„Калинел“ откри супермодерна административна сграда

* Собственикът инж. Радевски: „Имаме една много хубава административна сграда, с която се гордеем“ * Кметът Михайлова: „Калинел“ е най-големият, еталон, по който всички други се равняват“
Инвестиции
С кратко слово собственикът инж. Марин Радевски даде началото на церемонията, 3 юли 2018 г.
НА 3 ЮЛИ официално бе открита новата административна сграда на водещата фирма в областта и един от световните лидери в своя бранш (производството на олекотени завивки) – троянската „Калинел“ ЕООД. Инвестицията е за 3 млн. лв., а символичната първа копка бе направена през лятото на 2015 г. от собственика инж. Марин Радевски и тогавашния зам.-министър, а сега министър на регионалното развитие Николай Нанков и представители на фирмата изпълнител „Кастело Прикаст“ (виж „В „Калинел“ – нова инвестиция за 6 млн. лв.“ в бр. 23 на Т21 от 10 юни 2015 г. – бел. ред.).

ОСВЕН ЧЕ е събрала на едно място цялата администрация, което е отдавнашна идея на собственика и е важен организационен ход, сградата (над 2000 кв. м застроена площ) е приютила голяма изложбена зала (шоурум), няколко зали за преговори и презентации, изискана закусвалня/кафене за работниците и служителите (заведението е с дизайнерски интериор и оборудване и би могло да съперничи на най-добрите ресторанти в района) и подземен гараж за 30 автомобила (с екстрата за зареждане на електроавтомобили). Инж. Радевски предостави честта да прережат лентата на двама от гостите си – кмета Донка Михайлова и народния представител инж. Иван Миховски. А ритуалът бе предшестван от водосвет за здраве и успех, отслужен от игумена на Троянския манастир Велички епископ Сионий. 

Михайлова и Миховски прерязаха лентата
„ТАЗИ сграда не е нито най-бързо построената от нас, нито е най-евтината, но това не е толкова важно. В крайна сметка от повече от половин година тя е факт. Какво ни е коствало, ние си знаем, но твърдя, че в момента имаме една много хубава административна сграда, с която се гордеем“, каза в словото си инж. Радевски. И даде думата на кмета Михайлова, като специално подчерта отличното взаимодействие с Община Троян. „Няма по-хубаво нещо в един град от това да се раждат деца и да се създават нови производствени мощности. Затова искам да поздравя Марин Радевски, защото „Калинел“ е най-големият, еталон, по който всички други се равняват. И това, че „Калинел“ се развива и смело върви напред, е оптимизъм и надежда за Троян“, се чу в приветствието на градоначалника. Г-жа Михайлова съобщи и важен факт – че от началото на годината инвестиционната активност в Троян е нараснала с 30% и за пръв път от много години насам безработицата пада под психологическата граница от 5%.

Семейство Радевски
СРЕД гостите на откриването бяха представители на фирмата изпълнител, председателят на Общинския съвет инж. Петко Пенков, зам.-областният управител Илиян Тодоров, приятели и партньори на „Калинел“, служители от администрацията на фирмата, журналисти от местни и национални медии. Тук бяха също съпругата Калина и двете щерки на собственика – голямата Катерина, завършила университета в Манчестър (Англия) и вече част от екипа на „Калинел“ и по-малката Пламена, студентка в същия университет.

Т21

Още по темата:

1 Коментара:

Черешка каза...

Не виждам как една админидтративна сграда ще помогне на троянската икономика. Тук трябват инвестиции в нови работни места и конкуренция, не монопол на пазара на труда. За пенсионери градът е идеален за живеене, но за работещи хора, които искат да се развиват не става. Безработицата е ниска, защото хората се изнесоха да работят другаде. Мога много да кажа по въпроса, но за съжаление тук не толерирате коментари в ущърб на определени персони!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |