„Калинел“ (Троян) с наградата „Balkan Business Awards 2019“

* Троянската компания, лидер в своя бранш у нас, на Балканите и в Европа, грабна статуетката в категорията „Устойчиво развитие и просперитет 2019“ * Целта на наградите – да се насърчат най-значимите постижения в бизнеса у нас и на Балканите
Отличници
ЗА ПЕТИ път бяха връчени наградите „Balkan Business Awards (2019 г.)“ за сериозни резултати в бизнеса на Балканите (5 март, хотел „Маринела“, София). Конкурсът се организира от агенция за публични комуникации VIP Communication PR и целта е да се насърчат най-значимите бизнес постижения у нас и на Балканите, допринесли за устойчивото развитие на региона. Партньори на събитието са Българската търговско-промишлена палата, Българо-Румънската търговско-промишлена палата, Сръбско-Българската търговска камара, Турско-Българската търговско-индустриална камара, Гръцкият бизнес съвет в България, Бизнес Клуб Лондон, Европейският икономически сенат и др.

СРЕД НАГРАДЕНИТЕ са компании от България, Турция, Северна Македония, италианска фирма, базирана на Балканите, отличени са и две български общини, Шумен и Челопеч – в категорията за общини с принос в развитието на бизнеса през 2019 г. Важното за нас е, че едната от общо 21 статуетки бе за троянската компания „Калинел“ ЕООД – пореден приз от висок калибър за най-голямата и динамична фирма в района, лидер в своя бранш (производство на олекотени завивки) у нас, на Балканите и в Европа. „Калинел“ ЕООД спечели в категорията „Устойчиво развитие и просперитет 2019“. Голямата награда за цялостен принос в развитието на бизнеса на Балканите отиде при парфюмерийната компания „Рефан България“ ООД.

ДА ПРИПОМНИМ. През 2019 г. „Калинел“ ЕООД ще завърши новия си цех за завивки и възглавници и прилежащия му склад за 25 хил. палета, чието строителство започна през 2018 г., инвестицията е за над 14 млн. лв. Предвиждат се сериозни инвестиции и в производствените бази на „Калинел“ в Червен бряг и Тетевен, както и в дъщерната фирма в Сърбия. Реализират се също два големи проекта по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (единият бе завършен миналата година, другият ще приключи през 2019 г.) за иновации в производството и изпълнение на мерки за повишаване на енергийната ефективност на обща стойност 4,8 млн. лв. – от тях 2 млн. лв. е европейското финансиране, 458 хил. лв. е национално съфинансиране, а 2,3 млн. лв. са от фирмата.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |