Голям успех за подрастващите на „Чавдар“

* 12- и 16-годишните ни баскетболисти – на републикански  финали; при мъжете картинката не е приятна

Стефан Генков

Баскетбол

Рубриката се води от 
треньора по баскетбол Стефан Генков

ДА! Безспорен успех постигнаха формациите на 12- и 16-годишните баскетболисти на БК „Чавдар“ с класирането си на републиканските финали през м. юни.

12-ГОДИШНИТЕ. По-малките постигнаха този успех след като завършиха на второ място (след Плевен) в квалификационния турнир, провел се в Троян 20-21 май. Момчетата на Троян победиха софийските отбори на „Славия“ с 68:53 и „Ахил“ с 82:58, а загубата от „Спартак“ (Плевен) с 51:60 не бе от значение за класирането. Браво на момчетата Даракчиев, Църов, Топалски, Славков, Дървеников, Христов и останалите, взели пълноценно участие. Похвала и за наставниците Лъчезар Диков и Цветослав Острев.

Отборът на 12-годишните, БК „Чавдар“, Троян, 2021 г.
Отборът на 16-годишните, БК „Чавдар“, Троян, 2021 г.

16-ГОДИШНИТЕ. След като с победата си над Шумен в първия квалификационен турнир  на Източната елитна група 16-годишните на „Чавдар“ подпечатаха визата си за финалите в Русе, на втория турнир в Силистра, провел се на 22-23 май, чавдарци играха отпуснато и без необходимата мотиваци , загубиха и двата си мача съответно срещу домакините от „Доростор“ (48:56) и срещу русенския „Дунав“ (51:77), но заслужиха правото да играят на финали след отличното си представяне през сезона. Длъжни сме да отдадем заслуженото на всички от отбора, като се започне от капитана Лишев, Бажанов, братята Бойнови, Гурлевски, Кръстев, Станев, Маринов, Моев, Георгиев, Пенков, Веселинов. Нека пожелаем на момчетата пълноценна и целенасочена подготовка в оставащото време и наистина да надминат досегашните класирания на връстниците си през минали години. Имат сили да го постигнат!

2013 г., отборът на 14-годишните, БК „Чавдар“. Кои трима от тях играят в момента в представителния ни мъжки отбор и защо са само те? Много важен въпрос!

МЪЖЕТЕ. Ще завърша репортажа си с другата страна на медала. Отнася се за представителния мъжки отбор на „Чавдар“, лицето на Троян в отборните спортове, донесъл през годините много успехи и авторитет сред баскетболната общност в България. Както и да го суча, както и да го предам – не е приятна картинката. В неделя, 23 май, „отборът“ загуби и втория си плейофен мач срещу „Локомотив“ (Горна Оряховица) с резултат 73:78 , като отново беше безидеен, лесно предсказуем и еднообразен в атака, с много слаба защита и игра съсредоточена около трима играчи – Бажанов (25 т.), Йонков (24 т.) и Пенчев (15 т.), вкарали общо 64 точки от всичките 73 за отбора. И треньор, хванат от улицата, ще начертае стратегията за противодействие срещу трима! No comment…
 
 С ОПТИМИЗЪМ в бъдещето и пожелание за успех на подрастващите на финалите!

Стефан Генков-Лимона, треньор по баскетбол

 
Още по темата
Сезон 2020/21 г.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |