Учители щурмуват кметските кресла в Ловеч и Троян

* Корнелия Маринова (ГЕРБ) и Иво Райнов (СДС) ще се състезават в областния град; Красимира Райковска (СДС) и инж. Ангел Балев („Избор за Троян”) са сред троянските претенденти, Розалина Русенова (БСП) – в предварителните номинации
Местни избори 2011
НА 22 ЮЛИ председателят на предизборния щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов официално обяви нови 21 номинации за общински кметове на предстоящите местни избори (наскоро герберите посочиха първите си 48 кметски кандидатури, сред които бе и тази на настоящия кмет на Троян Минко Акимов, стремящ се към втори мандат). В поредната вълна кметски номинации на ГЕРБ бе и ловешката – на директорката на тамошното ОУ „Васил Левски” и преподавателка по биология и химия Корнелия Маринова (р. 1960 г.). Неин конкурент за градоначалническия пост от СДС също е учител – преподавателят по география в Езиковата (ГЧЕ „Екзарх Йосиф Първи”), изявен блогър и бивш син общински съветник Иво Райнов (р. 1967 г.).

УЧИТЕЛИ СА СЕ УСТРЕМИЛИ към кметския пост и в Троян. Вече стана ясно, че преподавателката по руски език в СОУ „Св. Климент Охридски” и настояща общинска съветничка Красимира Райковска (р. 1960 г.) е официалната кандидатура на СДС. Председателят на Общинския съвет инж. Ангел Балев (р. 1967 г.), който преди да влезе във властта бе зам.-директор и преподавател по информатика в другото голямо троянско училище СОУ „Васил Левски”, пък е най-вероятният кметски кандидат на ВМРО-НИЕ и НДСВ, които ще се стремят да запазят коалицията „Избор за Троян”. Сред шестте предварителни номинации на БСП, обявени на скорошната общинска конференция на червените, също има учител – директорката на СОУ „Васил Левски”, преподавател по български език и литература и бивш ресорен зам.-кмет Розалина Русенова (р. 1958 г.).

РАНО Е ДА СЕ КАЖЕ дали някой от изброените кандидати от учителското съсловие има реален шанс да спечели кметската надпревара в Троян и Ловеч, но предварителните анализи сочат, че вероятността не е голяма. Което обаче не означава, че участието им в състезанието няма да ги доведе до други властови позиции при реденето на управленския пъзел след изборите.

Т21

23 коментара:

Анонимен каза...

Защо всички мълчат? Защо не се осмеляват да изкрещят НЕ? Дойче веле За Борисов:
Борисов е майстор на политическите пируети - това всеки го знае. Но тези пируети разлагат българското общество, защото излиза, че всички безмълвно толерират политическото лицемерие.
След като “Ню Йорк Таймс” находчиво нарече българския министър-председател “Батман”, логично е да допуснем, че според автора на публикацията цяла България е един “Готъм”. Място, в което командват престъпни групировки и корумпирани политици, където правосъдната система не работи, населението безропотно и покорно се тътри след силните на деня, а единственото възмездие се спуска на крилете на този супер-герой, който знае всичко, вижда всичко и може всичко.
Най-вероятно и самият Бойко Борисов се възприема така. Как иначе да си обясним неговата реакция на последния мониторингов доклад? Острият критичен тон, с който ЕК съобщи (за пореден път) на света, че България не е правова държава, бе преведен от министър-председателя като лично поздравление за него.
Едва ли някой се е изненадал от волната интерпретация, на която Борисов подлага критиката на експертите от Брюксел. Смисълът на казаното се подменя лексикално, акцентите внезапно попадат на съвсем нови места, разобличителните констатации в доклада изведнъж зазвучават като позитивна равносметка на свършеното до тук. То е не само да казваш на черното бяло, то си е и подигравка с поставената от Брюксел диагноза. Вестник “Ди Велт” написа ден преди официалното публикуване на доклада: “Очевидно действията на Борисов са по-скоро за привличане на медийното внимание, отколкото ефективни.”

Ще кажете, че това са нормалните политически пируети. Но те бавно разлагат обществото, защото излиза, че всички безмълвно толерират политическото лицемерие. Че заблуждаващите послания се приемат без коментар. Че истината се подменя от лъжа, а общественото недоверие, вместо да генерира протестна енергия, се е превърнало в норма на българската нормалност.

Страната дори беше предупредена за опасността от догодина да бъде единственият член на ЕС под наблюдение, след като преди пет години тази уникална процедура беше въведена само за София и Букурещ. А нека си го кажем в прав текст: въпросната процедура е свързана най-вече с доверието - доверието, което общността на европейските държави дава или не дава на най-новите страни-членки.
Приспивна песничка за Готъм
Настоящият доклад показа, че и тази година ЕК гласува вот на недоверие към политическата класа на България. Между редовете на доклада може да се разчете следното недоумение: ако 5 години в София са писани закони, които не са прилагани, защо гражданското общество в страната толерира това положение?

Да повторим: в Готъм няма гражданско общество - това е място, в което командват престъпни групировки и корумпирани политици, място, в което правосъдната система не работи, а населението безропотно и покорно се тътри след силните на деня.

Анонимен каза...

Простете ако греша, но учител с повече от 10 години стаж като такъв е нещо много опасно!

Гацо Бацовски каза...

Право казва 2ри..да се надяваме че гореспоменатите даскали са само некакъв пълнеж за изборите и после ще ги отсвирят....Не че другите малоумници повече стават

Анонимен каза...

Боже, божееее накъде отиват тея даскали? Особено тоя в средата, дето беше казал на едно дете в училище: "На мен ми плащат да ви го повтарям по един път."

Анонимен каза...

Aми къде отиват към общинските съвети да взимат по още едни 3-400 лева месечно за нищоправене,което не е зле за в тази криза.

Анонимен каза...

Господи,,, в Турция не ги взимат за свидетели, а ние кметове ще ги правим.Ей, изгърмели даскали, гледайте си даскалската работата.Ако сте били толкова кадърни, защо незаписахте икономика , инженерство, публична администраци я още много специалности, които конкретно са необходими за кметски управник, но най-малко даскалски университет.Извинявайте, но ние не сме прохождащи деца или тинейджъри да ни възпитавате.Това ,че по принуда на правилник трябва да дресирате дечурлигата, гражданството иска друг подход, който вие нямате.

Анонимен каза...

ЕЙ СУПЕР!!!!!!!!!!!!!!!!!и аз съм на това,...до 45г. и после пенсия....на нищо не учат децата
ДАСКАЛИ-само за заплати не се грижат за децата
извинчвайте но много съм емоционален

Анонимен каза...

Учител, полицай, учител, полицай и между тях някой луд - от 97 не гласувам и все още не виждам кандидат заслужаващ да му гласувам доверие. Интересно ми е ако общинските съветници не получаваха заплати - щеше да има толкова кандидати. Някой ще каже, че така ще има корупция - но и сега е същото, само че ние им плащаме заплати, от нашите данъци, а те ако трябва партията ще сменят само и само да са вътре в дребната далавера. Много ще ми е интересно, дали някой от тези кандидати е прочел една книга през последната година, дали си спомня за "Бай Ганьо прави избори" на А. Константинов, или всичката им информация се изчерпва до откровените щуротии в жълтите вестници/между впрочем съм се чудел колко ли развинтено въображение трябва да имат писачите в Уикенд и другите подобдни на него вестници/. Аз бих предложил всеки кандидат кмет да напише на едно табло поне по десет конкретни неща, които ще направи за общината, но не общи приказки, които са за политиците на национално ниво. Ако не може знечи не познава общината и хората.и по изпълнените обещания след това ще го оценим. Също така е важно и какво обещава, защото е важно да може да прецени това, което реално може да изпълни за 4 години. И още една идея имам - общинските съветници да бъдат такива най-много два последователни мандата- след това да си починат от усилената работа в полза на съгражданите си.
Много ми е интересно защо кандидатите са все държавни служители, които не знаят какво е всеки месец да внасят лични осигуровки и данъци, които имат сторо регламентирано работно време, и минимум 30 дни платена отпуска.
Пожелавам здраве и късмет на всички нас живеещите и трудещи се родната ни България.

Анонимен каза...

Не знам колко точно са заплатите на съветниците, но мисля, че са по-скоро символични .... така, че заплатите са най-налката им облага...

Анонимен каза...

250 кинта месечно чисто плюс бонуси е възнаграждението на общинските съветници в Троян председателят взима 95 процента от заплатата на кмета

Анонимен каза...

2,3и4 като не можете и не знаете друго ,освен да злословите против даскалите,зощо поне не се замислите за собствената си вина и отговорност за нещата?Много е комплексарско да чакаш и най-малкия повод,за да хвърляш кал по тези,които са те научили на много неща в живота.А, не са те научили-ами толкова си искал и си МОГЪЛ да научиш!!!Даскалите нямат място в политиката!Съгласна съм!Тя наистина е много мръсна работа,защото да успееш да измиеш мръсотията от съзнанието на неудачника и от душата на завистника-уви не можеш.Хайде,със здраве и по-малко злословия по адрес на другите,защото сигурно и за вас има какво да се каже!

Анонимен каза...

"9 ...заплатите на съветниците мисля, че са по-скоро символични."
Символични,символични 300/400 месечно законните с бонусите и комисионните за да си затварят очите и да гласуват глупостите на управляващите.Като се има в предвид какво работят за тези кинти наколко часа на седмица присъстват само в залата на общината си е един добър допълнителен доход в продължение на 4ри години дошъл ти почти FREE.За справка белите роби в Калинел например взимат мааалко повече за 8/10 часов кЪртовски труд на 3 смени.Да не говорим ,че като излезе нещо по апетитно имотче или сделчица с такова в централната част например имаш реални шансове да се класираш като общински съветник за разлика от обикновенните граждани(например нещо като Чаршията и др.такива).А за кмета мисля няма смисъл да се говори.Около 15000 на година,плюс безплатен служебен превоз и десетки хиляди още от комисионни от договорите за това и онова което се върши в общините ,направо мизерия.НЕ се заблуждавайте,че АКО НЯМАШЕ ОБЛАГИ ще е има тази борба за съветници и кметове.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Браво,....да ходят да копат домати на
село..........впрочем може и крави да пасат
Дилян врача

Анонимен каза...

13-и, ти поне да се беше научил да пишеш на кирилица,че да можеш да кажеш,че си ходил на училище!После ръси "мозък"!!!

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Да са живи и здрави учителите и да продължават да ни учат дечурлигата все по-добре. Ама с кметски работи изобщо да не се захващат. Между даскалъка и кметлъка няма нищо общо. Друг е въпроса, че май като ги гледам основната им функция ще е да разцепят някой друг глас, така че наш Миня да се мъчи да доскърца до втори мандат... НЕДАЙ БОЖЕ!

А на онзи негласуващия от 97-ма да му кажа, че след като не е гласувал изобщо няма право да се обажда. Тоя номер с "няма за кого да гласувам" е толкова тъп и изтъркан, че изобщо незнам колко трябва да си малоумен за да продължаваш да го проповядваш.

Анонимен каза...

Не ни увряха главите-даскали и политика

Анонимен каза...

Да се не спъне само някой,че като ги гледам как са се наляли с мозък,зор ще се изправят...

Анонимен каза...

"Кмета,попа и даскала"-не го забравяйте това!!!!

Анонимен каза...

Дочух, че колегите на един от учителите, щели да гласуват вкупом за него. Не че бил кадърен за кмет, ами да се отърват от него в даскалото. Като го чух и изтрещях. За себе си/даскалите/ може и да са прави, ама нас какво ни чака?!

Анонимен каза...

21-ви,това се отнася за Розалинка!Хората са дигнали ръце и чакат с нетърпение изборите,та а дано се отърват от нея:)))))))))

Анонимен каза...

абе, това за оня боклук,Шуменската кадъна ли става на въпрос?Когато беше в общината само забъркваше каши за да се изтъкне.голям въздух под налягане,ама опасно е да му се даде власт!!!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |