Приключиха директорските конкурси за музеите в Троян и Черни Осъм

* Елеонора Авджиева продължава начело на Музея на занаятите, столичанката Павлина Иванова оглави Природонаучния музей 

Елеонора Авджиева, Павлина Иванова
Назначения

НА 20 ЮЛИ Елеонора Авджиева, дългогодишен (от 2002 г.) директор на Музея на занаятите в Троян и софиянката Павлина Иванова, която от няколко месеца бе временно изпълняващ длъжността директор на Природонаучния музей в с. Черни Осъм, получиха своите директорски договори след успешно преминатия конкурс.

КАНДИДАТИТЕ за двете позиции трябваше да защитят концепция за дейността и развитието на музеите за период от 5 години и да участват в събеседване. А конкурсите бяха обявени след като поредният петгодишен договор на директора на Музея на занаятите изтече, а през м. април т. г. дългогодишният директор на Природонаучния музей Христо Илиев се пенсионира.

„УДОВЛЕТВОРЕНИ сме от представянето ви на конкурсите, както и от досегашната ни съвместна работа. Уверени сме, че и занапред ще продължите да надграждате работата си с оглед на опита, който сте придобили в годините“, заяви кметът на Троян Донка Михайлова при връчване на договорите. Ресорният зам.-кмет Розалина Русенова също поздрави двете директорки, пожела им успех в работата и ги увери, че Общината ще подкрепя всяка една добра тяхна идея, както е било и досега.

След връчването на директорските договори, 20 юли 2020 г.
ОТ СВОЯ страна Елеонора Авджиева и Павлина Иванова поднесоха символичен подарък на кмета и зам.-кмета – по един компас. „Нека той Ви помага, когато имате колебания за вярната посока в нелеки времена“, гласеше посланието към къмпасите. Кметът Михайлова получи и копие от броя на троянския вестник „Хемус“ (излизал в периода 1927-1942 г., издател и главен редактор Димитър Гимиджийски – бел. ред.) от 1 декември 1938 г. –  с материал за създаването на градския музей.

РЪКОВОДСТВОТО на Община Троян представи на директорите на двата музея и новия отговорник за ресор култура в общинската администрация - Тереза Георгиева, доскоро ръководеща общинския Информационно-културен център.

Станислава Вачева, PR на Община Троян 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |