Защо го няма автобусът в 17:15 за София?!

* Най-сериозен е проблемът в петък вечер, в края на работната/учебната седмица, когато повече хора пътуват от Троян за София * Автобусът в 16:00 ч. е изключително бавен и се кандилка 3-4 часа * Питахме „Ивкони“, отговор никакъв
Читателите ни пишат
Г-Н МАРИНОВ, обръщаме се към вас и вашия вестник със следния проблем, касаещ доста хора, по който търсим решение от съответните фирми и институции с вашето съдействие.

ПО МАРШРУТА Троян - София доскоро пътуваха 4 автобуса: два сутрин (в 6:30 ч. и 10:00 ч.) на троянската фирма „Нешев“ и два следобед (в 16:00 ч. и 17:15 ч.) на небезивестната фирма „Ивкони“. Автобусите на „Нешев“ са бързи и удобни, но в работните дни тръгват от Троян само сутрин. Автобусът на „Ивкони“ в 16:00 ч. е изключително бавен, кандилка се повече от 3 часа и половина, понякога 4 часа, минава и спира през всичките села по трасето – Борима, Старо село, Лесидрен, а после през Ябланица и Правец. В продължение на много месеци вторият автобус на „Ивкони“ (този в 17:15 ч., който е бърз, не заобикаля през селата и пристига за 2 часа) не пътува.

И КАКВО се получава? Ако човек реши да тръгне следобед или по-точно вечер след работа за столицата, е изправен пред избора да пътува почти 4 часа с автобуса на „Ивкони“ в 16:00 ч. Но за целта трябва да си вземе отпуска, защото обикновено работният ден е до 17:00 ч. Освен това на много хора изобщо не им се помисля за автобуса в 16:00 ч. – той освен че е бавен, обикновено е раздрънкан, неотоплен и неудобен, каквито са си автобусите на „Ивкони“; може да звучи като шега, но веднъж шофьорът му изпълняваше и ролята на… млекар, разнасяше мляко по къщите в с. Лесидрен?! Но най-сериозен е проблемът в петък вечер, в края на работната/учебната седмица, когато повече хора пътуват от Троян за София, включително ученици от Националната гимназия за приложни изкуства.

АВТОБУСЪТ в 17:15 ч. беше по-удобен за всички, тъй като тръгваше след края на работния ден и пътуваше бързо. Затова след спирането му много пътници са разочаровани и изправени пред мъката и неудобството да пътуват с другия (влачещият се три-четири часа и тръгващ в 16:00 ч. преди хората да са излезли от работа). Многократно питахме служителките на билетните каси в Троян защо не пътува вторият автобус. Те ни казваха да се обаждаме в самия ден на пътуването и че тогава може и да го пуснат?! За съжаление, никога не го пускаха, макар и да стои в онлайн разписанието на фирмата. Тоест, все едно ще го има, но всъщност изобщо няма да го има! Написахме имейл на фирмата с въпрос дали тази линия завинаги е закрита и защо съществува в сайта на фирмата. Не получихме отговор.

Актуалното разписание в сайта на "Юнион Ивкони", 17 декември 2017 г.
ВЯРНО, че много хора пътуват с лични автомобили, но доста са и тези, които избират автобусния транспорт. Като се замислим, излиза, че макар разстоянието да е само 170 км, няма как човек да хване рано сутрин автобус от София до Троян, така че да пристигне бързо (защото е принуден да ползва бавният на „Ивкони“, който тръгва в 8:30 ч. и пристига тук около 12:00 ч.) и после да се върне бързо на същия ден вечерта (защото пак трябва да хване бавния „Ивкони“ в 16:00 ч.). Излиза, че общо ще пътува почти 8 часа, при това в доста неудобен автобус.

ПИТАМЕ се и не знаем към кого да се обърнем – няма ли начин да бъде пуснат отново автобусът от Троян за София в 17:15 ч.? Ако е нерентабилно да пътува всеки ден, да пътува поне в петък, когато много хора се прибират или отиват при близките си в София! Питаме се също, след като тази линия е пусната и съществувала, дали не е спечелена чрез обществена поръчка или вид конкурс и ако е така, не трябва ли задължително да се изпълнява? Вероятно затова все още стои обявена в сайта на „Ивкони“ и на касата на фирмата в Троян.
Ако пък фирмата се отказва да я изпълнява, не би ли могла друга автобусна фирма да я поеме? А хора, които да пътуват, има и ще има, но е важно превозвачът да е коректен. 

С уважение!
17 декември 2017 г., Троян
От потърпевши пътници

15 коментара:

Анонимен каза...

19-ти век...

Анонимен каза...

151-вата причина "Защо искам да посетя Троян"

Анонимен каза...

Какъв ви е проблема?
Хората искат да минат през селата и да огреят повече пътници.
Като не ви изнася - пътувайте както искате.
Сега сигурно някой ще почне да мрънка защо за Варна се стига за над 8 часа с влак и защо се чака прехвърляне от 2 часа на Левски.
Ами такъв е маршрута. Като не ти изнася - намираш друг начин.
Вкарайте ги в съда, че няма удобен и бърз превоз, като толкова знаете.
Купи си 1 голф за под 1000лв, и качваш още 4-ма човека, вземаш им по 10-15лв и готово.
Бързо и удобно за всички. Даже и пари ще изкараш.

Анонимен каза...

Прочетохте ли коментар №3? Изтръпнаха ли ви мозъците? Това е положението и това е преобладаващото останало да живурка в Троян. А на който не му изнася, както дълбокомъдрено заявява дебила - one way ticket и да се спасява.

Анонимен каза...

Щото пък тоя пасквил не е дебилен, така ли?Заревали столЕчани от НА Троян как ще СИ ходят НА София, щото село Троян толкова сериозно пропада, че и автобусите вече го избягват.Но не, дебила си знае неговата, и си иска рейса нищо, че фирма Ивкони е частна, и щом не им изнася математиката, съответно реже.Навярно дебила бе знае, че за град Велико Търново например, автобус „пускат” два пъти на СЕДМИЦА,но и да знае, не го ебе.Тия къде са за НА Търново, дебила не го интересува, него го интересува да „пуснат” късния за НА София.
Дебилът поставя егото си на първо място и счита рейсът за негово изконно право, което в петък е нарушено от някакви си ученици от някаква си гимназия.Тея същите ученици защо се качват на късния рейс, къде е пуснат за дебила, за да му е удобно?И какво правят изобщо НА Троян, няма ли наши ученици, които да не се качват на късния рейс, та да може дебила да се качи като го „пуснат” а не да се кандилка орез селата.Та той отива НА София, какво ще си помислят за него другите дебили като им каже,че е дошъл с тоя в 16 часа?Дебил ще отсекат и ще хванат следващия рейс..

Анонимен каза...

Боже прибери си версиите!!!От една хубава статия с изразена гражданска позиция, каква смрад се разнесе в коментарите!Дано са дело само на един дебил, че иначе става много тъжно да живееш в един град с повече подобни нему.

Анонимен каза...

Ми да не бягате от Троян, това е политика на общината.

Анонимен каза...

Успешната Дона даде пресконференция когато спечели втори мандат.Едно от обещанията беше,че ще ЗАДЪРЖИ ХОРАТА В ТРОЯН.Ето започна да изпълнява обещанията си.Трябва да спре всички рейсове излизащи от Троян и да обяви града за затворен.Никой няма право да излиза от Троян.

Анонимен каза...

И за кво мрънкате тук?
Съберете се всички граджани от непровинцията и напишете едната подписка до фирмата.
Ето, тука сме се събрали 30 човека, които искаме да пуснете късен рейс, че да си одим на село.
Ако хората решат, че им е изгодно - може и да го направят.
Но явно в момента сметката им е друга. Кво ревете?
А и големите граждани не пътуват с рейс.
С рейс се ходи на село и караш кашона с пробити 10 дупки, че да не се задушат кокошките, които си купил от пазара.

Анонимен каза...

Защо няма рейс за Шипково в 17.40?
Аз като свърша работа в Калинел, кога да се оправя и как да си хвана рейса за село, а?
Как да стане?
Искам да се измести рейса в по-късен час, иначе ще повикам господарите!

Анонимен каза...

Г-н Маринов, много омраза има между хората, наскоро това коментирахме с познати, живеещи в чужбина. Защо така?

Анонимен каза...

Защото вече няма нито Троян, нито България.
Завист, злоба, лицемерие , простотия и всичко това обгърнато от беднотия. Иван кара Жигули и едва намира 3лв да зареди за да стигне до ливадето и да нахрани пилетата. На съседната колонка е евстати. Кара чисто ново Бугати и зарежда догоре. Служителите на бензиностанцията му мият стъклото и помпят гумите без дори да е молил, а управителя му връчва коледен пакет, подарък от фирмата. Пускат му фактура за горивото и отпрашва с 300 към София, защото там го чака чартър за Малдиви, където е семейството му във фамилното имение за Коледа.

И те така, и аз не разбирам, защо е тая злоба???

troyan21 каза...

До №11: Не знам, постоянно мисля по това, явно има нещо зло в нас, във всички ни, много навътре, изначално, в ДНК-то? Не знам? Имаше един период си обяснявах всичко това – невижданата беге злоба, завист, нетолерантност, гигантската комплексарщина, комичните и непродуктивни опити да се правим, ние, дребосъците, на мноого велики, унищожителното мятане от краен нихилизъм до свръхсамочувствие, накратко целия този мрак вътре в нас – с комунизма, най-зловещия и с трайни последици социален експеримент в историята на човечеството. Но не е това, не е само това, има нещо от по-отрано и от по-навътре. Дядо Петко (Славейков), този голям патриот, далеч преди комунизма, не без нищо се бе провикнал: "Не сме народ, а мърша!". Един приятел, пилот, преди време, за около година, работи в Мали, Африка, най-бедната сред бедните; и ми разказваше, че местните, най-бедните сред бедните, са винаги усмихнати, доброномерени, незлобливи. В тази "малийска връзка" пилотът коментира нас, българите, така: "Не сме лоши, защото сме бедни, а сме бедни, защото сме лоши" (после се оказа, че безпощадната мъдрост е на Радой Ралин). Май е това. И все пак - дано не е, а дано... С уважение!

Анонимен каза...

Винаги ми е било забавно, когато видя как някой комунист или слуга на комунистите си обяснява всичко с .... комунизма. Да, зловещ е и е с трайни последици. Когато обаче стане дума за комунистическите номенклатури, които неизменно управляват Троян и буквално го разсипаха след 1995-та г. до ден днешен - то тогава бързо се забравя за "зловещото" и се преминава към "успешното".
Разбира се, всеки дръзнал да се изправи срещу разсипията на Троян от тези комунистически номенклатури набързо бива обявяван от комунистическите слуги за луд, краен, нетолерантен и т.н. Всеки отказал да сведе главица /дето сабя не я сечала/ се обявява за злобар, комплексар, дребосък, нихилист и прочие комуняго-удобни квалификации. След като комунистическата слуга си свърши работата в защита на днешните троянски управленски комунистически номенклатури и нещата поутихнат – започва поредното анатемосване на зловещия комунизъм и обяснение на всичките ни злополуки и пропадане с него. Така де, нали все пак трябва да се правим на много „десни“, на големи „демократи“, че и на още по-големи „антикомунисти“. Слугите на троянските комунисти до толкова се вживяха в ролята си на „антикомунисти“, че заедно със самите комунисти взеха, че се изгавриха с един исторически антифашистки паметник, обявиха го за „комунистически“, сринаха го като долнопробни талибани и сътвориха един необозначен масов гроб в центъра на Троян. И всичко това, за да покажат какви големи „антикомунисти“ са, а самите комунисти да си заметат дирите.
Да, наистина са зловещи троянските комуняги и техните слуги, само че последиците са за населението. За това, което е останало от населението.
И точно тук се ражда т.нар. „Троянски Арменски поп“. Появяват се и писмата до него.

Дядо Иван каза...

Гледам в коментарите се набляга на думата "изгодно", демек съобрзяваме се с пазарната икономика. Явно сме прогресивни като при соца, който търпяхме 50 години или напредничави като при сегашния капитализъм. В такива случаи се твърди, че българинът е търпелив. НЕ! Българинът не е търпелив! Българинът е прост, страхлив и мързелив! Защото не знае и не го интересува, че "Ивкони" са спечелили търг за съответната линия при съответните условия и НЯМАТ ПРАВО да си "гледат интереса" както на тях им скимне. Затова и рейсът стои в разписанието. Както казваше 3-ти - като не им изнася, да си платят неустойките по догова и да си вдигат партакешите! Българинът е и страхлив да си потърси правата. Трае си, че не знае "ония какви са". Прибрах се от София (след 35 години) да си гледам старините в милия ми все още Троян. Поръчах си дърва. Платих 8 кубика, докараха ми 5. Комшиите викат, ми тука е така. Е, малко са те поизлъгали, щото е трябвало да ти докарат 6 кубика. НИКОЙ не каза "оплачи се". Обадих се на "предприемача". Не можело да бъде. Дойде да провери. Наднича едва ли не под дърварника да не би да съм ги скрил тези 3 кубика. Обеща след две седмици да ми докара 2.5. Сега бил зает. Берекет версин. След три седмици и две подсещания, в неделя ми карат... 1 кубик. Шофьорът вдига рамене: "Не знам и не ме интересува". Вдигнах телефона на предприемача и му казах, че е сбъркал ако ме мисли за троянец. Ако в понеделк в 9 часа дървата не са ми в дърварника или парите в джоба, аз съм в МВР-то. След два часа докараха 3-те кубика. Предприемачът се обади да каже, че този път лично товарил камиончето. В неделя! Значи може!
Българинът накрая е мързелив: "Бе кво ша оа дъ съ ръзпрайъм! Майнътъ му". Е, с "майната му" се стига дотук.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |