Двама художници музиканти откриват обща изложба в Троян

* Озаглавена е „Ритъм“, откриването – 23 юли, 18:00 ч.,
 галерия „Серякова къща“
Предстоящо Серяковата къща
Иван Шопов, Георги Маринов-Хорхе
НА 23 ЮЛИ от 18:00 ч. в троянската галерия „Серякова къща” се открива изложбата „Rhythm“ (Ритъм).  Представяща двама автори, които са в изкуството не само като художници, но и като успешни музиканти – родения в Троян Иван Шопов и Георги Маринов-Хорхе.

ИВАН определя себе си като многолик артист – художник, музикант, продуцент, композитор, естет и новатор. Завършил е троянското художествено училище и графика в Националната художествена академия (НХА), работи в областта графиката, илюстрацията, плакатът, визуалната оформление на своите и други музикални проекти. Има осем самостоятелни изложби. Като музикант участва в над 250 музикални издания, сред които редица солови и общи албуми. Смятан е за една от водещите фигури на европейската електронна ъндърграунд сцена. Автор е на композиции за съвременни танцови и театрални продукции, работи по проекти за късометражни филми и интерактивни инсталации. Преподава аналогов и дигитален саунд дизайн в НХА. 

ГЕОРГИ също завършва графика в Национална художествена академия. Като график работи най-вече в областта на високия печат и ксилографията, участвал е в много колективни изложби, има и една самостоятелна.  Свири на гайда и диджериду във формациите „Оратница“, “Тъпани и гайди” и “The Groovin’ Pipers” и тях концертира по света. Заедно с “Оратница” участва в композирането на музиката за церемониите по откриването и закриването на Световното първенство по художествена гимнастика през 2018 г. С музиката си участва и в множество телевизионни предавания и формати.

ИЗЛОЖБАТА „Ритъм“ в троянската галерия ще може да бъде видяна до 20 август.

Галерия „Серякова къща“

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |