Националното изложение - Орешак гостува в Шарджа (ОАЕ)

* Група от 20 души представя България в Седмица на културното наследство, събитието бе открито от посланика ни в ОАЕ Богдан Коларов и управителя на Националното изложение Иван Чакъров
По света и у нас
Иван Чакъров (вляво) и посланик Богдан Коларов откриват Седмицата на културното наследство в Шарджа, ОАЕ, 15 октомври 2019 г.
ИНСТИТУТЪТ за историческо наследство в Шарджа – град в Обединените арабски емирства (ОАЕ), трети по големина след Дубай и Абу Даби – е отправил покана към Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата  (НИХЗИ) - Орешак да представи България  в Седмица на културното наследство, 15-20 октомври. Контактите между град Шарджа и Орешак имат своето начало от тазгодишният Международен фестивал на занаятите и изкуствата, провел се от 3 до 5 май в изложбените зали на Националното изложение, където щандът на ОАЕ бе един от най-атрактивните и предизвикваше жив интерес сред гостите на събитието. Настоящата покана се осъществила и с активното участие на посланика на ОАЕ в София Негово превъзходителство Абдел Уахаб Алнаджар.

Троянската група преди заминаването за ОАЕ
 Милена Мартинова представя българската кухня
на Седмицата на културното наследство в Шарджа
ЗА ШАРДЖА замина група от 20 човека, водена от  управителя на НИХЗИ Иван Чакъров. В Седмицата на културното наследство нашите хора ще покажат предмети на занаятите, танцови пърформънси, музикални изпълнения, магията на глината и традиционна българска кухня. Домакините от Шарджа са подготвили няколко билборда с представителни за България места, както и рекламна книжка за страната ни. В Обединените арабски емирства по принцип има интерес към минералните извори и културния туризъм. Представителите на Националното изложение са убедени, че посещения като това в Шарджа активно работят за динамизиране на международния културен обмен и насърчаване на съпътстващите го туристически индустрии.

На емблематичния щанд с прочутата троянска керамика, Шарджа, ОАЕ
Троянски дарове за домакините
СЕДМИЦАТА на културното наследство на България в Шарджа бе открита съвместно от Негово превъзходителство посланика на България в ОАЕ Богдан Коларов и управителя на Националното изложение – Орешак Иван Чакъров. На откриването присъстваха генералният консул на България в Дубай Иван Йорданов, зам.- председателят на Института за културно наследство в Шарджа Камис бин Салим Ал Сувайди, както и други официални лица и гости от българската общност в ОАЕ. През м. април т. г. Националното изложение - Орешак представи България на Изложението на културните и творческите индустрии в Нинбо, Китай.

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |