Пети пореден „True Leaders” за „Калинел“

* Инж. Марин Радевски бе придружаван на награждаването от дъщеря си Катерина Радевска, която вече е в екипа на фирмата
Отличници
Инж. Марин Радевски с дъщеря си Катерина на връчването на наградите
„КАЛИНЕЛ“ ЕООД – най-голямата троянска фирма, лидер в бранша си у нас и сред най-големите производители на олекотени завивки в Европа и света, за пети пореден път получи приза „True Leaders“ (Истински лидери); с други думи, троянският гигант е неизменен лауреат на наградата от 2013 г. насам. Тя се дава на водещи фирми в своя бранш у нас, които отговарят на четири железни критерия, изпълнени през изминалата година (в случая 2016 г.): да са сред 300-та най-печеливши компании (по EBITDA); да са увеличили своя персонал през годината; да имат висока кредитна оценка (в диапазона В2 - А1 на ICAP Credit Score); да са лидер в своя сектор. В началото (2011 г.) отличените фирми били 51, през 2014 г. са 72, а сега техният брой е 91 (от предварително селектираните 300).

На трибуната – собственикът на "Калинел" ЕООД (Троян), носител на пети „True Leaders“
Троянската награда връчи италианецът Марко Монтеки (вдясно)
Наградата е изящна статуетка и няма материален израз
УЧРЕДИТЕЛ на наградите „True Leaders“ е ICAP България, част от ICAP Group – най-голямата компания за бизнес информационни услуги в Югоизточна Европа. А сред отличените сега са компании като „Арсенал“, „Мото Пфое“, „Л`Ореал България“, „Метро България“, „М-тел“, „Хюлет Пакард“, „Фикосота“, „Софарма“, „Зара България“, „Сименс“, „Спиди“, „Солвей соди“, „Кока-кола България“, „Кауфланд България“ и др. Церемонията по награждаването се състояла на 12 декември в столичната зала Rainbow Plaza, а собственикът и изпълнителен директор на „Калинел“ инж. Марин Радевски бил придружаван от голямата си дъщеря Катерина Радевска, която завърши текстилно инженерство в  Манчестър (Англия) и вече е част от екипа на фирмата. Както и миналата година троянският приз връчил президентът на Италианската търговска камара в България Марко Монтеки.

ПОРЕДНАТА „True Leaders“ за „Калинел“ (отличието е имиджово, без материално изражение и представлява изящна статуетка) бе повод да попитаме г-н Радевски за новостите около фирмата. Оказаха се не една и две. Готова е и вече функционира новата административна сграда за завода в Троян – с огромен шоурум, където може да се види всичко, произвеждано от „Калинел“ („Досега нямахме такава зала, а ни бе изключително нужна“, коментира собственикът), столова (която по дизайнерски решения и лукс съперничи на най-добрите ресторанти в района), няколко заседателни зали, офисите на отделите „Човешки ресурси“ и „Счетоводен“, подземен паркинг за 29 автомобила и т. н. Подготвено е и предстои да започне строителството на голям нов склад за готова продукция. В базата в Червен бряг е завършен нов производствен цех. Започна работа и новият цех в Тетевен (в наето помещение на фирма "Четпром"). Темпово се развива дъщерната фирма на „Калинел“ във Враня (Сърбия) – там в момента работят 105 души, а до края на м. януари ще станат 220 (за жалост другата дъщерна фирма в Сърбия – в населения с етнически българи Босилеград, по обективни причини и липса на съдействие от тамошната управа била закрита). 

Поглед към впечатляващия шоурум в новата административна сграда на "Калинел" в Троян
В друг сектор на новия шоурум
Зала за срещи в шоурума
ФАКТ е сериозният ръст на годишния оборот, тенденция, която е неизменна от доста години – 120 млн. лв. за 2016 г., при 108 млн. лв. за предходната 2015 г. Работещите в „Калинел“ вече са 1700 души (от тях около 500 са в Червен бряг), но в тази посока има проблем. „В момента има нужда и веднага мога да назнача нови 100 човека, но ги няма работниците. Хора има, но няма хора, които да искат да работят“, коментира инж. Радевски.

ВАЖЕН успех на фирмата е все по-сериозната диверсификация на продажбите – обемът на продукцията за основния партньор, мегаконцерна „Икеа“, нараства, включително и през 2016 г. и ще продължава да расте, но все по-голям е делът на поръчките за други клиенти – сред тях са „Метро“, „Кауфланд“, Лутц“, „Юск“, „Теско“, „Хема“ и др. В момента от складовете на троянския производител всяка седмица тръгват по 70-80 тира (около 4000 тира годишно) с готова продукция за износ.

ПРЕЗ годината е спечелен втори голям проект с европейско финансиране – първият, за внедряване на електронно съшиване на платове, бе на стойност 1,6 млн. лв. (виж "Калинел" спечели проект за 1,6 млн. лв."), новият е за производство на естествени пухени възглавници и завивки от най-висок клас, а проектният бюджет е 3,14 млн. лв. Специално бе наблегнато на разработената нова производствена ниша – от малко повече от година „Калинел“ произвежда матраци и обемът на продукцията непрекъснато расте. „В момента произвеждаме матраци от по-нисък клас, особено търсени на пазара, и вероятно до края на годината по обем на това производство ще изпреварим матраците „Тед“, коментира инж. Радевски. Стана дума и за възнагражденията – от м. октомври заплатите на всички работници във фирмата са повишени със 100 лв., а средната заплата във фирмата е над 850 лв.

Т21

Още по темата:

18 коментара:

Анонимен каза...

Радевски да плати на 2-ма, които за 10 мин да генерират 40 похвали и готово :)
Да са живи и здрави робите, да им робуват за жълти стинки, а после и да гласуват за ГРОБ

Божидар каза...

Ха,ха,ха!!!!

Анонимен каза...

Бе то че се пребиват нашите роби от работа за жълти стотинки..така е,но пък са облагодетелствани,..имаме 4 траурни агенций,мисля че 70те години имахме към 30 фабрики и заводи... 90те години бяхме на първо място по банки на човек а 2000год. вече нямаше и папер от всичко това,барабар с парите!!!..а сега да ти е драго да гушнеш букета..то цветя,па венци,а ония ковчези да ти е драго да съ опнеш в тях ..а в Еконт на Лъгът една фирма всеки ден праща едни байцвани кръстове..на дузини..на дузини..е как да не му ебеш майката на тоя живот,какви ценности,какви мечти..тоя гаден град е пълен със смърт!!!

Анонимен каза...

Как да имат работници като всичко в Каленел е шуробаджанащина и работят за жълти стотинки

Анонимен каза...

4-ти как за жълти стотинки чичо Скруч ти казва, че средната заплата надминава 850лв. и от този месец с по 100лв. горница демек от 460лв на 560лв. и януари отново ще има резачка.Тази тенденция върви години на ред и продължава да твърди, че на хората не им се работи.Как ли ще се чуства този Добродански селянини, ако на него му преведеш 500лв. на три сменен работен режим и има ли съвест поне малко, как заспива вечер.Когато се правят подобни инвестиции винаги е сметка на работната ръка.С каквито и призове да е удостоен в очите на хората е мишка, която се мисли за господар на целия град.

Анонимен каза...

Ако 200 човека групово си подадат оставките - Калинел фалирва.
Но това няма как да се случи.
Обяснението е в "Контролираната мизерия – начин българинът да се държи в покорство".
Прочетете малко по темата в нета.

Анонимен каза...

Ама , наистина си голям бе Марине , утре ще го бутнеш Тъпото , но кой троянски "умник" ще ръкоположиш на поста , че те читави хора в село вече нема. А , да гледаме сеиро , кво ни остана вече.

Анонимен каза...

Емигранта каза: Почнаха ли коледните празници за този сайт. Другите троянски сайтове бълват новини през час , а тук с дни едно и също ,защо.Дано е временно , понеже от години се информирам за живота и новините в Троян именно от тук.

Анонимен каза...

От платени герберски подобия на сайт - не очаквай истина.
Само търсят сейр.

Анонимен каза...

Ааах каква завист. Вземете си направете бизнес и вие и няма да взимате по 500лв. Колко искате да получавате? 1000лв ли ? ахаха, ами то затова се иска образование, акъл и още няколко качества, които вие явно не притежавате. Имате само злобичка. А то една злоба... То бива, бива завист и злоба ама това вашето минава границите. Евала на хора като г-н Радевски. Мен лично такива хора ме вдъхновяват и са мой личен пример как да се боря и да постигам успехи в живота. И ще постигна. А вие си работете за 500лв и злобейте против бизнесмените, против кмета, против Бойко и властта.

Анонимен каза...

Може и да си човек със средно образование, но ти работиш там и бълваш продукция.
Просто 500лв е унижение за работника.
Вярно е, че квалифицираният труд трябва да се заплаща по-скъпо, но тука имаме разлики в заплатите по над 10 пъти.
Все пак избора на хората си е техен.
Трябва да си променят мисленето и да не позволяват разни там *** да се подиграват труда им.
Но това е контролираната мизерия и начина да се държи българина в покорство.
Справка тук: https://forum.xnetbg.net/index.php?topic=20017.0

Анонимен каза...

До №11 докато четете и давате за справка такива форуми ще сте все гладни

Анонимен каза...

Емигранте, номер 8,
Всички се осведомявате от Генадий. От години го правите. Всичките. А замисляте ли се колко му струва на този човек да води шоуто?! И да ви е интересно, и актуално? Дори се забавлявате в коментарите! Дето се казва - наслаждавате се в коментарите на грубото селско(Троянско) забавление с 3 букви... не бой, a единоборството на всички платени партийни коментатори и г-н И.Пеевски...

Задайте си въпроса - как да поощрим този човек? Животът му е посветен на това - да знаем какво става удома...

АМИ АБОНИРАЙТЕ СЕ ЗА ОНЛАЙН ИЗДАНИЕТО МУ! ПОЛУЧАВАЙТЕ ГО И НЕ ГО ЧЕТЕТЕ, НО НАМЕРЕТЕ ПОВОД ДА ГО ПОДПОМОГНЕТЕ ФИНАНСОВО, ЗАЩОТО ТРИЙСЕТИНАТА ЛЕВА, КОИТО ИСКА - ОЧЕВИДНО НЕ СА ПРОБЛЕМ ЗА ВАС, НО Т21 ТЕ СА ОТ ЗНАЧЕНИЕ, ЗА ДА ГО ИМА ТОЗИ САЙТ!!!!
А и неемигрантите - и те може да се сетят... щото в коментарите Генади е всякакъв..., но в края на краищата го има, и сайта го има, и Троян го има, и знаете че сме още тук и още шаваме...

Такива ми ти работи ... Драгинковци!

Анонимен каза...

... забравих!
Честита ви коледа и нова година, ДРАГИНКОВЦИ!
Хуваво е, че се сещате за наше село и че още ви боли... Бъдете щастливи!

Анонимен каза...

Драгинко или обикновен дебил...

Анонимен каза...

Това е един долен и алчен работодател. Подиграва се с труда на толкова много хора. Един ден ще му се върне !

Анонимен каза...

Баща и дъщеря могат да Участват за наи Грозните Хора в България.Язък за парите Които сваля от на Хората гърбът.

Анонимен каза...

Тези двамата са за Зоопарка в Ловеч но ще избягат и мечките като ги видят .

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |