ГЕРБ предлага замразяване на депутатските заплати и партийните субсииди в извънредното положение

* Възложено е на ПГ на партията да внесе предложението в Народното събрание; препоръка към народните представители на ГЕРБ да даряват половината от месечната си заплата * Предложение и за спиране на държавните субсидии на партиите
Коронавирусът Актуално
НА СВОЕ заседание днес, 3 април, Изпълнителната комисия (ИК) на ГЕРБ възложи на Парламентарната група (ПГ) на партията да внесе в Народното събрание проект на решение за замразяване на депутатските заплати на база м. декември 2019 г. за периода на извънредното положение. ПГ на ГЕРБ, отново по препоръка на ИК на партията, ще внесе и предложение за промени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение, според които политическите партии няма получават държавна субсидия в периода на извънредното положение.

ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА комисия препоръчва на народните представители от ГЕРБ да приемат решение за превеждане на половината от месечните си възнаграждения по специално разкрита партийна сметка отново за периода на извънредното положение. Събраната сума ще бъде използвана за подпомагане на различни мерки за органичаване на разпространението на заразата и за намаляване на социално-икономическите щети от кризата. Средствата в тази специално разкритата сметка ще бъдат разходвани само след решение на ИК на ГЕРБ (припомняме, че вчера, 2 април, депутатите от ГЕРБ решиха да даряват 1/3 от месечните си заплати за различни мерки срещу коронавируса в своите райони, виж „Депутатите от ГЕРБ ще даряват 1/3 от заплатите си за борба с коронавируса“ – бел. ред.).

ОСВЕН това Изпълнителната комисия призовава всички кметове на общини и кметства, зам.-кметове на общини и райони, общински съветници, председатели на общински съвети, областни и зам.-областни управители, министри, зам.-министри, евродепутати, членове на ГЕРБ или избрани от листите на ГЕРБ, да даряват и подпомагат различни дейности в борбата срещу коронавируса.

ГЕРБ Ловеч област

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |