Отворено писмо до кмета на община Троян

Копие:
в-к „Троян 21”, в-к „Троянски глас”,
тв „Оптиспринт”
Уважаеми г-н Кмете,

Живея на улица „Мизия” № 30А, на която в момента се извършват строително-ремонтни дейности по проект „Интегриран проект за подобряване на градската среда на град Троян”. Въпреки че ремонтите текат бавно и мъчително, живущите на тази улица са въоръжени с търпение да дочакат нейното преасфалтиране. Тази улица винаги се е славила със спретнатото начално училище „Христо Ботев” и с прекрасните бели брези. Някои я наричат „Уличката с брезичките”.

На 21-ви юли вечерта се прибирах вкъщи и видях, че е разкопано точно до брезичката пред нашия вход, където ще се правят бордюри, но самото дърво си стоеше гордо и непокътнато. Зарадвах се, че са намерили начин да го запазят... представих си колко по-прекрасна ще стане улицата с нови тротоари, брези и градинки. На другата сутрин около 9,00 часа излизайки на терасата си, видях проснато и отрязано същото дърво. Лежеше на пътя и работници от „Комунални грижи” го разфасоваха. Шокирах се, не можех да повярвам че тази прекрасна бреза, издържала на времето повече от 3 десетилетия, вече я няма и като труп лежи на пътя.

Затичах се долу и видях една служителка от „Комунални услуги” да наблюдава процеса. Тя любезно ми обясни, че от Общината инж. Банко Банков по телефона й е наредил да отсекат 2 дървета, които техникът на фирмата, която прави ремонтите, е преценил, че пречат (жената вметна, че и на нея не й е приятно, че ги отсичат). Попитах я кой и къде е техникът, тя ми го посочи някъде в далечината. От нея получих и бележка, на хвърчащо бяло листче, което вероятно представляваше официална заповед и на което пишеше „Красимире, обясни кои две брези да се премахнат”, подпис Банков (прилагам копие на бележката). От тъй наречения техник разбрах, че според него дървото щяло да пречи на тротоара и се „клатило” (аз минавам всяка сутрин и вечер покрай това дърво, никога не се клатило), на негово място ще минава тротоарът (така и не ми обясни защо не са измислили, как въпреки тротоара дървото да остане), нямало голям корен (коренът се виждаше вече изваден и си беше достатъчно голям!). Попитах с чие компетентно съгласие дървото е отсечено. Отговорът беше: „Ами по телефона Банко ми разреши”.

В този момент, признавам си, побеснях! Звъннах на инж. Банко Банков. Пристигна светкавично. Тук е мястото да уточня - изключително уважавам инж. Банков и нямам нищо лично против него като специалист, но идвайки на място, самият той си „попризна”, че техникът е можел да запази дървото и че той „не смогва да огрее навсякъде, където се правят ремонти”. Двамата с техника почнаха да се обясняват, а аз осъзнах, че в крайна сметка дървото вече е отсечено!

Попитах все пак дали се е произнесъл еколог, оказа се, че такъв не е стъпвал там да прави оглед. По-късно проучих, че екологична оценка от еколожката на Общината не е правена, но не е и възлагана (а ако беше възложена, сигурно тя щеше да е против отсичането).

Изводите по темата, които си направих, са следните:
Много по-лесно е да отсечеш едно дърво, оцеляло десетки години, отколкото да измислиш начин как да го съхраниш!
Служителят на Общината инж. Банков, който ръководи едва ли не всички строително-ремонтни дейности, не смогва, защото все пак и той е човек. Той е принуден да взема решения по телефона, а писмените му заповеди са на хвърчащи бележчици!
Еколози на Общината не са нужни, щом не се взема тяхната оценка при отсичането на дърветата по улиците!
Всеки кадърен или некъдърен техник може да реши в жегата, че дървото му пречи да работи и да го обрече на разфасоване, нищо че това е рядък дървесен вид, който трудно се отглежда. Ако в белия свят отсечеш подобно дърво, можеш да влезеш дори в затвора! Тук това се случва пред очите на хората, те страдат, вайкат се, но няма как да върнат дръвчето! Има и още нещо - страх ги е да сигнализират, просто защото не вярват, че нещо зависи от тях!

Г-н Кмете, вероятно ще обясните това мое писмо като предизборен ход! Аз обаче ви уверявам, единствената ми цел е да спася останалите дръвчета, защото ако 5 минути по-рано бях излязла на терасата си, щях да спася и отрязаното! За мен дърветата и животните са не по-малко важни от хората, такава е ценностната ми система!

Има и още нещо, замислете се дали Общината като Възложител осъществява качествено необходимия контрол върху проектите, които се реализират. Има много примери, че - не, но това е обект на други анализи! Всъщност, ако вашите служители нямат сили и компетентност да се справят със задачите си, то единствено отговорен за това сте Вие! Не за първи път пиша за „дребничките неуредици”, сигурна съм, че точно малките камъчета обръщат каруцата! Дано и Вие го разберете!

С уважение: Мариела Шошкова,
жител на Троян, ул. „Мизия” 30А, общински съветник

58 коментара:

Анонимен каза...

Не вярвам ,че от тази улица е останал вече някои които ще гласува за трапчанския.Големият панаир обаче ще е накраят когато изфукат 5те милиона и видим всички какви са ги свършили некадърниците от Димас.Дано този път се самосезират институциите и най накраят се потърси сметка за некадърно свършените ремонти навсякъде в Троян,щото това ще са за следващите 20-30 години подобренията в наше село.

Анонимен каза...

Първо се знае, че тази улица нито е толкова главна, нито натоварена, за да се правят перфектните тротоари и да се премахват неща, които "пречели". Минавал съм десетки пъти по цялата улица и точно тази дебела сянка й беше чарът. Уж назначават инженери, професионалисти, а ето какво става. Изводът е: какъвто ни е кметът, такъв ни е и градът. Тоя комунист за кмет НЕ СТАВА, не правете грешка да гласувате за него наесен... не че има и за кого друг, но Миньо се издъни бая.

Анонимен каза...

Минко Акимов отдавна е забравил за комунизма и се изживява като капиталист. Но това не е важно. Важно е, че му липсват качества и възможност да ръководи града ни,няма идея какво трябва да се направи, за да извади Троян от тресавището, в което самия той и Д Енкин го вкара.Целта му наистина е само да вземе комисионните от прилаганите проекти, а тяхната ефективност, качество на изпълнението не го интересува.

Анонимен каза...

Браво на Мариела Шошкова,така,според мен би трябвало да се държи един гражданин на европейска страна,още повече общински съветник!И,дай боже,повече хора да се държат по подобен начин-открито и отговорно.Тогава и градът,в който живеем би бил малко по-различен.Тъй като знам,че предстоят и други подобни "ремонти" в Младост и други улици,позволявам си да предложа нещо на Общината-не е никакъв проблем преди започване на строителните работи представител/и/ на Общината и на фирмата,осъществяваща проекта,да обходят заедно района и съобразно утвърденият проект да набележат дърветата,които ТРЯБВА ДА ОСТАНАТ!!!Това да бъде отразено в една скица,по един екземпляр за двете страни.Не мисля,че това е някакъв проблем и по този начин би се предотвратило прехвърлянето на топката и простотиите,на които сме свидетели. АЙ с-с-с-с........

Анонимен каза...

3. Анонимен каза...Целта му наистина е само да вземе комисионните от прилаганите проекти"

Които и кавото ще да ви приказва,точно това е абсолютната истина и причина не само за Минко Акимов,а и на всички кандидати за кмет на този загиващ и потънал в дългове град.Просто с един мандат само от откраднатите пари от тези проекти и комисионните към тях си оправяш поне две поколения след теб.Друг е въпросът ,ако имаше кои да ти търси отговорност за похарчените милиони за нищоправене или супер зле свършената работа.

Живуж на ,, Las Vegas" - ул. Христо Ботев! каза...

Чудя се тука вече втори ден..., а какво ще кажете за ул. Христо Ботев, която я осакатиха преди няколко години? Чудя се също, аджеба ако сега панаира е толкова голям заради една бреза, не, че е дребна работа, какво ще кажете за няколкото, поне стотина лепи и други дървета, които така нагло бяха премахнати от тази улица? И което е още по наглото от реализацията на този проект, защо няма никъде оставено място поне ние живущите на тази улица да си посадим цветя пред къщите, дръвчета? Що за хора изобщо работят по тези проекти??? Като погледна ул. Христо Ботев и ме хваща яд и срам, че съм от този град. Една огромна помия, това е Троян! Всичко ново, в този град е още по- зле от старото. Предпочитам нищо вече да не се прави в този град, мой ще е за добро! Примери бол! Веднага се сещам за един- Настилката на Марковският мост- адски скъпа, а още след първата година започна да се рони, а сега почти я няма. Но на кой ли му пука? Ами за ,, проядените" вече плочки по същата ул. Христо Ботев? Или за високите тротоари, които трябва с трамплин да преминаваш за да прибереш колата в двора си. Цирк, цирк, цирк! Но се чудя само за едно, как ли не свикнах вече с тоя цирк, ми все се ядосвам, ей така на вятъра се хабя!
Моля г-н Маринов за съдействие, моля от сърце, няправете нещо поне да ни разрешат да си посадим дръвчета пред къщите. От общината като нямат интерес, нека поне ние живущите направим нещо за тази така красива едно време улица. Не стига, че едно дърво на оставиха, ми и двупосочна я направиха. Ужас! Един отдавна деградирал град!!!

Анонимен каза...

6-и,цирк е да,защото когато се вършат тези простотии пред очите ви ,вие стоите и гледате.Тогава ви е смешно или най-много коментирате тихичко.Сега чакате някой да ви помогне.Няма да стане така в този град и в тази държава.Докато всички упрекват онзи,който открито недоволства и с основание-така ще е!

Анонимен каза...

7-ми бих ти обяснил какво съм правил тогава, за да не се обадя на време. Ама не мисля, че нещо си заслужава пред баровци като теб да се обяснявам!

Анонимен каза...

Ако 6-и съобщи от кой до кой номер на Хр.Ботев има проблеми,ние,живеещите в Горна Попишка сме готови да организираме протест пред кметството,референдум и фърляне на къч!Само си седете,трайте и чакайте-ние ще ви оправим,без да гъкнете.
По-пишкар

Анонимен каза...

Аз също живея на ул."Мизия" и вече 5 месец съм част от този ремонт. Нищо, вярвам, че е за добро, но съм свидетел как вече два пъти наредените бордюри се развалят и се нареждат наново. Типично по нашенски! Подкрепям напълно г-жа Мариела Шошкова и тайнично се надявам вече нито дървета да се секат без необходимост, нито бордюри да се развалят и нареждат наново.

Анонимен каза...

6 ТИ Спасението е да гласувате пак за инж.Дилян Енкин наесен да се завърне та да доокастри и оставащата част от Ботев та да не ви е поне яд ,че само при вас е така.И не забравяйте,че гласувайки за Акимов получавате Енкин и гласувайки за Енкин получавате Акимов и простотиите съпътстващи ги на всяка крачка.

Анонимен каза...

Много отдавна,тук в този сайт,някой беше написал че еколога на града не си върши работата а само седи за да си получава заплатата за голямото си нищо правене.Съвсем скоро една група искаше да засади няколко дръвчета в градинката пред киното или на друго място в града,но тази особа им каза,че.....НЯМА МЯСТО-Питам кмета:За какво държите тази некадърница и и плащате заплатата от нашите пари?

Анонимен каза...

Официално обръщение до 7-ми, 9-ти и 11-ти! Заради такива баш будали като вас, Троян никога, никога няма да се управи! Думата малоумници е бледо подобие на това, което сте вие! Управия няма, само дебилщина!

Анонимен каза...

13,аз съм 7 и не съм будала!!А, на теб като не са ти ясни нещата не прави квалификации!!!Много е важно да си изясниш собствената позиция по въпроса ,после да ги "хвърляш на едро"!Аман от "чели,недоразбрали"!ТЪПАНАР непоръбен!!!!!

Анонимен каза...

14-ти, преди ти го казах и сега ще ти го кажа. Будала си мен! Колкото и големи букви да пишеш на обидите си, не аз, а ти оставаш будалата и тъпанара. Думата непоръбен изобщо не ми се вижда адекватно обвързана с ,, тъпанар" ! Непоръбени се правят шинелите за войниците в българската армия. Непоръбени са, защото са недовършени, а се оставят недовършени, защото България е разделена, та когато България отново бъде цяла, тогава ще се направят като хората. Ама както вече ти казах, будала си драги. Будала си и за това, което си мислиш, че имаш силата да промениш, будала си и за това, което мислиш, че като казваш е истината. Изобщо живееш в Будалия и си поредния будала!

Анонимен каза...

13ти Kакво се пениш бе мен.Хората ти думат верни неща,ама то трябва да ГО имаш малко между ушите та да ги разбераш.Не ви ли осакати улицата железовенския инжинерин?Ами изберете си го сега пак пък може този мандат да ви посеее по един бор в задния двор ,ако случайно е пропуснал предните три мандата и да останете доволни накрая.И да знаеш нещо си се объркал ,точно такива им трябват като тебе ,а НЕ като 7,9,11 на Миня§Диля за да си развяват байряка още 4 години..

Анонимен каза...

Е,15-и видя ли,че наистина си непоръбен!!!"Де го чукаш, де се пука",казват хората.Като се включваш с коментар,гледай да кажеш нещо смислено,а не само да се пениш.Тя България за съжаление никога няма да бъде цяла,защото такива като тебе "патриоти" не могат да разберат прости неща!И последно- не съм "мен"!Отделно ,че в българския език съществува друга дума ,аналогична на тази чуждица!

Анонимен каза...

Аз се чудя за пореден път, тука само тъпири ли влизат ? Кой ви каза за кого съм гласувал? Що за идиоти сте вие се чудя аз?

Анонимен каза...

Спорете, обиждайте се,но в никакъв случай не гласувайте нито за Енкин, нито за Акимов

Анонимен каза...

А какво стана с дърветата по Икономов,те.е храстите засети навместо дървета?

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Коментара ми ще бъде експертен и е възможно някои хора да се засегнат. Винаги съм казвал, че при реализирането на такива инфраструкторни обекти/без значение на източника на финансиране, ЕС, държавна субсидия или СБС/ е необходимо още преди фаза-възлагане на проектиране да има ОБЩЕСТВЕНО ОБСЪЖДАНЕ. После след изготвяне на проекта е необходимо заитнересованите лица-в случая живущите на улица „ Мизия” ОТНОВО да обсъдят в детайли/в случая броя на предвидените дървета за премахване/. Необходимостта от премахване на дървета я има, но в тези случаи е необходима и експертна оценка на дендролози, еколози и т.н. светила, за да е ясно на всички кое дърво ще се премахва и кое може да бъде спасено. Всичко това се отразява в нещо наречено ПРОЕКТ. Г-жа Шошкова-Вие запознахте ли се с проекта в детайли? Вие сте общински съветник, живеете на горепосочената улица, знаете ли какво включва проекта, какви дейности и в какви обеми от работа ще се извършват? От коментара Ви личи, че изобщо не познавате страните в строителният процес. Говорите за контрол от страна на общината. Да такъв трябва да има, но по ЗУТ, такъв изпълняват строителният и инвеститорският надзор. Това са външни независими фирми подбрани с конкурс по ЗОП/НВМОП/. При такива инфраструкторни проекти се включва задължително и авторският надзор/като всички проверки извършени от него се отразяват в Заповедната книга на обекта/. Тогава защо обвинявате инж. Банков, че бил претоварен и несмогва? Ако не сте наясно кой и какво прави при строителният процес, кой и какви дейности извършва и актове изготвя-питайте, не е срамно. Не познавате проекта, не познавате дейностите и участниците в инвестиционният процес. На лице е унищожено дърво.Жалко за дървото. Най- вероятно вина има строителят и аз не виждам проблем същият да бъде санкциониран с акт/ако не е спазил проекта и броя на премахваните дървета или не е спазил реда за премахвани-разрешение за отсичане / и да бъде задължен да посади ново дърво на мястото на брезичката. Е няма да е същото, но поне малко ще удовлетвори хората живеещи на ул. „ Мизия”.
Г-жо Шошкова, не Ви обвинявам в предизборни ходове както Вие пишете, че ще Ви обвинят. Това изобщо не ме интересува. Важно е Вие да си направите за себе си извод и да се ограмотите в области където не сте компетентна, с което ще защитавате обществения интерес по-пълно и като общински съветник.

Анонимен каза...

EM/SI експерт,хем прехвърляш проблема от болната глава на здравата-типично за българските експерти.Който му стиска да повдигне публично въпроса-има нужда от ограмотяване,а неграмотните и безотговорни кмет и експерти -света вода ненапита!Те това се казва експерт и затуй сме на това дередже!

Анонимен каза...

ЕМ/SI: 22-ри, не прехвърлям никакъв проблем от болна на здрава глава. Не защитавам никого, а обяснявам механизма, ролята на гражданите и администрацията ЗА ДА НЯМА ПОДОБНИ СЛУЧАИ, на неправомерни и излишно унищожени дървета при реализирането на подобни обекти. Не ми вменявай действия които не съм извършил и се научи когато четеш, да мислиш и да разсъждаваш.Ако някой се сърди, че са му казали че трябва да се ограмоти, да не го прави!

Анонимен каза...

Към 23....Щом се представяш за експерт,прочети ЗМСМА спокойно и особено чл.33 и адресирай питането си към когото трябва,ако ти стиска!Много правилно Шошкова е адресирала питането си към Кмета,а той,ако нещо не му е ясно-да си търси "експертите".Пак ти казвам-не прехвърляй "експертно" въпроса от болната на здраата глава.Кмета ръководи,контролира и т.н.-затова е ИЗПЪЛНИТЕЛНА ВЛАСТ.Това ти го казвам наитина като експерт!

Анонимен каза...

Алоооооо 23...значи Шошкова е застанала с името си и снимката си пред вестника и изразява позиции, пък ти анонимно й доказваш,че си голям експерт??? я се покажи да видим какъв общински плъх си!!!

Анонимен каза...

ЕМ/SI:Чл. 33. ЗМСМА(1) (Предишен текст на чл. 33, изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г.) Общинският съветник има право:

1. да бъде избиран в състава на постоянни и временни комисии на съвета;

2. да предлага включването в дневния ред на заседанията на общинския съвет разглеждането на въпроси от компетентността на съвета и да внася проекти за решения;

3. да участва в обсъждането и решаването на всички въпроси от компетентността на съвета;

4. (изм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г.) да отправя питания към кмета. На питането се отговаря устно или писмено на следващото заседание, освен ако съветът реши друго;

5. (отм. - ДВ, бр. 65 от 1995 г.).

(2) (Нова - ДВ, бр. 65 от 1995 г., изм., бр. 45 от 2002 г.) Държавните органи, стопанските и обществените организации са длъжни да оказват съдействие на общинския съветник, както и да му предоставят сведения и документи, които са му необходими във връзка с дейността му на съветник, освен когато те съставляват класифицирана информация, представляваща държавна или служебна тайна.
Та 22 ри/24- ти/или г-жа Шошкова: А сега, като си експерт по ЗМСМА и като ме препращаш в чл. 33 ми кажи, къде в написаното от мен по-горе съм оспорил правомощията на общинският съветник, казал съм, че не е трябвало да сигнализира или квото и да било относно сигнала до кмета./от болната на здравата глава и за кое ми стиска или не/.Нямам питане към никого та да го адресирам. Влез в час/прочети каментара ми от пост 21/ и вземи осъзнай накъде насочвам усилията на гражданите и администрацията за да няма подобни гафове. Така и не разбрах защо ме препращаш в текста на чл. 33 от ЗМСМА-да чета правомощията на общински съветник?!?!?!.Полемиката е излишна.

Анонимен каза...

Алоооооо ЕМ/SI ,експертa ,я се покажи да видим какъв общински плъх си!!!Това ти го казвам наитина като експерт!

Анонимен каза...

Шошкова за кмет,може и Милко .

АРВи каза...

Не знам дали ЕМ/SI е общински плъх, но се съмнявам, защото общинар да вземе да напише нещо такова, не бих повярвал. Те нашите общинари се крият като плъхове и ни лук яли ни лук мирисали. Те ако си бяха свършили работата както трябва, нямаше да се стигна до тези писания и "лекции" от страна на ЕМ/SI. Но иначе, съм съгласен с експертното му мнение. Е, вярно, че е написано малко по пеперливо по отношение на г-жа Шошкова, но написаното от него е точно.
Така че вместо да го викате да се показва, Ви съветвам, като четете да се замисляте и да се поучавате от написаното, а не да търсите кусури от пишещите и критикуващите тук заради самата критика.

Анонимен каза...

Ако има общински плъхове,то това не е ЕМ/СИ.Той доста ясно и не веднъж е показал какъв експерт е и ако сте следили добре и предишни негови коментари,то трябва да ви е ясно,че наистина е такъв.По този начин почти е излязъл от анонимност,но най-се дразня от баш анонимните,които призовават всеки,който не е на тяхната страна да излиза от анонимност,а точно те се крият като плъхове.ЕМ/СИ рядко дава мнение,особено ако под дадена статия гъмжи от простотия.Но тук си даде мнението като експерт ,посочи че някъде има пукнатинка,което подразни нейните клакьори а и самата Шошкова.Значи,не се влиза тук да се уважава едно експертно мнение а само да се лобира за личност която в момента е угодна.И ако г-жа Шошкова беше професионалист,нямаше да се цупи,да препраща ЕМ/СИ в член 33, а щеше веднага да отвърне професионално в същия тон като коментатора.Но всичкото е,не че идват избори,ама............

Анонимен каза...

Шошкова кмет,ЕМ/СИ зам.кмет или обратното ще гласувам за тях веднага!

Анонимен каза...

Ама моля ви се,аз не съм никаква Шошкова!Само че съм против това,когато някой се осмели да попита кмета за нещо,да се включват всякакви специалисти и да започват безкрайни обяснения,простотии,така че въпросът потъва,потъва в безвремието.А брезата я няма и липата я няма и парите ги няма,а отговорността-съвсем я няма!Ясен ли съм,експерти?

Анонимен каза...

Предлагам да обесим публично Шошкова, задето си е позволила да напише писмото!

Анонимен каза...

Къде бяхте, когато окастриха и оголиха "Христо Ботев" от край до край!!! Къде бяхте?

Анонимен каза...

Аз си бех у нас,на По-пишка,а вий от Хр.Ботев какъй го праихте та не ми са обадихте да дода да спра секачите?

Анонимен каза...

До 33-ти...
Да,да,да обесим всички,дето питат-и аз съм съгласен.Щом ядосват милицията-бой и бесене.И у парламента - също!
Макавей Бияча

Анонимен каза...

Всеки се интересува и си пази собствената си територия....като кучетата.. Когато отрязаха десетина брези по- надолу по улица "Мизия", г-жа Шошкова не написа отворено писмо, но когато отсякоха едно дърво пред блока й, тя реши да си направи реклама като екопазител! Ако това отворено писмо беше написано по- рано, след като двайсетина метра по- надолу отрязаха много дървета, може би и брезата пред блока на Шошкова щеше да е на мястото си!?

Анонимен каза...

Напълно подкрепям 37-я коментиращ.А тук има някои,които много се впрегнаха за своята Шошкова и не искат да разберат,че всъщност нито ЕМ/СИ,нито друг искаха да я нападат.

Анонимен каза...

Аз пък не се впрягам ,ако нападат когото и да е,а се напрягам,когато НЕ НАПАДАТ когото трябва.На това му викат справедливост и точно тя липсва понякога,както и в случая.

Анонимен каза...

Шошкова кмет,ЕМ/СИ зам.кмет или обратното ще гласувам за тях веднага!
Подкрепям с 50 гласа!

Анонимен каза...

ЕМ/SI: Благодаря на тези които ме разбраха. Това което обясних е работещ механизъм между общество и администрация за да не се случват подобни неща при реализирането на подобни/инфраструкторни/ проекти.Приемам шегата на 40-ти и по предни колеги, но искам да декларирам, че по никакъв повод/като кмет, зам. кмет или в администрацията/ не желая да работя в община Троян.Тези са ми ясни. Имам прекрасна работа и не бих я заменил.

Анонимен каза...

Няма шега ти само се вречи и ще го издухаме дядо ти трибестан като комбайнерски нос зелен сопол.Такива като тебе ни трябват за да ги прочистят малко седенкаджиите и муфтанджиите в общината.

Анонимен каза...

Абе,Шошкова е само една фръцла,която се чуди как да се настани на по-апетитно място в общината.Чудя се и какво прави в Серяковата къща,защото и за там не е кой знае каква компетенция,ама троянска работа....

Анонимен каза...

43,злобен си.Шошкова е качествен и отговорен човек и като общински съветник,и в работата си в галерията.Факт.Може би енергичността и дразни някои хора,но така е винаги когато си деен и напримирим.

Анонимен каза...

43, Шошкова никога няма да отиде в общината. За какво й е? Та тя успя да накара настоящия кмет да й осигури единствен и неповторим статут: Издръжката на галерията за общината, процента от продажбата на картините- в джоба й. Отделно счетоводство в музея, осъществявано незнайно в какво време. Да не е луда, да изпусне това положение?

Анонимен каза...

Брей голяма използвачка бре, ами защо забравихте да пишете за Даниел Сираков ??? Те нали са единомислещи съветници и единствено си позволяват да отправят критики и несъгласия към управлението на ОА.Хайде, скоро не сме ги давели.Да ги започнем, време им вече? Тази пък Шошкова седнала да плаче за едно дърво и то бреза/ най-грозното дърво дето наесен му падат листата и ще трябва да се метат от циганите.Айди де!.Сега като се направи една гола улица е по-лесно за тях.Няма да се запинят метлите им, щото до сега там циганин не е стъпвал да мете тази разнебитена улица.Сега ще се преуморят като им се добави и Мизия за чистене или ще се назначи още една бройка, че да мете точно пред блока на Шошкова като стане отново депутат в местния парламент.От мен толкоз, а от вас...............

Анонимен каза...

Аз предлагам да се изсекат всички дървета в града, за да непречат на никого и дървесината да я раздадем на циганите за изборите на есен.

Анонимен каза...

Опа, дежурните са тук. Айде сега, давайте... Мариела е против властта, след като си изпроси специалния статут на галерията. То е време, няма какво да суче вече, време е да търси нова дойна крава, че то тези ако не да й отнемат привилегиите, при всички случаи няма какво още да й дадат.

Анонимен каза...

Ккъв е този специален статут?

Анонимен каза...

В интерес на дръвченцата :)))

Анонимен каза...

Не, в интерес на галериста-счетоводител. Разхода за обществото, че трябва да стимулираме културата. Да, но прихода в интерес на продавача. А може би греша? Хайде, някой да ме опроверергае, но няма как, нали... По-лесно е да отвличаме вниманието на читателя, с дръвчета/бедничките/. Ние много обичкаме дръвченцата, ама по-обичкаме да си слагаме в джобчето комисионната от продажба на картини, а издръжката да натресем на общината. Пък като свърши на кмета мандада, ще търсим друг, че тоя вече взе да не дава.

Анонимен каза...

Ето,ето,започна се,герберастията прописа!Само четете и се наслаждавайте.

Анонимен каза...

Тъпанари,галерията изобщо не е на общинска издръжка,а се издържа от кафенето под нея.Колко картини според вас се продават?Сдружението на художниците плаща на Шошкова,а не общината!Не лъжете, не плюйте и не храчете!Вместо да плюйте по жената, плюйте по тези дет отсякоха без зор брезата!

Анонимен каза...

Сирака, Сирака захапете, че скоро не се е изливала помия по него.А тези дето завиждат за комисионните на Шошкова,знаят ли колко картини и на какви цени се продават там.Ако те са си купували картини от там, то нека тогава да правят сметка на комисионната за галерията.Ама май нямат информация за "голямото" количество продажби, та пишат нелепости.Айди бе ценители на голямото изкуство, купете си картинка.

Анонимен каза...

Всичко,що не ближе Миньовите прелести ще бъде плюто яко до къде Димитровден.После,като го капичнем-ще спрат отведнъж плювачите и ще набият в гъстака!И ще се ослушват,ослушват,ослушват...също като катерица на обрулен орях.
Гадач

Анонимен каза...

Току-що радио Ереван на къси вълни съобщи,че на галеристката Шошкова от Троян е присъдена Нобелова награда за търговия поради това,че е единствената,която от мизерна голерийка на самоиздръжка с две стаи в почти напълно опростачен град с преобладаващи любители на бахура,чалгата и шумното оригване на общестени места,е спечелила милиони от продажба на картини на местни художници!!!!!Броят на милионите и в каква валута са се уточняват и предстои назначаването и в Сотби.Семейството и вече е продало и отрязаната пред тях бреза и с парите са закупили билети за полета до летище Гетуик в понеделник сутрин .Обаче родната милиция е по петите и!!!!!Венсеремос,мучачос!!!!! АЙ с-с-с-с......

Папазовец каза...

Като стана реч за Сирака, това за Даниел Кънчев Сираков ли е? Този май не му стига всичко,ами дигнал да прави и войводски структури,ама се чува ,че войводите се млади момци и девойки ,ей това вече е нещо.Чува се,че бил от рода на отец Паисий родом от Банско преселил се в Троян през 1750г.от там му е значи жилката,а бе то шило в торба стои ли?

Анонимен каза...

Опа, дежурните са тук, айде да познаем, на кой са хора. 2 и 2 прави 4. Не съвсем прясна статия, с по 2-3 коментара последните дни. Но. Ако някой напише нещо, което не ти вуйдисва, гледай какво става: изведнъж се появяват 5 поста един след друг, с еднотипно съдържание. Мали-и-и-и, как те подкрепят хората /единия човек, впрегнал свободното си време. А време колко щеш, то кой го търси него, че да няма време/ Ама много бързо пишеш пост след пост, запри се малко, тъй веднага става ясно, че дремеш пред компютъра и само чакаш някой да подаде, за да пишеш пост след пост, пост след пост.... Но, то как да дадеш акъл?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |