Със заря, но без баница, шампанско и хоро ще посрещнем Новата 2021

* Зарята ще може да се наблюдава от много места в града и ще е внушителна, обещават организаторите от Община Троян
ЧНГ!
Новогодишна заря в Троян

ТРОЯН ще изпрати Старата година и ще посрещне Новата 2021-ва с обичайната празнична заря над централния градски площад „Възраждане“. Зарята ще може да се наблюдава от много места в града и ще е внушителна, обещават организаторите от Община Троян. За съжаление този път, заради епидемичните мерки и риска от заразяване с коронавирус, няма да го има станалото традиционно общоградско новогодишно тържество – с музика на живо, хоро, новогодишна баница, наздравица с чаша шампанско. А призивът е, ако групи граждани решат да наблюдават зарят заедно на открито, да спазват необходимата дистанция помежду си.

ПОЗДРАВЯВАМЕ всички жители на общината с предстоящите празници и им желаем здрава, успешна и щастлива Нова 2021 година, допълват от Община Троян.

По информация на Община Троян 

 

Предизвикано

Тази сутрин имаше бомбардировка

* „Полиция, сили на реда тук няма, може би някъде в Германия... Явно сбърканите сме тези, дето намираме забавления в запалени на масата свещички…“

 

Момент от величествената заря на троянския Петковден, 2018 г.

Градът ни се прочу с празничните си зари, организирани по важни поводи от Община Троян – мащабни, с размах, носещи радост и самочувствие на всички. А зарята на юбилейния Петковден (2018 г.), по-точно - грандиозният пиротехнически спектакъл по музика на Бах, с който отбелязахме 150-годишнината от обявяването на Троян за град, ще се помни десетилетия. Но се прочухме и с честите си частни зари в троянското небе по какви ли не поводи (рождени дни, сватби, кръщенета, приятелски сбирки, пиянски купони и т. н., и т. н.), разрешени/законни или не и по принцип без всякакво предупреждение към „мирните“ граждани, нерядко в часове, далеч извън позволените, дразнещи вместо радващи и стресиращи всички ни. За нещо подобно е гневният, справедливо гневен, коментар на нашата читателка и приятелка, галеристката Мариела Шошкова, чийто дом е на „тихата“ уличка „Мизия“ в подстъпите към жк „Лъгът“. Коментарът е от тази сутрин, 30 декември (8:00 ч.), във фейсбук, и го препечатваме заради обществената значимост на темата. Т21


Мариела Шошкова

ТАЗИ сутрин имаше бомбардировка, пардон заря, в 7:00 ч. Продължи около 5 минути, за да не остане нито един заспал. Събудих се като в Ливан, със сърцебиене, защото дори телефонът ме буди с нежна мелодия сутрин. Това е само една от поредицата зари, гърмежи с пищови, фойерверки по всякакви часове на денонощието, пиратки и тем подобни други комплексарски начини за забавления. Успокоителното е, че тази (заря) беше в 7:00, когато ставаме за работа, но пък изобщо няма да е последната, те едва сега започват!

НА КОГО му дреме, че някои хора искат още малко да си поспят? Или че животните примират от страх? Или че тия „оръдия на веселбите“  замърсяват околната среда; а пък то в Троян и без друго е прекалено чист въздухът!? Така е, важно е да има хляб и зрелища за народа, да се буди редовно Духът му, ако не с гърмежи, с чалга и ракия. Полиция, сили на реда тук няма, може би някъде в Германия... Явно сбърканите сме тези, дето намираме забавления в запалени на масата свещички, джаз и хубав филм.

30 декември 2020 г., Троян
Мариела Шошкова, от фейсбук
 

1 Коментара:

КОРЕКТЕН каза...

Две седмици след бурния Петков ден ОБЩ.ЩАБ заседава за мерки с/у ВИРУСА.Кметичката тогава води хорото и после се изпъчи ,че е положителен човек.За запрашения Троян /да не пиша мръсен и смрадлив/ тропането с опинци по мегданя се усетиха ,че не е здравословно.А колкото до Общинската баница ТЯ ОТДАВНА Е НАРЯЗАНА и всеки си знае късметчето.Аз лично пожелавам на гражданите на общината/не само на троянци/ С Новата година,здраве и късмет и Н О В К М Е ТТТТТТТТТТТТ.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |