на международните контакти на Националното изложение и за утвърждаването му като европейски културен център“, сподели управителят Иван Чакъров.

Работен момент от срещата за предстоящото представяне на България в Китай
КИТАЙСКОТО Изложение на културните и творческите индустрии ще се проведе от 12-ти до 14 април 2019 г. в 7-милионния град Нинбо. На площ от 150 кв. м ще бъдат показани богатите културни традиции на България, представени от Националното изложение - Орешак.  Българският щанд ще включва още фирма от Варна и IT фирми от София и Пловдив и ще е на обща площ от 300 кв. м. Изложението е под патронажа на Министерство на културата и туризма на КНР, организира се от Община Нинбо и държавната асоциация за промотиране на културата на провинция Джъндзян. Основната му цел е в инициативата „Един пояс, един път“ и рамката 16+1 да създаде необходимите условия за развитието и сътрудничеството в областта на културата и културната индустрия между Китай и държавите от Централна и Източна Европа. През миналата година изложението е привлякло над 715 хиляди посетители и над 3500 участници.

Т21, по информация на Националното изложение - Орешак

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |