В „Калинел” – нова инвестиция за 6 млн. лв.

* Започна строителството на пореден цех и административна сграда с подземен паркинг и голям шоурум, обща застроена площ – 5000 кв. м
 * Зам.-министър Нанков: „От хора като инж. Радевски трябва да се учат всички български предприемачи”
Отличници
Първата копка, отляво надясно - изпълнителният директор на "Калинел" Красимир Крантовски, Франко Декапуа и Александра Биязова от фирмата строител "Кастело Прикаст", собственикът на "Калинел" инж. Марин Радевски и зам.-министър Николай Нанков
Първата копка бе направена с "маркови" лопати и кирки
МИНАЛИЯ понеделник, 1 юни, тържествено бе направена първа копка на новия цех, 11-ти поред, и нова административна сграда на „Калинел” ЕООД – най-голямата изцяло троянска фирма, водещ производител на олекотени завивки, възглавници и полиестерна вата у нас и най-голям работодател в община Троян и Ловешка област.

НОВИЯТ цех ще е с обща разгъната застроена площ малко над 3000 кв. м и в него ще се организира производство на възглавници, а по-късно ще се пусне и линия за производство на завивки. Общата площ на новото строителство е 5000 кв. м, като в административната сграда ще има гараж за 28 автомобила (на минус първи етаж), кафене закусвалня за работниците и голям шоурум, където ще се представя цялата продуктова листа на завода.

Партньори - Александра Биязова и инж. Марин Радевски
Зам.-министър Нанков похвали собственика на "Калинел"
„НОРМАЛНО е да предприемем и разширение на административната част – защото както расте производството, така расте и администрацията”, коментира пред Т21 собственикът на „Калинел ЕООД инж. Марин Радевски. „В момента имаме 62 души административен персонал, работещ на шест различни места, което не е оперативно. Например служителите в отдел ТРЗ са най-далеч и им трябват цели 5 минути, за да дойдат до моя кабинет. Идеята е цялата администрация да бъде събрана в две съседни сгради – сегашната и новата, на минута разстояние между най-отдалечените звена”, уточни инж. Радевски. Научихме още, че в новия цех ще се разкрият нови 44 работни места при двусменен режим и 65, ако се мине на трисменна работа; а в момента общо в „Калинел” се трудят 1400 души (в двете производствени бази – основната в Троян и в Червен бряг).

Инж. Радевски след първата копка
ИНВЕСТИЦИЯТА в новото строителство е за 6 млн. лв., като разчетите са до края на м. септември обектът да е готов. „Вярвам, че този срок е изпълним, тъй като строителите са много добри”, сподели инж. Радевски. Става дума за столичната фирма „Кастело Прикаст” ООД, чийто собственик е италианец. Тя е избрана заради доказаните възможности за бърз монтаж, по-дългия експлоатационен живот на проектираните конструкции и съвременните технологии при изграждането на промишлени сгради.

ЗА ПЪРВАТА копка на 1 юни пристигна регионалният зам.-министър Николай Нанков. А тържественият ритуал бе извършен от най-важните хора – собственикът на „Калинел” инж. Марин Радевски и изпълнителният директор на предприятието Красимир Крантовски, собственикът на „Кастело Прикаст” Франко Декапуа и изпълнителният директор на фирмата Александра Биязова, зам.-министър Николай Нанков. „От хора като инж. Радевски трябва да се учат всички български предприемачи”, заяви с лопата в ръка зам.-министър Нанков. Припомняме, че „Калинел” ЕООД е основен доставчик на мегаконцерна ИКЕА, най-голямата търговска верига за домашно обзавеждане в света; наскоро пък на посещение в Троян бе собственикът на ИКЕА Ингвар Камрад и бе договорено разширяване на партньорството. За 2014 г. оборотът на „Калинел” ЕООД възлиза на 103 млн. лв.

(В печатното издание на Т21 в сряда, 10 юни –
четете в интервюто ни с инж. Марин Радевски)

Т21 

Още по темата:

15 коментара:

Анонимен каза...

Горките роби ,отидоха им заплатите на по 150 евро на месец.Тез милиони докато се избият тежко им и горко.

Анонимен каза...

Хубаво е, че има инвестиции, но лошото е, че ще бъде за сметка на робите в "Калинел" ЕООД. Прощавайте - работниците в "Калинел" ЕООД.

Анонимен каза...

БРАВО!!!
Възхищавам се от Марин Радевски и се гордея, че го познавам лично!
Най-големият работодател в областта, осигурява работа и препитание на стотици семейства, който не го е помолил за услуга или помощ, само на него не е помогнал, много земен и достъпен човек! Ама заплатите не били високи - никой насила не е държан в "Калинел", който иска, работи, който не иска - хленчи и се оплаква!
Браво, Марине,желая добро здраве, в успехите не се съмнявам!

Анонимен каза...

Ами нали тези "роби" сами са подали молба за работа в Калинел, сами са подписали трудовите си договори, приели са да работят за такава заплата, значи доброволно са там.
Що тогава се пишат "роби"?

Ами направете си фирма, пък плащайте големи заплати.

Анонимен каза...

2-ри и 3-ти от ГЕЙберЮГЕНД се включиха...

Анонимен каза...

Това е нищо. Чу се, че Дона Къртицата , след като загуби изборите, щяла да прави завод за шарнирни болтове, полуоски, биалетки и джанти за най-масовите марки автомобили. Заводът ще се казва " Комунел". Изхождайки от щетите , които Къртицата нанесе на колите на хората от троянско, счита се , че по-голяма част от продукциятаа ще се пласира на местния пазар.

Анонимен каза...

Материалът за новият цех на Копа е далеч по-интересен и икономически значим от цеха за възглавки на Радевски.
Ама Младенов не е от герб и съответно тюфлекът Нанков няма как да зализва изотзад !

Анонимен каза...

6-и, нека вече да казваме на Къртицата "Валяка". Защото създаде ВиК системата на Троян и асфалтира улиците успешно. Май си от тези, дето се молеха да се провали, но не би!

Анонимен каза...

Хубаво е, че "Калинел" се резширява. Лошо е, че Радевски изгражда мафиотизирана система за задържане на работните заплати в Троян. От това страдат всички. И това трябва все някога да спре.

Анонимен каза...

Ако не ви харесват заплатите в Калинел, защо не се хванете работниците на една стачка и да ви ги вдигнат? Немога да ви разбера. Когато не сте доволни, действайте. Браво, че Калинел прави нещо. Добре е, че все още има някакви фирми в умрелия ни град, защото отдавна да е под 5000 човека ако и това нямеше.

Анонимен каза...

Понеже под обявата за работа на община (последната публикация) не може да се коментира реших тук да попитам: Тези 380 лв седмична заплата ли са или някой се шегува?

Анонимен каза...

Здравейте, Гербери!
Казвам се Венцислав Кавазов. Много от вас ме познават.
Поводът за моето изказване е разочарованието ми от политиката, водена от партия ГЕРБ, и в частност от хората, заемащи ръководни позиции в ГЕРБ, Благоевград – област.
За мен, като демократ, партия ГЕРБ провежда тотално сбъркана кадрова политика, като толерира кадри на БСП, ДПС и агенти на ДС.
Тази сбъркана кадрова политика е до най-високото ниво в държавата!
Тази сбъркана кадрова политика в предишния мандат оправдавахме с политическата неопитност на партията, сега с какво я оправдаваме?
Имам странното усещане, че това изобщо не е случайно, и ГЕРБ се използва за трамплин от децата на комунистите за израстване.
За мен, като демократ, е недопустимо министър Л. Павлова в правителство на дясна партия, да парадира с дядо си – партизанин от отряд Чавдар, при положение, че моя дядо, а и близките на много хора, са избити точно от такива изверги. Нима в ГЕРБ няма читави строителни инженери, които да не са деца на БКП ?!?!
За мен, като демократ, е недопустимо законите в България да се прилагат за различните социални и етнически групи по различен начин (говоря за ситуацията в Гърмен и изказванията на министър Бъчварова, че не може да се съборят къщите на ромите, въпреки предписанията на РДНСК).

Така се получава, когато за вътрешен министър се поставя Управител на социологическата агенция, и дъщеря на последния главен редактор на вестник „Отечествен фронт”.
За мен, като човек, който взе активно участие в протестите, е недопустимо да няма разследване на действията на кабинета Орешарски, довел България до дъното на всички световни класации, и необходимостта да се държим за Румъния, за да ни приемат във Шенгенското пространство. А в същото време ГЕРБ да казва, че румънската прокуратура хвърля прах в очите на хората с арести и конфискация на имущество на политици.

В България обикновените хора чакат тоя „прах” и го очакваха от ГЕРБ.
Но да се върнем в Благоевград.
За мен е учудващо спокойното поведение на г-жа Савеклиева, като депутат и областен координатор на ГЕРБ по отношение на Гърмен. И докато там пребиват наши членове и симпатизанти, наши братя и сестри, и докато ограбват църква и пребиват Отеца, тя да се снима на стадиона в Благоевград и да се прави на футболен фен…
Запитайте се какви хора ни представляват? И това ли е лицето на една цяла областна структура на управляваща партия?

За мен е недопустимо хора като Стоян Мавродиев, които откровено, на страницата си във Фейсбук, са подигравали Герберите и Борисов, Дянков, Цветанов и партия ГЕРБ, да бъдат лансирани за директори, само защото някой си има вземане-даване с майка му, бивш прокурор.
Ще завърша изказването си със следното :

ПАРТИЯ ГЕРБ не се грижи за хората си!

ПАРТИЯ ГЕРБ СЕ ГАВРИ с хората си!

ПАРТИЯ ГЕРБ НЕ ЗАСЛУЖАВА ХОРАТА, които сме работили за нея толкова години! АЗ СЪМ ОТ 9 ГОДИНИ В ГЕРБ, като много други тук присъстващи.

ПАРТИЯ ГЕРБ СМАЧКВА всеки с различно мислене, а това никак НЕ е ДЕМОКРАТИЧНО.

Всички неща, които изредих, са факти и всеки може да ги провери – живеем в 21 век, има интернет.
Тъжно е като гледам какви надежди и очаквания имат хората за управлението на ГЕРБ.

Поради всички тези причини аз напускам партия ГЕРБ, защото:

ГЕРБ ДОКАЗА, че не е дясното в България!

НАПУСКАМ ГЕРБ, защото се срамувам некомпетентни хора да ме представляват!

НАПУСКАМ ГЕРБ, защото съм антикомунист, демократ и европеец!
НАПУСКАМ ГЕРБ, защото имам ценностна система, различна от пошлото поведение на много хора на ръководни позиции в ГЕРБ!

ПРЕДУПРЕЖДАВАМ ВСИЧКИ ВЛАСТИМАЩИ В ГЕРБ да не се занимават с мен и мои близки и да не търсят реваншизъм. Защото ще изляза по медиите и ще направя така, че хората да ви замерят с камъни, където и да минете. Знам много, знаят го и хората около мен.

И накрая няма да ви пожелая успех, защото в политиката да пожелаеш успех на някой, когото не харесваш, е най-долната псувня, а аз съм възпитан да не псувам!

Анонимен каза...

Заплатата на ПР на Община Троян е колкото на една шивачка в Калинел,макар ѝ минимално заплащане за позицията,каквото и да означава това. Правете си изводите сами.

Анонимен каза...

За 4 дописки в Троянски глас и тези пари са много! Интересно е каква е заплатата на о.з Бояджиев. и другите о.з и пенсионери в общината?
Каквато е заплатата, такава е и работата им.Млади и кадърни и кадърни хора,няма да работят за 380 лв.Те си търсят истинска работа и за нея добро заплащане.?

Терминал 2 каза...

Ако има ад на Земята, той е тук – в България…
Война или земетресение ли са причината 1/3 от народа да напусне Родината?

Преди 25 години на днешния ден младата демокрация в България чува първите резултати от проведените на 10 юни първи демократични избори – БСП/БКП води. Но въпреки първоначалното разочарование всеки вярва, че това ще е „Последен валс“ със старата госпожа.

Четвърт век по-късно обаче надеждата съвсем си е събрала багажа и мечтае за последен валс, но с Родината. Авторът на незабравимия хит от зората на демокрацията – композиторът Александър Кипров, разтърси социалната мрежа със свое тъжно откровение, което на днешния ден е повече от актуално.

Ако имате мечти, планове, носталгия – забравете!

Ако имате здраве – ще ви го вземат.

Ако имате пари – ще ви оберат, възможно е и да ви убият.

Ако имате носталгия – вече не е същото, и никога няма да бъде.

Ако имате надежди – ще ви ги пречупят.

Ако сте оптимисти – ще станете депресирани песимисти.

Ако имате здрави нерви – ще станете доста бързо шизофреници.

Ако имате хъс за успех- родната злоба и завист ще го прекършат.

Ако имате талант-ще го смачкат и прегазят.

Забравете химерите! България е, и ще си остане, държавата на хитреците, тарикатите, безделниците, мошениците и безинициативните хора.

Чули ли сте на слепи хора някъде да дават плесенясали храни, само защото не виждат?

Чули ли сте някъде да убиват старци, за да им вземат 50 -те стотинки от портмонето?

Чули ли сте някъде в родилни домове да бият новородени, а по шосетата да ги газят като на компютърни игрички? Що за урод трябва да си за да трепеш кучета, котки, коне – „домашни любимци“, търсещи човешка закрила, за удоволствие?

Най-боли, когато мечтите и илюзиите се разминат драстично с реалността…

Колко ли болка и разочарования трябва да преживее човек, за да стигне до тези апокалиптични заключения?

Война или земетресение ли са причината 1/3 от народа да напусне Родината?

Кой бяга от хубавото – 1/3 от един народ избяга.

А тези, които апелират към сънародниците ни емигранти да се завърнат, разполагат с пари и по 6 месеца живеят извън България.

А престъпниците и бандитите чакат да умрат и малкото останали свестни хора, за да си направят държава по собствен модел…

Ако не ми вярвате – върнете се завинаги в България!

УСПЕХ И БОГ С ВАС !!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |