Юношите ни до 16 години – 7-ми на републиканските финали

* Добро или лошо е това? Оставка на треньора на отбора Диков!!! Всяко забавяне ще е фатално, трябва да се „реже“ * Ако трябва – и на другите, виновни за провала на мъжкия отбор на Троян, на юношите до 19 години, на всичките ни отбори

Стефан Генков

Баскетбол

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ДА ОСТАВИШ отбора по средата на турнира в Русе и да отидеш на почивка какво е това? Ттова направи треньорът Диков, а момчетата имаха сили дори за медал, направиха незабравими мачове срещу най-силните отбори в страната. Гледах ги всичките мачове и бях горд с представянето на троянчетата на терена, а агитката ни макар и малобройна, но гръмогласна, в повече време надвикваше и тази на домакините от Русе. И всичко това – в името на Троян.

Играчи, ръководители и вярната троянска публика, Русе, 27 юни 2021 г.

САМО един нетроянец, който се оказа страхливец, недообразован – с ПУЦ и тримесечна треньорска школа, ползващ лицензите на местни треньори, за да води дълги години отборите на „Чавдар“, напусна полесражението (може и „разрешение“ да е получил от ръководството на клуба, не сме информирани). Посипвам си главата с пепел, защото и аз имам вина, превъзнасяйки го в годините като „велик“ треньор и дал му прозвището „Магьосника“. Моля всички за извинение! Сега правя най-доброто – искам му оставката, стига грешни пари за грешни хора. Да си ходи! Дайте възможност на наши млади момчета да започнат на чисто. За краткото време, прекарано в „Чавдар“, Цецо Острев доказа, че може и тренировки да провежда, и мачове да води, казвам го като специалист с над 30-годишен опит.

ЕДИН
доцент, който ме оперира два пъти миналата година, попита асистента си на визитацията преди да ме „среже“: „Колега, какво трябва да го правим пациента?“. „Да го отворим и зачистим“, отвърна младокът. „Не! До живо месо ще го режем!“, категоричен бе ръководителят на екипа. И в нашия случай положението е същото. Всяко забавяне ще е фатално, трябва да се „реже“. Оставка, оставка, оставка!!! Ако трябва – и на други, виновни за провала на мъжкия отбор на Троян, на юношите до 19 години, на всички отбори на БК „Чавдар“ (Троян) по стълбицата на пирамидата.

ЩО СЕ ОТНАСЯ до отбора на 16-годишните, макар и 7-ми, а не с медал, трябва да се подчертае, че все пак това е Държавно първенство, не селска сватба. И самото присъствие е голям успех, още повече че много хора в Русе и България благодарение на непрекъснатите телевизионни излъчвания научиха, че в Троян растат добри баскетболисти и Балкана е раждал и ще ражда достойни чеда. Хайде, дошло е време за промяна! Лятото е времето, както многократно сме напомняли, за основна работа при подрастващите – не са на училище, може и двуразови тренировки, може и кондиционни и индивидуални с центровете (Бажанов, Гурлевски, Маринов), Цецо е работил с центрове и може, стига да не му се меси някой, който дори не е играл организиран баскетбол.  Имам информация от родители, че вече е започнал; и в мача, който води срещу домакина „Дунав“ в Русе, се видя, че отборът е коренно променен – надъхан, организиран, със самочувствие. включиха се пълноценно всички недооценени до момента играчи и дадоха добра игра.

ЗА ФИНАЛ - едно голямо браво на всички, работили за каузата на баскетбола в Троян! Имало е и ще го има. Но трябва да се побърза със строежа на новата спортна зала, салончето ни съвсем „отесня“. Волейболът също напира нагоре и проявите стават все по-мащабни.

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

 
Още по темата
Сезон 2020/21 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |