Рекордни инвестиции на „Калинел“ през 2018-та

* Над 12 млн. лв. са инвестирани в производствени и технологични придобивки и в строителството на нови производствени и складови мощности
Равносметка
Големият нов строеж на "Калинел" в Троян, започнал през 2018 г.
ПРИКЛЮЧВАМЕ една изключително успешна и динамична година, сподели пред Т21 инж. Марин Радевски - собственик и управител на най-голямата троянска фирма „Калинел“ ЕООД, националния лидер в производството на олекотени завивки и един от най-големите европейски и световни производители в бранша. Оптимистичният извод се базира на множество показатели, като един от най-важните са направените инвестиции през 2018-та, за над 12 млн. лв., което е доста повече от предишните две години – 8 млн. лв. (2016 г.) и 6,5 млн. лв. (2017 г.).

ОСНОВНАТА инвестиция през годината е в изграждането на новия цех за завивки и възглавници и прилежащия му склад за 25 хил. палета в Троян – в района на основната производствена база. Строежът започна през 2018 г. и досега в обекта са вложени 7 млн. лв., като цялата инвестиция ще е за 14 млн. лв. и строежът ще бъде завършен през 2019 г. Над 1,1 млн. лв. са инвестирани в новата производствена линия за завивки и над 500 хил. лв. в линията за възглавници в базата в Червен бряг. Производствени инвестиции през изтеклата година са направени и в новозакупената база в Тетевен (бившия „Четпром“), както и в дъщерната фирма в Сърбия.

ПРЕЗ ГОДИНАТА „Калинел“ ЕООД реализира и два големи проекта по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ (единият ще бъде завършен през новата година) за иновации в производството и изпълнение на мерки за повишаване на енергийната ефективност на обща стойност 4,8 млн. лв. – от тях 2 млн. лв. е европейското финансиране, 2,3 млн. лв. са от фирмата и 458 хил. лв. е национално съфинансиране.

ОЧАКВАЙТЕ в някой от първите ни броеве за 2019 г. традиционното голямо интервю с инж. Радевски – за „Калинел“, Троян, перспективите, проблемите.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |