„Разговори за жени“ в Серяковата къща

Худ. Иван Филчев
* Ще бъдат показани 27 платна с женски портрети от колекцията на Музея на занаятите, авторите – именити; напомняне за първата българска поетеса Екатерина Ненчева * Откриването – 14 март, четвъртък, 17:30 ч.

Предстоящо

НА 14 МАРТ, четвъртък, от 17:30 ч. в галерия „Серяковата къща“ (Троян) се открива изложбата живопис „Разговори за жени“. Ще бъдат показани 27 творби с женски портрети от колекцията на троянския Музей на занаятите. Сред авторите са именити български художници като Иван Филчев, Теофан Сокеров, съгражданите ни Иван Пеевски, Григор Първев, Владимир Киров и др. Повечето от платната за пръв път ще бъдат показани пред публика. 

"Сливобер"
В ИЗЛОЖБАТА  ще бъде напомнено и за поетесата Екатерина Ненчева. Тя е родена в Троян на 1 май 1885 г. в семейството на медицинския фелдшер Димитър Ханчев от Севлиево, патриот, участник в Априлското въстание, Освободителна война и македонското движение и Аника Ганчева от Русе. Екатерина Ненчева е призната за първата жена поет в българската литература. Изложбата ще може да бъде видяна до 20 април.

Галерия „Серяковата къща“


0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |